+  Define - Definecilik - Ana Sayfa
|-+  YER ALTI MADEN YATAKLARI HAKKINDA BİLGİLER
| |-+  Maden Yatakları Hakkında Sorularınız (Moderatör: altınusta_77)
| | |-+ 
 agat(agate. akik)

Üye Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: agat(agate. akik)  (Okunma Sayısı 357 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 23 Mart 2008, 15:53:33 »
altınusta_77
*
Tecrübe Puanı: 52
atillacan_77@Msn Adresi Vermek Yasaklanmıştır.

agat(agate. akik)

Forumda Resimlerin  Görülmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin  [  Buraya Tıklayarak Üye Olunuz  ]  veya  [  Giriş Yapınız  ]
Agat balmumuna benzer yapıda muhtelif renkte yuvarlak ve ince bantlar halinde olan bir kalsedon cinsidir.kıymetli taşlar sınıfına girer.
  Silisli termal suların kalker,volkanik kayaç çatlaklarında çökelmesi şeklinde genellikle çatlak dolgusu halinde jeolojik devirlerde oluşmuştur.jeolojik devirler milyonlarca yıl sürmüştür.
   Agat içerdiği renk ve şekillere göre bantlı agat(muhtelif renklerde,farklı kalınlıklarda bantlar,zigzak veya konsantrik çizgileri kapsayan agat),yosun agat(yosuna benzer dandiritik şekillerle yaprak veya ağacı andıran çizgilere sahip agattır.,bulutlu agat(koyu renkli bulutlara benzer düzensiz,az çok yuvarlak şekilleri içeren açık gri renkli şeffaf veya yarı şeffaf agattır).
    Agat takı yapımında kullanılır.Memleketimizde kütahya ve eskişehir yörelerinde bulunur.
« Yanıtla #1 : 23 Mart 2008, 16:15:37 »
Nihat Usta
*
Tecrübe Puanı: 2234

agat(agate. akik)

verdiğiniz bilgi için tesekkür ederiz hocam.saygılar

Gök batmadıkça yer yarılmadıkça Türklük ölmez!!!
"Ey Türk titre ve kendine dön"
« Yanıtla #2 : 24 Mart 2008, 14:02:53 »
altınusta_77
*

agat(agate. akik)

resim şahane,katkı için teşekkürler.
« Yanıtla #3 : 24 Mart 2008, 20:57:02 »
hasan22
*
Tecrübe Puanı: 25

agat(agate. akik)

slm arkadaşlar..agat..jasper..kalsedon..opal..malahit..yakut..zümrüt..illede elmas ..nasıl bulunur nerde bulunur bulunca nasıl tanırsınız  veeee ihya olursunuz ..ben bunları araştırıyorun inşallah rast gelirim..rast gelirsiniz..selamlar saygılar
« Yanıtla #4 : 31 Mart 2008, 12:48:51 »
altınusta_77
*

agat(agate. akik)

slm hasan22 kardeşim.çok kapsamlı bir soru sormuşsun.yakut zümrüt elmas konusunda daha önce bilgi vermiştim.profilimden mesajlarıma bakabilirsin.gerçi bulunmaz demek değil tabi ama bilinen yataklar yok türkiye de.erzurumda yeni bir zümrüt yatağı bulundu diye duydum ama henüz basına yansımadı veya ben okumadım.elmas,zümrüt,yakut,safir gibi 4 büyükler dışında saydıkların yurdumuzda var.opalın avustralya kalitesinde olanına rastlanmadı.süt beyaz ve yosunlu olanı eskişehir civarında çıkıyor.akik eskişehir ve kütahya dolaylarında var.jasper bol ve büyük kütlelerde bulunabildiği için yurdumuzda fazla para etmiyor.kalsedon kabuklu  amorf silikat kristali olup eskişehir sarıcakaya  da ruhsatlı bir sahadan zaman zaman üretim yapılarak ihraç ediliyor.işleme atölyeleri yavaş yavaş istanbul merkezli olarak faaliyete geçmekte.üretici ve işleme atölyeleriyle irtibata geçerek bulundukları bölgeler hakkında fikir alabilirsin.ocakları gezersen çıktıkları yatak ve yan taşlarını öğrenir,araştırmalarında örnek alabilirsin.malahit bir bakır taşı olup bakır maden yataklarında kütleler halinde mostra vermektedir.
  kıymetli taşları rasgele arayıp bulmak zor olup zaman ve maddiyat kaybına sebep olur.en iyisi kıymetli taşlarla ilgili literatürleri okuyup ön bilgi sahibi olmak böylece bilinçli olarak araştırma yapmaktır.kolay gelsin bol şanslar.
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Harita Definecilik Define İletişim