+  Define - Definecilik - Ana Sayfa
|-+  BÖLGELER
| |-+  Kendi Bölgenizdeki Sorumlulara Buradan Ulaşabilirsiniz
| | |-+  İç Anadolu Bölgesi (Moderatör: seyyah06)
| | | |-+ 
 BU YAZIYI OKUYANLAR YARDIM EDİN

Üye Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: 1 2 [3] 4   Yukarı git
Konu: BU YAZIYI OKUYANLAR YARDIM EDİN  (Okunma Sayısı 2041 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« Yanıtla #30 : 26 Nisan 2008, 19:53:28 »
BİLİNCLİ
*
Tecrübe Puanı: 63

patlatılmış mezar taşı uğraşma
« Yanıtla #31 : 26 Nisan 2008, 20:09:24 »
zahar
*
Tecrübe Puanı: 3

teşekkür ederim kardeş
« Yanıtla #32 : 01 Mayıs 2008, 15:49:38 »
zahar
*

syın ustalarım bu taşıtarla sürerken pulluk çıkartmış ve taşı getirmişler ama yeri belli imiş
yazının anlamını bilenvarsa yorumlarını bekliyorum.saygılar
« Yanıtla #33 : 06 Mayıs 2008, 15:58:06 »
zahar
*

yazıyı tercüme eden yokmu
« Yanıtla #34 : 12 Mayıs 2008, 02:24:44 »
lg_e
*
Tecrübe Puanı: 0

kardeşim yazıyı gec...yazı eski roma diline benziyor veya ermenice bu önemli degil...sen diyorsun taşın diger tarafında kare oyma var diye...kare oyma (takalar) mezar işaretidir...bu taşı pulluk cıkarmış diyorsun...muhtemelen kare oyma yüzey tarafındaydı...yazılara bakılıncada tasın yazlı tarafı toprak altında...bunun anlamı bu tas bir mezarın üstünü örtüyordu...kare oymalar genelde dönem soygununa ugramıs olurlar...ama sana tavsiyem...tasın cıktıgı noktayı bul ve orada alta dogru kazı yap...etrafı tas bloklarla örülü bir mezar bulursun...inşallah sansına bir seyler cıkar...kolay gele...dedektörün varsa etrafınıda tara derim....bana güven kare oyma ları iyi bilirim...
« Yanıtla #35 : 12 Mayıs 2008, 16:42:19 »
abidinn
*
Tecrübe Puanı: 7

apdodayı ve sonmohikan gereken cevabı vermiş kardeş kolay gelsin
,
« Yanıtla #36 : 12 Mayıs 2008, 18:26:48 »
hasan22
*
Tecrübe Puanı: 25

SLM ARKADAŞLAR..NASIL OSMANLICA HERKEZ ANLAMIYORSA YUNANCANINDA ESKİ YUNANCASI VAR YUNANCA BİLEN DAHİ HER KELİMEYİ ANLAMIYOR..BU TAŞTAKİ YAZIYI TERCÜME ETTİRDİM KISACA DİYORKİ..YILI OKUNMUYOR OCAK AYINDA ÖLMÜŞ OLAN GAZİ ..EVET YUNANCA GAZİ...ANISINA BU TAŞ DİKİLDİ...BİR SAVAŞTA YUNANLILAR İÇİN FAYDALI İŞLER YAPAN BİR KİŞİNİN MEZARI..SAYGILAR
« Yanıtla #37 : 14 Mayıs 2008, 16:24:13 »
zahar
*

hasan 22 kardeş çok teşekkür ederim.saygılar
« Yanıtla #38 : 14 Mayıs 2008, 17:05:02 »
keban
*
Tecrübe Puanı: 23
VATANI SEVEN HERKESİ SEVERİM

ZAHAR KARDEŞİMM KENDİNİ NE ÜZÜYORSUNN..GÜZEL YÜREĞİNDE KALMASIN ÇOK İSTİYORSAN TAŞIN BULUNDUĞU YERİ İNCELE ARAŞTIRR..MAKİNAYLA KONTROLL ETT..AYRICA TAŞIDA MÜZEYE GÖTÜRR..UZMAN BİRİNDEN YORUMM ALL...VE KARDEŞİM BU TÜR YAZILARI ÇÖZMEK KOLAY DEĞİLDİR HEMEN ANLAYAN BİRİNİ BULAMAZSINN..BİLEN DE ZATEN İLMİNİ SAKLAMAZ EMİN OLL YARDIM EDER..YAZININ ÇÖZÜMÜ İÇİN OKADAR İÇTEN ÇARESİZ MESAJLAR YOLLAMIŞSINKİİ VALLAHİ OKULU OLSA GİDİP ÖĞRENİP ZAHAR KARDEŞİME AÇIKLAYIP YÜREĞİNE SU SERPİCEM..KARDEŞİMM İŞARET DEMİŞSİN SİTEDEKİ İŞARETLER KISMINA BAKK HANGİ İŞARETSE ANLAMINA BAKK VE DAHA ÖNCE SİTEYE BENZER İŞARET,YAZI GÖNDERİLMİŞMİ SİTEYİ BİR GEZ..TAŞI BULDUĞUN YERDE MEZAR OLABİLİR..MEZARI İŞARET EDEBİLİR..ALLAH A EMANET OLL..SAĞLICAKLA KALLL..
« Yanıtla #39 : 14 Mayıs 2008, 17:25:31 »
defineci55
*
Tecrübe Puanı: 11

bu yazı roma ve bizanslıların kullandığı ve içindede şifrelerin yer aldığı bir yazı türü bunu okuyacak insan sayısı türkiyede bile 5 'i geçmez bu yazı anladığım kadarıyla bu bölgeden 5 tane eski yolların geçtiğini söylüyor ve buradaki yazılarda bu yolların nerelerden geçtiğini ve nerelerde gömü bulunduğunu şifreli olarak anlatıyor. yalnız burada yapacağın ya bu yollatı tutup takip edeceksin vede işaretler bularak paralara yaklaşacaksın yada bu kare oymanın yakınlarında bir parası var onu arayacaksın. bu parada taşın içine koyulmuş bir para sonra üzeri kapatıldı üzerine biraz toprak atıldı ve bu toprağın üzerinede ayrıca bir kaya ile kapatıldı sen bence böyle bir yer ara orada onu bulsan yeter sana ama araştıracamda dersen bu eski yolları takip et bu güzargahlarda iyi şeyler bulacaksın
kolay gelsin benden bu kadar
« Yanıtla #40 : 14 Mayıs 2008, 17:29:56 »
defineci55
*
Tecrübe Puanı: 11

yollardada batıya doğru git
« Yanıtla #41 : 15 Mayıs 2008, 00:52:01 »
xatabeyx
*

slm bir dağda kayanın dibini kazmaya başladım derinlikde yanmış odun parçaları ve kırılmış siyah kalın cam parçaları buldum fazla kazmaya devam etmedim sizce eskiden yaşam olmuşmudur sizce kazmaya devam etsemmiki?
« Yanıtla #42 : 15 Mayıs 2008, 02:10:49 »
KARA MAMBA
*

değerli arkadaşlar ben geçenlerde ilginç bi durumla karşılaştım yerin yaklaşık 1 mt altında oda şeklinde boşluğu olan kendiliğinden üzeri biraz açılmış bi yer buldum odada ocak gibi bir yer vardı ve ocağın içi de yeşilimsi cam gibi bir maddeyle kaplanmış. çok sert bi madde olduğu belli .. bu durumu bir jeolog arkadaşa açıkladım maddenin ne olabileceği hakkında ağzını yokladım eğer tahmin ettiğim şeyse altın buharının uzun yıllar ocağın tavanına vurarak bu maddeyi oluşturabileceğini söyledi.. çok değerli bir madde olduğunu bildirdi.. sizin başınıza böyle bir durum gelse ne yapardınız? şimdi bu define desen değil.. satsan kim alır Kahkaha yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler
« Yanıtla #43 : 15 Mayıs 2008, 03:28:24 »
hasan22
*
Tecrübe Puanı: 25

SLM XATABEYX ARKADAŞ ÇOK ÖNEMLİ SORU ŞU ÖNCE TOPRAK NORMAL İKEN BİRAZ EŞELEYİNCE ODUN KÖMÜRÜ GİBİ YANMIŞ ODUNLARMI ÇIKTI YOKSA NORMAL YÜZEYDE YANIK ODUNLAR ZATEN GÖRÜNÜYORMUYDU..EŞELEYİNCE ÇIKTIYSALAR DİREKT EMANET MALZEMENİN ÜSTÜNE YAPILAN BİR İŞARETTİR ALINMADIYSA ARANAN MALZEME ORADADIR..BİR OLAY..ADAMIN BİRİNDE HARİTAYI DUYDUK BAKTIK YERİ BİLİYORUZ DEDİK NOT..ADAMI 3 AYDA İKNA ETTİK HARİTAYI GÖRMEK İÇİN..NEYSE KIRKLARELİ TATARLAR KÖYÜ TÜRKİYE BULGARİSTAN SINIRINA 4 KİLOMETRE DERENİN 90 DERECE DİRSEK YAPTIĞI YERDE V ŞEKLİNDEKİ DIŞBUDAK AĞAÇLARININ ALTINDA MALZEMEYİ PALETLİ KEPÇE İLE GÖTÜRMÜŞLER...GÖMÜ 3 METRE ÇAPINDA YARIM METRE ODUN KÖMÜRÜ İLE ÖRTÜKMÜŞ  ÜSTÜ NORMAL TOPRAK İLE...3 AYDA İKNA ETTİĞİMİZ KİŞİ SOK GEÇİRDİ ZOR AYILTTIK...SAYGILAR
« Yanıtla #44 : 16 Mayıs 2008, 17:58:08 »
zahar
*

sayın keban kardeşe ve defineci55 kardeşe yorumlarından dolayı içten teşekkür eder saygılarımı sunarım.
Sayfa: 1 2 [3] 4   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer: