« : 09 Mayıs 2008, 18:58:38 » |
|
|
|
« Yanıtla #1 : 09 Mayıs 2008, 19:00:37 » |
tutSAkov
Tecrübe Puanı: 60
|
kardeşim mezar işaretleri makinayla araştırman gerekiyor mezarlık alanı dolu veye boş kimse bilemez kilitleride göremedim ben
|
|
|
|
|
« Yanıtla #2 : 09 Mayıs 2008, 19:03:44 » |
cibigci
Tecrübe Puanı: 3
|
yorum için tşk ederim tutsakov ustam.. yanlız 2-3-4-5. resimlere dikkatlice bakarsan kiliti görebilirsin.. 6. resimde dişleri bile belli ediyor.. belki resimde net deildir ama canlı görsen yorumun farklı olabilirdi ustam..
|
|
|
|
|
« Yanıtla #3 : 09 Mayıs 2008, 19:06:33 » |
gandalf
Tecrübe Puanı: 38
|
Forumda Resimlerin Görülmesine İzin VerilmiyorResimleri Görebilmek İçin [ Buraya Tıklayarak Üye Olunuz ] veya [ Giriş Yapınız ] işaretlediğim yerde bi çöküntü var gibi geldi oymalar mezar veriyor makina yardımıyla boşluk tesbiti yaparsan faydası olacaktır saygılar...
|
LÜTFEN KAÇAK KAZI YAPMAYALIM YAPANLARI UYARALIM..
demir kertiği yaşamlarda ölümsüz aşkların bekcisi olmuşuz..
|
|
|
« Yanıtla #4 : 09 Mayıs 2008, 19:45:47 » |
küçükağa
sancısını çekmediğin dert senin değildir..!
Tecrübe Puanı: 55
Ya nasip..!
|
bölgede mezarlar var kardeş. küçük oymalarda kayda değer bişey olacağını sanmıyorum ama büyük oyma sayısınca kayda değer mezar vardır. gandalf ustanın ediği yer daha öncede kazılmadıysa o çöküntü mezarlardan birinin girişinin orda olacağını veriyo. kolay gelsin..
|
|
|
|
« Yanıtla #5 : 09 Mayıs 2008, 22:28:20 » |
cibigci
|
değerli yorumlarınız için tşkler ustalarım.. Şimdi koskaca kilit sadece mezar mı temsil ediyor? başka bi açıklaması yokmu  Kilitin bulunduğu mewkide yarım metreden sonra hertaraf kayalık.. Hakim bi tepe.. Fırat hawzasında bulunmaktadır..
|
|
|
|
|
« Yanıtla #6 : 09 Mayıs 2008, 23:05:13 » |
küçükağa
sancısını çekmediğin dert senin değildir..!
Tecrübe Puanı: 55
Ya nasip..!
|
cibigci ben oymalar için yorum yaptım ama zaten bu oyma meselesini bu işle uğraşanlar biliyo. kilit içinde mantık yürüterek bi yorum yapalım. bak kardeş kesin yorum değil mantık üzere yapılmış bi yorum. kilit ni için vardır? bi yeri açmak için. açılacak yer nedir kapalı bi yerdir. yani burdan yola çıkarsak sana kapalı bi yerde değerli bi mezar olduğunu veya değerli bir şeylerin olabileceğini söylüyo. nerde dersen yine bana kalırsa. kilidin ağzının baktığı tarafta. yeri nasıl bulacağına gelirsek. kilit ne açar? anahtarı. yani o yönde küçük bi anahtar deliği gibi bi işaret veya başka bi işaret vardır. bunu bulduğun takdirde açılacak yeride bulmuşsun diyebiliriz..
|
|
|
|
« Yanıtla #7 : 10 Mayıs 2008, 02:17:12 » |
kutay16
Tecrübe Puanı: 0
|
arkadaşlar bu oyukların ne tarafına bakmamız gerekiyo (doğu-batı-kuzey-güney)bunu söyleyin saygılar
|
|
|
|
|
« Yanıtla #8 : 10 Mayıs 2008, 06:53:37 » |
sekerx
Tecrübe Puanı: 4
ALLAH C.C. ZENGİNLİĞİ DİLEDİĞİNE VERİR.
|
üstat sen büyük kanalı anahtara benzetiyosun ama o anahtar değilki.
|
|
|
|
|
« Yanıtla #9 : 10 Mayıs 2008, 11:16:49 » |
1234567000
Tecrübe Puanı: 50
Define Burda Aranır www.parakapisi.net
|
Selam İşaretlerin Olduğu Bölgede Araştıma Yap
|
|
|
|
« Yanıtla #10 : 10 Mayıs 2008, 11:31:10 » |
osman06
Tecrübe Puanı: 1
|
kayanın arkasındaki yığma taşlar civardan toplanmadıysa yığma gibi duruyor orayıda araştır derim kolay gelsin
|
|
|
|
|
« Yanıtla #11 : 10 Mayıs 2008, 15:02:10 » |
polatcan
Tecrübe Puanı: 4
|
merhaba bende gandolf kardesime katiliyorum orasi sanki bir cöküntüye ugramis yer bol sanslar
|
|
|
|
|
« Yanıtla #12 : 10 Mayıs 2008, 15:11:20 » |
DuayeN
Tecrübe Puanı: 6
rabbim yar ve yardımcınız olsun
|
öncelikle bolşanslar kardeşim oyukların önünde bulunan cöküntüde boşluk tesbiti yaparsan seni aydınlatacaktır yalnız biraz derin olma ihitimali var gördüğüm kadarı ile oyuklar derin buda benim acizane fikrim kolay gelsin rabbim yar ve yardımcın olsun
|
rabbim yar ve yardımcınız olsun
|
|
|
« Yanıtla #13 : 10 Mayıs 2008, 19:57:56 » |
|
|
Sevgiyle slm slm.
Burası bir kilise girişinden başka bir eşey değil,Bu tip alanlarda dikkat edilmesi gereken nokta,oyuklar içindeki çizgiler ve delikler..
Bunları iyice yorumlamak için sizin bir nişancıya ihtiyacınız var.
Deliklerin varolması iki anlama gelir..Küçük ve çok murç izinden bahsediyorum; Ya yükek ölçekli bir yığıntı var anlamındadır,Veya yüksek ölçekli tehlike arz etmektedir.Bunun sırt tarafta bulabilirsiniz malzemenizi..
Daha türkçeleştireyim size.
Siz bunu tepenin eteğinde buldunuz,Ama daha yukarısında bir yerleşim olarak kullanılmış bir haham kilisesi mevcut,Siz buna meyhanede diyebilirsiniz. Yüksek okkalı malzeme bulursunuz,Altın haç, kolluk..ok ucu mırak ucu,kolye,küpe gibi malzemeler bulursunuz.
Doğru çalışmayı sergileyebilmek için ise, sana lazım olan tek şey bu mahzen veya klisenin oda duvarlarına ulaşman,Yaklaşık 80cm ila 120 cm kalınlığında olmalı duvarlar.
Duvarlara ulaştığın andan itibaren sana lazım olan tek şey bir şişe su!
Kaldığın takıldığın nokta olursa yardımcı olmaya çalışırım sevgiyle kalın slm slm
|
|
|
|
|
« Yanıtla #14 : 10 Mayıs 2008, 20:38:41 » |
cibigci
|
üstadlar yığma dediğiniz yerde eskiden havalandırma deligi gibi bişey vardı... taş bırakıyorduk taş,yuvarlana yuvarlana 20-30 mt arası gidiyordu... işte o deligin üstüne bu yığma taşları attık.... acaba orası havalandırma mı?? bu yerde fırata yakın bir yer... yorumlarınız için şimdiden tşk...
|
|
|
|
|
|