+  Define - Definecilik - Ana Sayfa
|-+  BELGELER
| |-+  Anadolu Efsaneleri
| | |-+ 
 CİN DÜĞÜNÜ

Üye Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: CİN DÜĞÜNÜ  (Okunma Sayısı 727 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 09 Nisan 2008, 22:32:56 »
son mohikan
YA UMUTLAR BİTERSE
*
Tecrübe Puanı: 231

CİN DÜĞÜNÜ

CİN DÜĞÜNÜ

Ömer Dede, bir gece yarısı Sivrice'nin Yarıkuşağı Köyü'nden Çortunlu'ya giderken yol kenarında bir düğüne rastlar. Gece yarısından sonra yapılan bu düğün dikkatini çektiğinden seyretmeye başlar. Bir de bakar ki, misafirlere üzerinde annesinin, kız kardeşlerinin ve karısının elbiselerinin tıpatıp aynısını giyinmiş kadınlar,ellerinde altın gümüş tabaklarla hizmet ediyor. Hemen, cebinden çakısını çıkararak elbiselerden birer parça koparır. Tabaklardan da birer tane alıp, koynuna koyar ve evin yolunu tutar. Kimseye bir şey söylemeden yatar.

Sabah kalktığında, ilk işi ev halkının giydiği elbiseleri kontrol etmek olur. Elbiselerin üzerlerindeki yırtıklarla, elindeki parçaları karşılaştırır. Hayretler içinde, parçaların oyukları kapattığını görünce, tabaklara hatırına gelir. Altın ve gümüş tabakların yerinde soğan ve sarımsaklar bulur...

"Oldu olacak bir de düğün yerini de bir kontrol edeyim," der. Ve akşam düğünü seyrettiği yere gelince her tarafı soğan ve sarımsak kabukları ile dolu görür.

Eve, bir daha besmelesiz dışarıya adım atmamaya karar vererek döner. Evdekileri de: " Besmele çekmeden elbiselerinizi giyinip, çıkarmayın." diye uyarmayı da ihmal etmez.

HOR GÖRME HARABAT EHLİNİ DEFİNEYE MALİK NİCE VİRANELER VAR                                                                                       suskunluğum aseletimdendir.
her lafa verecek bi cevabım var.
lakin bir lafa bakarım , lafmı diye...
birde söyleyene bakarım adammı diye...................
« Yanıtla #1 : 01 Mayıs 2008, 11:57:38 »
maXishow
*
Tecrübe Puanı: 0

CİN DÜĞÜNÜ

Buna benzer bir olay bir yakınımın başına gelmişti.

Gece, tarlasına domuz beklemek için yaptıkları kravet adı verilen yapıya gitmek için yola çıkar. Dere kenarında bir düzlükte bir düğüne rastlar. İçkili olduğu için durumu anlayamaz. Trakya insanı olduğu için dayanamaz girer düğüne. Bütün üstündeki paraları çalgıcılara ve düğünde oynayanlara yapıştırır. Daha sonra kravetine gider, sızar. Sabah olunca düğün aklına gelir ve ceplerini kontrol eder. Bakar paralar yok!

Daha sonra düğün yerine döner ve paralarını ağaçlardan toplar. Sonrasında içkiye ve besmelesiz iş yapmaya tövbe etti Gülümseme
« Yanıtla #2 : 01 Mayıs 2008, 13:10:55 »
keban
*
Tecrübe Puanı: 22
VATANI SEVEN HERKESİ SEVERİM

CİN DÜĞÜNÜ

anneciğim çok korktumm....demek gerçektende olabiliyomuşş..ben mesleğim gereği bezen eve geç saate gidiyom..artık gidemem  Ağlayan en iyisi şirkete yatıp kalkayım  Gülümseme muhasebedeki kasamın yanına bir yatak atayımmm...ama yaa şirketin çevresinde düğün yapmaya kalkarlarsa... Ağlayan  ..Tövbestafullah estağfullah şaka bir yana ALLAH razı olasun arkadaşlar bu çok önemli gece dışarı çıkmak gerektiğinde besmele çekip YARATANA sığınmalı..sonunda onların da var olduğu ve insanlar gibi yaşadıkları bir gerçek daha önce nenem anlatmıştıda inanmamıştım oda gece su nöbeti beklerken böyle bir düğüne rastlamış davullu zurnalı..RABBİM GÖRÜP BİLMEDİKLERİMİZDEN ANCAK VE ANCAK SONSUZ İLİM VE KUDRET SAHİBİ SANA SIĞINIRIZ..KİMSE YE KALDIRAMAYACAĞI YÜK VE KORKU VERME RABBİM...!
« Yanıtla #3 : 01 Mayıs 2008, 20:38:50 »
huseyin26e
Ziyaretçi
CİN DÜĞÜNÜ

bir komşunun başınada geldi. kızlar oyun oynuyorlaşmıştı .yanına yaklaşmış .kızlar kaybolmuş.
« Yanıtla #4 : 02 Mayıs 2008, 18:48:58 »
berlinli
*
Tecrübe Puanı: 8

CİN DÜĞÜNÜ

aynisini bende yasadim doguda, cok tuhafdi
« Yanıtla #5 : 02 Mayıs 2008, 21:43:08 »
ufuk
*
Tecrübe Puanı: 27

CİN DÜĞÜNÜ

bir yaz günü çankırının karatekin köyüne balıga gitmişdik gece çadırda yatarken bir davul ve zurna sesiyle uyandım rüya da değildim çadırdan dışarı bakınca yakındaki arabayı net görüyordum yolun yukarı kesiminden düğün alayı yürüyerek yoldan aşşagıya dogru gittiler oynaya oynaya yanlız gördügüm kafiledekiler biraz kısa boyluydular şimdibile ürperiyorum bunları yazarken.
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Harita Definecilik Define İletişim