« : 02 Ağustos 2007, 21:15:30 » |
|
|
Hazineye giden yolda düşeceğin tuzaklar en büyük tehlikedir. Büyük hazineler en az 15 metrededir ve oraya ulaşana kadar pek çok tuzakla karşılaşırsınız. Buralara tünellerden gidilir. Bu tünellerde tuzaklar kuruludur. Mesela tavandan taş düşebilir, döner merdivenler olur, bastığın yerden derin bir mahzene düşebilirsin.
En tehlikelisi oktur. Karanlık tünelde giderken farkında olmadan bir yaya basarsın ve bir oku harekete geçirirsin. Bu ok belki 1000, belki 1500 yıl önce domuz yağıyla yağlanmıştır ve zehirlidir. Domuz yağıyla yağlandığı için etkisini kaybetmez. Saplanıp öldürmesinin dışında, bir yerinizi çizse bile o zehir kana karışıp en fazla yarım saat içinde öldürür insanı.
Diğer bir tehlike de mağaraların içindeki hidrojen peroksid gazıdır. Bu öldürücü bir gazdır.
Bir de bazen altınların üzerine serpilen zehirler vardır ve buna karşı da çok dikkatli olmak gerekir.
Bazen paranın kendi oksidi bile çarpar insanı.
|
Gök batmadıkça yer yarılmadıkça Türklük ölmez!!! "Ey Türk titre ve kendine dön"
|
|
|
« Yanıtla #1 : 02 Ağustos 2007, 21:22:52 » |
PeopLe
Tecrübe Puanı: 1672
|
Doğru Söylüyorsun Nihat Usta
|
|
|
|
|
« Yanıtla #2 : 26 Ağustos 2007, 01:45:36 » |
cas
Tecrübe Puanı: 82
|
Bazen paranın kendi oksidi bile çarpar insanı.
Bilgilerin dert gormesin usta ........ ozellikle bu noktaya cok dikkat edilmeli hani
|
|
|
|
|
« Yanıtla #3 : 26 Ağustos 2007, 11:41:29 » |
altınusta_77
Tecrübe Puanı: 52
atillacan_77@Msn Adresi Vermek Yasaklanmıştır.
|
bilgi ve uyarıların için teşekkürler nihat ustam.
|
|
|
|
|
« Yanıtla #4 : 03 Eylül 2007, 12:41:45 » |
|
|
ellerin dert görmesin nihat ustam
|
|
|
|
|
« Yanıtla #5 : 04 Eylül 2007, 16:53:25 » |
FARABİ53
Tecrübe Puanı: 0
|
merhaba nihat ustam bana yardım ederseniz sevinirim ben manisanın bir bölgesinde iki yamaç arasında tam kesiştiği yerde 7 metre derinliğinde iç kenarları harçsın bir şekilde taş örülü bir kuyu buldum ve bu kuyunun ağız kısmı ufak ve dibe indikçe büyüyen ve kareyi andıran bir şekli mevcut. dibinde kenarlara konulmuş 4 adet 40 cm büyüklüğünde ağızları aşağıya bakar şekilde yerleştirilmiş küp bulundu bu küpler birbirlerine demirle bağlı bir şekilde ve demirler küplerin ortasında birleşmektedir yani birleşen yerden tutupta kaldırıldığında 4 küp bir anda kalkıyor. kuyunun dibi çok sert ve murşla kırılarak kazıldığında alttan sarı kuma benzel milli toprak çıktı daha sonra da tekrar sert yer çıktı. bu murçla kırılan zemindeki parça kayaya benzersiyaha yakın renkli taşlar güneşe çıkınca gri rengi alarak toz haline gelmektedir. bu kuyunun bulunduğu bölge ermenilerin yaşadığı bölgedir.ustam bana yardım ederseniz sevinirim saygılarımla
|
|
|
|
|
« Yanıtla #6 : 27 Aralık 2007, 14:53:00 » |
|
|
bence olabilir tecrube konusuyor burda arkadasım
|
|
|
|
|
« Yanıtla #7 : 29 Aralık 2007, 18:39:30 » |
|
|
hocam kapalı yerlere girerken 2şey bence çok önemli eldiven ve maske bunlarıda bilmeli arkadaşlar syg.
|
|
|
|
|
« Yanıtla #8 : 29 Aralık 2007, 18:52:44 » |
kayipkepenek
kayipkepenek
Tecrübe Puanı: 218
|
selam kardeşler tehlikeler sadece bu kadar değilelr 1-kum tuzakları 2-su tuzakları 3-kaya tuzakları 4-ok tuzakları 5-dönen merdivenler 6-gaz 7-zehir 8-halisünasyonlar 9-cinler 10-tılsımlar
|
o albayrak üstündeki yıldız benim o al bayrak uğruna feda olsun bedenim
|
|
|
« Yanıtla #9 : 29 Aralık 2007, 18:57:23 » |
kayipkepenek
kayipkepenek
Tecrübe Puanı: 218
|
farabi kardeşim sanırım yanlış formda soru soruyorsun şimdi vereceğim cevabı kontrol edeceğinden şüpheliyim ama yinede cevaplayayım bir ayna alın elinize ve kuyunun dibine kazdığınız yere odaklayın madem güneş ışığından atkilenen bir yapıyla karşılaştınız onu kolay yoldan halletmek gerekli yani murç ile değil de güneş ışığıyla kazın derim geriye sadece size kürekle atmak kalsın saygılar
|
o albayrak üstündeki yıldız benim o al bayrak uğruna feda olsun bedenim
|
|
|
« Yanıtla #10 : 03 Ocak 2008, 09:59:54 » |
duranbey
Tecrübe Puanı: 6
|
Farabi'ye Cevap: Bahsettiğin üstü dar altı geniş kuyulara, kışın kar doldurulur. Yazın bu su kullanılır. Muhtemelen define falan yoktur.
Bahsedşilen tuzaklar ve tehlikeler çok ilginç. Toz halinde zehirle dolu torbalar, düzenek harekete geçirilince patlayıp ortama yayılıyormuş. Ben görmedim bu sitede bir yerde okudum.
|
|
|
|
|
« Yanıtla #11 : 03 Ocak 2008, 10:46:07 » |
|
|
Can alıcı bir noktaya temas etmişsin Nihat ustam..Belirli aralıklarla bu mesajı gündeme getirmeli bu tehlikeler hakkında zihinlerimizi taze tutmalıyız. Teşekkürler...
|
|
|
|
|
« Yanıtla #12 : 03 Ocak 2008, 10:48:15 » |
|
|
Çok haklısın Elvis belli aralıklarla bu konuyu buraya taşımak lazım çok önemli.
|
|
|
|
|
« Yanıtla #13 : 03 Ocak 2008, 11:15:44 » |
|
|
definede en buyuk iki tehlike bence ya yaşamı yada özgürlüğü elden almasıdır. bu yüzden 1/ önce tedbirli olmalı gereken alet ve edavatları temin etmeliyiz 2/ yasal prosüdürleri tamamlamalıyız bunları yaparsak bir cok şeyi engelleriz. ustalar yukarda yazmıişlar zaten döneme ve zenginliğe görede TUZAKLAR vardır. geneldede mekanik çalısan tuzaklar en tehlikelileri su- kum- gaz- zehir- ve kaya tuzaklarıyla kesici aletlerle kurulan mekanik düzenekler dir.
|
|
|
|
|
« Yanıtla #14 : 21 Ocak 2008, 19:55:54 » |
|
|
sevgili arkadaşlarım güzel bir konuya değenmişsiniz bu uyarılar çok önemlidir yani tuzaklar özelikle mağralarda büyük defineye giden yollarda mutlaka bir tuzak vardır örneğin şimdi vatan hayinleri nasıl askerimize tuzak olarak mayin döşüyorlar onun gibi en thlikeli tuzak yürürken üzeri hafifce kapatılmış zehirli kuyular ve çalışma sırasında hedefe yarım metre kala topragın zehirle karıştırılmış olup ve o toprak kürekle atılırken tozları solumamız mümkündür buda çok tehlikelidir çünkü görünmüyor bu va bunun gibi yorumlar bu işe yeni başlayan ve bunu bilmeyen arkadaşlara faydalı olacağını düşünüyorüm. saygılar
|
|
|
|
|
|