+  Define - Definecilik - Ana Sayfa
|-+  ÇÖZÜMÜNÜ ÖĞRENMEK İSTEDİĞİNİZ İŞARETLER
| |-+  Fotografsız İşaretlerinize Yorumlar
| | |-+ 
 DEGİRMEN YERİ

Üye Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: DEGİRMEN YERİ  (Okunma Sayısı 504 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 20 Nisan 2008, 14:46:57 »
yasarca
*
Tecrübe Puanı: 4

DEGİRMEN YERİ

SELAM ARKADASLAR ARAMALARIM SONUCU ÇOK ESKİ BİR DEGİRMEN YERİ BULDUM BURAYI 1 YIL ÖNCE YURT DISINDAN BİRLERİ GELİP SORMUŞ YERİNİ BULAMAMISLAR ADAMLAR  DEGİRMENİN YERİNİ BULUN BANA ORADA Kİ BÜTÜN MAL SİZİN OLSUN BEN SADECE KÜÇÜK BİR ŞİŞE VAR ONU ALIRIM DEMİŞ TABİ DEGİRMENİ BULAMAMISLAR BENDE BİR ARASTIRAYIM DEDİM VE SONUNDA BULDUM  ...... DEGİRMEN YERİNİ NERDEN BULDUN DERSEN SÜPHELENDİGİM BİR YERDE MAKİNA İLE ARASTIRMA YAPTIM 1 METREDEN DEGİRMENDE KULLANILAN DEMİRLER BULDUM YER BURASIDA BENİM MERAK ETTİGİM DEGİRMENİN NERESİNE GÖMERLER GÖMÜYÜ VE SU AKMA KANALIDA BİRAZ UGRASTAN SONRA BULUNDU  AMA KAPISI NERSİDİR BELLİ DEGİL ÇARKININ DÖNDÜGÜ YERDE TARLADA DÜZ BİR ŞEKİLDE BELLİ YURT DISINDAN GELEN SAHISLARIDA ARADIM TELELFONLARI KULLANIMDA DEGİL BANA NASIL YARDIMCI OLABİLİRSİNİİZ DEGİRMENLE ALAKALI BİLGİSİ VE TECRÜBESİ OLAN ARKADASLARDAN YARDIMLARINI BEKLİYORUM SAYGILAR YASAR

Forumda Resimlerin  Görülmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin  [  Buraya Tıklayarak Üye Olunuz  ]  veya  [  Giriş Yapınız  ]
« Yanıtla #1 : 20 Nisan 2008, 15:21:48 »
abjure
*
Tecrübe Puanı: 32

DEGİRMEN YERİ

değirmeni bulmuşsun su kanalının sonunda bir dere varmı ?
« Yanıtla #2 : 20 Nisan 2008, 19:44:51 »
yasarca
*

DEGİRMEN YERİ

EVET ARKADASIM HALA SU AKAN BİR DERE VAR SUYUN ÇIKTIGI YERLE DEGİRMEN ARASI YAKLASIK 500 METRE  NORMALDE DEGİRMENİN NERESİNDE OLUR GÖMÜ GİRİŞTEMİ  YOKSA   YÜKSEKTEN SU AKAN TEPEDEMİ  SUYUN OLUKLARA GİRDİGİ YER BELLİ TEPE YÜKSEK YANİ SUYUN DÜSTÜGÜ YERDEKİ ÇARKIN YERİDE DÜZ DEGİRMEN TAŞI GİBİ ORASIDA BELLİ TABİ BİRAZ DİKKATİ BAKILIRSA BENİM EMİN  OLMA SEBEBİM BURADAN  DEGİRMENLE İLGİLİ PARÇALARIN ÇIKMASI DEDEKTÖR TUTUTUM BU PARÇALARI BULDUM AMA DEDEKTÖR ÇOK YERDE ÖTTÜGÜ İÇİN NEREDEN BASLIAYACAGIMI SASIRDIM SAYGILAR YASAR

Resimleri Görebilmek İçin  [  Buraya Tıklayarak Üye Olunuz  ]  veya  [  Giriş Yapınız  ]
« Yanıtla #3 : 20 Nisan 2008, 19:53:06 »
abjure
*

DEGİRMEN YERİ

şimdi su değirmenden cıkıyor kanallara ordan dereye akıyor dere giden yolda dikkat ceken ne var mesela yaşlı bir ağaç ?
« Yanıtla #4 : 20 Nisan 2008, 20:34:57 »
yasarca
*

DEGİRMEN YERİ

SUYUN DEGİRMENDEN ÇIKTIGI YOL BELLİ DEGİL AMA DEGİRMENE  GİRDİGİ YER BELLİ BİRDE  DEGİRMENİN  ASAGISINDA  DERENİN İÇİNDE    UZUN BİR TAŞ VE TASTA 3 TANE OYUK OLDUGUNU SÖYLEDİLER AMA BEN GÖRMEDİM

« Yanıtla #5 : 20 Nisan 2008, 20:40:00 »
abjure
*

DEGİRMEN YERİ

KARDEŞ SÖYLEDİLERLE YOLA CIKMA TEKRAR GİT RESİMLE YADA GÜZEL Bİ İNCELE KOLAY GELSİN SUNUDA SÖYLEYEYİM YAN YANA 3 OYUK SÜPER KENDİNE İİ BAK
« Yanıtla #6 : 22 Nisan 2008, 12:41:18 »
kartal20geri
*
Tecrübe Puanı: 43

DEGİRMEN YERİ

değirmen işaret olarak kullanılmış olabilir, büyük mal değirmenin 500 metre çevresinde olur.değirmen taşı- çark-suyun girişi-çıkışı gibi yerlerdede az miktarda para bulunur...
« Yanıtla #7 : 22 Nisan 2008, 21:37:01 »
yasarca
*

DEGİRMEN YERİ

EVET ARKADAŞLAR YURT DIŞINDAN GELEN SAHISTA BUNU SÖLEMİŞ  BANA DEGİRMENİN YERİNİ SÖLEYİN ORADAN ÇIKAN MAL SİZİN YEDİ  SÜLALENİZE  YETER AMA ORADAN ÇIKACAK OLAN ŞİŞEYİ BEN ALIRIM DEMİŞ AMA ADAMA  ULASAMIYORUZ  SUYUN GİRDİGİ TEPE BELLİ AMA ÇIKDIGI YERİ TAM TEŞHİS EDEMEDİM DEDİGİM GİBİ 200 METRE FALAN ASAGISINDA SUYUN İÇİNDE UZUNCA BİR TAŞ VE ONDA  3 TANE DELİK VARMIŞ BEN TAŞİ  GÖRMEDİM BİRDE ANA SUYUN TOPRAK ALTINDAN ÇIKTIGI YERDE  500METRE KADAR YAKINDA YANİ TOPRAK ALTINDAN DEGİRMENİ ÇEVİRECEK KADAR SU ÇIKIYOR SUYUN ORALARI KARISTIRDIM ESKİ TUGLA FALAN ÇIKIYOR  BİRDE DEGİRMENİN YERİ TAM ESKİ İPEK YOLU ÜZERİ YANİ İLLE İLÇELERİN VEYA ESKİ TÜCCARLARIN KULLANDIGI YOL  GİRİŞİNİN ALTINDA DIR  DİYE BİR  SÖYLEM DUYDUM AMA GİRİŞİDE BELLİ DEGİL  AMA ÇARKIN YERİ BARİZ YANİ BELLİ SAYILIR  DEGİEMN ÇOK ESKİ BELKİ BİN YILLIK  EN UFAK BİR İŞARETTE YOK DEGİRMEN OLDUGUNA DAİR DEDİGİM GİBİ MAKİNAYLA TOPRAK ALRINDAN BAYAGI DEGİRMEN LE İLGİLİ DEMİRLER BULDUM VE DEGİRMEN YERİ OLDUGUNU ANLADIM ZATEN BİLİNÇLİ BAKARSAN  ÇARKIN YERİ SU GİRİŞ YERİ VE ESKİ SU YOLUDA GÖRÜNÜYOR  YANİ SİZİN DEDİGİNİZ DEGİRMENİN ALTINDA MÜJDESİ OLUR  GERÇEK PARA ÇEVRESİNDE OLUR YADA ÇIKACAK OLAN ŞİŞE VE YA NEYSE İÇİNDE HARİTA VAR SAYGILAR YASAR

« Yanıtla #8 : 23 Nisan 2008, 12:44:59 »
huseyin26e
Ziyaretçi
DEGİRMEN YERİ

bak onun alacağı şey gözyaşı şişesi olabilir
« Yanıtla #9 : 24 Nisan 2008, 00:29:04 »
yasarca
*

DEGİRMEN YERİ

arkadaslar yorumlarınız için tesekkürler

« Yanıtla #10 : 02 Mayıs 2008, 02:39:32 »
ali civlez
*
Tecrübe Puanı: 2

DEGİRMEN YERİ

göz yaşı şişesi günümüzde bile tuğralı ise 1500 ytleyi geçmez !
değirmenin sabit taşını altını kaz eğerki bişi çıkmazsa değirmenin yakınlarında bir mezar ara bulursan benide ara saygılar benden

SENİ NEDEN ARASIN VATANDAŞ ANLAMADIM-apdobaba
« Yanıtla #11 : 02 Mayıs 2008, 03:38:51 »
muratpolat
*
Tecrübe Puanı: 0

DEGİRMEN YERİ

uydurmuşlar yalnızca göz yaşı şişesi bir işe yaramaz ağzına kadar dolu olsa yine işe yaramaz bunlar kral ailesine ait eşyalardır tabak çanak ibrik toka kemer vs birtanesi eksik olsun kıymeti yok
.oluk ve suyun geldiği yer etrafta mutlaka iz vardır genelde horasan üzerine düşünülmeli çevreyi ıslatın farklı renkler ortaya çıkıcaktır
« Yanıtla #12 : 02 Mayıs 2008, 20:48:32 »
hızlıcocuk
*
Tecrübe Puanı: 1

DEGİRMEN YERİ

ya yasarca hanı sen memlekette ndegıldun  ne zaman geldın ben dedıgın o sıteye gırdım de sana nasıl ulasıcam?
« Yanıtla #13 : 04 Mayıs 2008, 20:40:17 »
yasarca
*

DEGİRMEN YERİ

hızlı çocuk arkadasım su an istanbuldayım ben dedigim sitede yasarcayı bul msj at ben dönerim sana

Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Harita Definecilik Define İletişim