« : 09 Mayıs 2008, 15:57:16 » |
|
|
Denizden 45 km daglarda kayanın ortasında yerden 10 mt zirveden 20 mt kayanın ortasında bir magarayı kavrulmuş kızıl toprakla doldurulmuş garaya girişte sag tarafının duvarına aşagıdan yukarı kayanın üst zirvesiyle hizalı olacak şekilde bayrak gönderi gibi özenle yapılmış aşagıdan yukarı iccelen bir direk yapmışlar direk alttan magaranın agına yapışık yukarıdan kayaya 1 mt mesafeliymiş birde dire agızda diregin başlan gıcında duvaradogru matkap deligi var 30snmt derinliginde birde magaranın agzındaön tarafında birdüzlük var orada hemen diregin alt kenar tarafına gelen yerde yarım ay gibi bir tonluk taş varmş düz yüzü doguya bakar şekilde bilincsiz meraklılar 30 yıl önce buraya rast gelenler sırf merak ugruna diregi kırmışlar inip agızdaki taşı yuvarlamışlar magaranın icindeki bütün topragı atmışlar ama nafile tahrip etmişler bu diregin arkaa yüzünde aşagı 600 mt kadar aşagıda bir türbe var diregin zirvesinden bakınca aşagıda derenin kenarında harman var ortasından su cıkıyor harmanda 50 mtredede catal kayalar var deve hamudu gibi ama birbirlerine 20mtre mesafeli iki kaya harman tarafındakinde görünen 4 girişvar bodrum orta giriş arkadan sürünerek cıkış var birde üstte yandan ucurum tarafından giriş var ama beşinci giriş yok icerisi kat kat cokharika ama sanki hicinsan eli degmemiş bir görünüm veriyor ilk görüşte birde bunun zirvesinde kapı gibi kayayı yarmışlar arasından bir insan geciyor ucurum tarafına öbür taraftaki ikinci büyük kayada hic ne delik var ne giriş var hic birşey görünmüyor bunlar ne anlam ne mana taşır merak ediyorum yardımcı olursanız sevinirim
|
|
|
|
|
« Yanıtla #1 : 09 Mayıs 2008, 16:05:00 » |
osman06
Tecrübe Puanı: 3
|
turşucu.bu.yer.hangi.ilde.
|
|
|
|
|
« Yanıtla #2 : 09 Mayıs 2008, 16:14:13 » |
osman06
|
galiba.bilgisara.bakmıyorsun
|
|
|
|
|
« Yanıtla #3 : 09 Mayıs 2008, 20:51:54 » |
|
|
ustam kastamonuda ustam bilgin belgen varsa yardımcı olursan sevinirim birde o aşagıdaki bol girişli cok katlı magaranın adı delikli kayaymış icinde orta yerinde fırın kubesi gibi kubbe var kubbenin tam merkezindede bir oyuk var öyle güzel yapılmışki 8 snmtreye heryanı derinligide 8 snmtre ismini bundamı yoksa bir tarafından girip öbür taraftan cıklıyor ve cok girişi var diyemi dediler bilemiyorum saygılar
|
|
|
|
|
« Yanıtla #4 : 11 Mayıs 2008, 11:46:57 » |
osman06
|
turşucu ben ankaradayım bu yeri sen gördünmü yoksa sana anlatılanlarımı söylüyorsun aşağıda türbe var diyorsun builginç burası küre civarındamı yakın ve uzak, kuzey güney doğu batı fotoğraflayabilirmisin ustaların yorumları fotoğrafla daha isabetli olur onlıne, sin cevap bekliyorum saygılar
|
|
|
|
|
« Yanıtla #5 : 11 Mayıs 2008, 12:36:37 » |
|
|
osman abi burası balık sırtı bir yer kaya sırası dogudan başlayıp batıya ilerliyor batıyadurdumu sırta sag taraf türbe soltaraf direkli magara direkten bakınca aşagıda harman catal kayalar delikli kaya buraları görüp gezdim daha bakir ama meraklılar tarafın dan telef olmasından kokuyrum resimlere gelince dışarsı cekilirde icerisi karanlık zor vebenim gitmem lazım 850 km uzaktayım burası evet küre ve taşköprü sırtlarında burası hakkında bilginiz varmı buralar benim köyümün daglarında saygı hürmet bizden ustam
|
|
|
|
|
« Yanıtla #6 : 11 Mayıs 2008, 13:03:17 » |
osman06
|
turşucu birader ben ankaradayım küre dağlarını bilirim sarp yüksek tehlikelidir 850 değil 1500km,de olsa maddi manevi fedekarlıklarda bulunmak gerekiyor dışarısı çekilirde içerisi karanlık ve zor diyorsun güçlü bi ışıldakla içeriside çekilir gidersen tab edilebilen foto götür dijital makina götürme mutlaka flaş patlatarak çekim yap ilginç resimler çıkabilir başarılar dilerim
|
|
|
|
|
« Yanıtla #7 : 11 Mayıs 2008, 13:26:30 » |
|
|
dışarısın dan ve üstünün resimleri var beceripte siteye koya bilrsem tmm resimlerde bir deligin agzında manda kafası gibi taş koymuşlar delikten iceri bakıyor birde üsten aşagı 1 mtre boyunda 10 snm derinlikve genişlikte kanal mandanın baktıgı deligin icine iniyor 2 si onun aşagısında kayide üzerine diyorum cünki özel murc işi birciviciv koymuş deligin agzına civciv burnu irei bakar gibi ama kafayı eymiş delige iceri bakıyor gözü delik beriden öbürtarafı görünüyor ic tarafa gelen göz deligi dar dıştarafa gelen delik genişliyor 3 sü 3 tane domuz burun buruna vermiş sorutuyor sade kafalar belli kuştan sag capraz yukarda önü hafif düzlük 4 cü kayada tilki desende cakal desende tanşan desende oluyor kafası var cizgi şeklinde ot boyası türünde gözünün biri derin 5 cisi gecit olan yerin önünde tepede dikkatli bakınca insan başı gibi kaya da onlara aşagı bakıyor 6 cı kafanın arkasında zirvede kayayı ikiye yarmışlar ve dikmişler ortsından insan geciyor bunlar delikli kayanın kıble baz soltarafında öbür bütün kayayla arada ama delikli kayanın üzerinde bunlar var
|
|
|
|
|
« Yanıtla #8 : 11 Mayıs 2008, 14:23:40 » |
osman06
|
turşucu kanal mandanın baktığı deliğin içine iniyor 1 civciv de aynı deliğe bakıyor büyüyen gözü tarafında ki yere iyi bak 2 domuzların toplanması düz alanın genişliği ne kadar 3 çakal tilki ve tavşana benzettiğinin büyük gözü yönünde araştırma yap ... yinede resimleri yolla yollamazsan yönetimden yardım al dediğin gibiyse değerli bir yer uğraşmak gerekiyor tabiki yasal olarak saygılar
|
|
|
|
|
« Yanıtla #9 : 11 Mayıs 2008, 16:26:54 » |
|
|
osman abi civcivin deligi ayrı kendi başına bir civcivin büyük gözü ucuruma ormana aşagı bakıyor ilerde birşey yok domuz ların burnundaki düzlük 1 mtkre cakalın derin gözü alttaaşagı kayanın dibine bakıyor ama bu işaretler kacan ların torbaları icin yaptıgı işaretler esas benim merakım 5 ci kapı abi onun yerini merak ediyorum
|
|
|
|
|
« Yanıtla #10 : 11 Mayıs 2008, 16:43:29 » |
osman06
|
turşucu dedektörle arama yap dedektörün yoksa karadeniz bölge üyelerinden yardım iste resim olmayınca yorum bu kadar oluyor ama ilginç veuğraşmaya değer resim koyarsan ustalar muhakkat pas geçmezler saygılar
|
|
|
|
|
« Yanıtla #11 : 11 Mayıs 2008, 16:53:53 » |
|
|
resimleri dışardakilerin bir miktar varda cahil sabit fikirli bi dostumda alabilirsem mandayı civcivi domuzburunlarını cakalı insan kafasını ve üstekikapı gibi olan gecitin resmini alabilirsem siteye koyarım dedektöre gelince varbitane nalınada mıhınada öten deneriz abi onunla ama önemli olan tamamıyla kanıtları ve delilleri toplayıp öyle ruhsat almak basit brşey deyil masraf gerektiriyor biliyorsunuz
|
|
|
|
|
« Yanıtla #12 : 11 Mayıs 2008, 18:43:40 » |
osman06
|
turşucu ruhsatlı kazı masraflı iş ama şart resimler ... resimler lazım yorum için bi kaç gün online olamayacağım iyi akşamlar
|
|
|
|
|
« Yanıtla #13 : 16 Mayıs 2008, 10:17:54 » |
osman06
|
odcdccbocfa
|
|