+  Define - Definecilik - Ana Sayfa
|-+  ÇÖZÜMÜNÜ ÖĞRENMEK İSTEDİĞİNİZ İŞARETLER
| |-+  Fotoğraflı Çözülmüş Define İşaretleri
| | |-+ 
 Define İşaretleri ve Bilinen Anlamları

Üye Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: 1 ... 5 6 [7]   Yukarı git
Konu: Define İşaretleri ve Bilinen Anlamları  (Okunma Sayısı 30602 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« Yanıtla #90 : 19 Ekim 2007, 22:30:35 »
cartel38
*
Tecrübe Puanı: 24

paki kardeş doğrusun el yemin işaretidir.doğrudur ama sağı solu konusunda peki bunu neden sabit yapmıyolarda değişik el işaretleri çıkıyor piyasaya  bunada cevab verirmisin yinede düşüncene saygı duyarım ama bir konuda doğrusun boş bardak çok ağzın laf yapsın yeter doğru
« Yanıtla #91 : 20 Ekim 2007, 01:58:47 »
kurthan
*
Tecrübe Puanı: 2

çok sağol teşekkürler
« Yanıtla #92 : 20 Ekim 2007, 02:03:52 »
yilpet
Ziyaretçi

Yav sağdan soldan okuyupta burda 957 yılından kalma deme,evet el işareti topluca insanların yemin edip gömdükleri bir maldır,ama senin dediğin hellenistik çağ M.Ö 30 yılında sona erer,antik yunan ve antik roma demek istedin herhalde,arkadaşlar kitaplardan okuduğunuz basmakalıp laflarla milleti eleştirmeyin burda,elin konumu parmakların açıklığı uzunluğu yanındaki tamamlayıcı işaretler elin olduğu yerde çok önemlidir.
« Yanıtla #93 : 20 Ekim 2007, 08:37:33 »
ciga804
Ziyaretçi

Dostum şimdi burda basmakalıp konuşan senmisin benmiyim
elin konumundan parmağın uzunluğundan bitakım şeylerden
bahsediyon iyi diyonda burda insanlar sizin ağzınızdan çıkıcak bir lafa
bakıyo yaa
bişey biliyosan söyle ibret alalım bilmiyosan susta
seni insan sanalım
kimsenin bu sitede insanları yanlış
yönlendirmeye hakkı yok  Kızgın
« Yanıtla #94 : 20 Ekim 2007, 08:54:57 »
yilpet
Ziyaretçi

Ciga bana kitaptan okuduklarını yazma burda,hellenistik çağ diyosun orası komedi zaten,artı bir el tek başına olduğunda işaret kendisidir başparmağının açıklığı uzun olan parmağın konumu v.s v.s v.s,insan sanmak falanda yakışmıyor,sana karşı hala uslubumu bozmamaya dikkat ediyorum,şansını zorlama istersen.
« Yanıtla #95 : 20 Ekim 2007, 09:00:09 »
yilpet
Ziyaretçi

Bizim bu sitede en dikkat ettiğimiz ve tahammülsüz olduğumuz konular başkasının yorumuna yorum yapmak,konu hakkında bilgin varsa fikrini söyle ve geç,okuyan şahıs kendisine doğru geleni zaten değerlendirecektir.El işareti çeşit çeşittir öyle sağ el sol ellede kalmaz,parmaklar açık,birleşik,elin ayası basılı hepsi ayrı manalar içerir,yanında tamamlayıcı işarette önemlidir,bu konu hakkında benim bilgim budur,senin daha iyi bildiklerin varsa bunlarıda sen yazarsın,ilgilenen arkadaş en doğru olanı seçer ve değerlendirir.
« Yanıtla #96 : 20 Ekim 2007, 15:09:59 »
AdVeNtUrOuS
*
Tecrübe Puanı: 18

yilpet arkadaşım size sonuna kadar katılıyorum arkadaşın edindiği tecrübeyi pek anlayamasakta anlayabildiğim yeri şudur bu işlerde efsaneler hikayeler dalavereler oldukça fazladır paranın azameti insanların bakışınıda hayellerinide farklı yerlere çekiyor kulaktan dolma sözlerle insanları yönlendirmenin anlamı yok  edinilebilecek en iyi bilgi birikimi birebir yaşadığın tecrübedir bana göre doğru olan budur tabiki bişeyler okuyupta paylaşım yapıp farklı bilgi birikimine sahip olunabilir bu şekilde sadece kendi doğru bildiğin şeye inanıp o yönde hareket etmessin daha detaylı düşünüp olayı farklı şekilde ele alırsın burda insanlar hertürlü bilgiyi paylaşıyorlar kimine göre doğru olan kimine göre yanlış inanıp inanmamak nasıl hareket edeceiğine karar vermek okuyan insana kalmış. İşaret ne olursa olsun sadece bir resim veya sadece bir el deyip geçilmiyeceiğini bunu en cahil insan bile anlar bunda söylenecek bişey saten yok saygılar....

Açlığılan
          Tokluğun Arası
                             Yarım Ekmek!!!
« Yanıtla #97 : 20 Ekim 2007, 19:09:18 »
ciga804
Ziyaretçi

ne kadar bilirsen bil ne kadar söylersen söyle
senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır
ben derdimi anlatamadım galiba neyse anlatmak
gibi  niyetimde yok zaten siz bu üslupla devam edin
inşallah aradığınızı bulursunuz?NeyNeyNey?
« Yanıtla #98 : 21 Ekim 2007, 02:41:20 »
zamanezamane
ZAMANE
*
Tecrübe Puanı: 208
EN BÜYÜK ZAFER, KENDİ NEFSİNİ TANIMAKTIR.

Yilpet arkadaş bence boşuna uğraşıyorsun.Burda öncelikle, arkadaşın üslubunu düzetmesi gerek.Bu üslupla konuştuğunda baştan kaybediyor zaten.Kaldıkı el elden üstündür ve her arkadaş kendine göre muhakkak bazı tecrübeler edinmiştir.Her arkadaşa saygı duymak gerekir.

VAKTİNDEN
                ÖNCE
                        ÇİÇEK
                                 AÇMAZ.

************************************************************************************************************
« Yanıtla #99 : 21 Ekim 2007, 02:44:03 »
zamanezamane
ZAMANE
*
Tecrübe Puanı: 208
EN BÜYÜK ZAFER, KENDİ NEFSİNİ TANIMAKTIR.

Arkadaşlar her ne konuda olursa olsun ben bildiğimi söylemeye devam edeceğim.Belki yüz kişiye faydam olmaz ama en azından bir arkadaşı bile doğru işarete yönlendirebilirsem, bunun mutluluğu bana yeter.

VAKTİNDEN
                ÖNCE
                        ÇİÇEK
                                 AÇMAZ.

************************************************************************************************************
« Yanıtla #100 : 23 Ekim 2007, 14:31:46 »
meczup
Ziyaretçi

dostlarım bence bir cok site varbu konuda sizleri kızdırmaya calısanları birde böyle düşünün bende bir cok siteyey üyeyim ama en cok bu sitede oluyorum sebebi en acık en samimi olması gerisi zaten herkes kafaya göre yorumluyor. zaten herkes neyin ne olduğunu tahmin ediyor ozaman tek şey benim anladığım reyting diye düşünüyorum bu reyting ten dolayıda ustaları belkide kızdırmaya calısanlar olabilir. herkesin düşüncesi kendine yilbet ustam efendiliğinden dolayı tebrikler. kimse kimeyi hafife almasın.
« Yanıtla #101 : 23 Ekim 2007, 15:33:59 »
cartel38
*
Tecrübe Puanı: 24

arkadaşlar burda gişdipte internet sitelerinden sözlük kanalıyla aldığınız bilğiyi kopyalama yapmayın lütfen varsa kardeşim tecrüben bırak helenistik dönemini filen tecrübenle konuş el işaretini onlar icat ettiyse diğer kavimlerde kafalarına göre adaplarına göre çoğalttılar tamammı lütfen uslubunuzu ve adabınızı bozupte burda kimseyi kasmak gibi bir hakkınız yok herkes işine baksın derim kolay gelsin arkadaşım orda ne güzelde demiş ibretlik bir sözdür el elden üstündür
« Yanıtla #102 : 23 Ekim 2007, 23:10:08 »
yilpet
Ziyaretçi

El işareti istisnalar dışında toplu gömüyü temsil eder arkadaşlar,eşkiya gömüsü falan değildir,bilinene ve anlatılana göre zengin olan topluluklarda o yörenin ihtiyacından fazlası genelde kendilerinden sonra gelen nesillerin rahat etmesi ve rahat bir hayat sürmesi için vede ani herhangi baskında gafil avlanmamak için yapılırdı,elin anlamları çok farklıdır ve baya zordur zira bu işareti antik yunandan pontusa kadar birçok medeniyet kullanmıştır.
« Yanıtla #103 : 24 Ekim 2007, 17:42:55 »
yusufsis
kavalalı yusuf
*
Tecrübe Puanı: 8

yilpet kardeşim bir arazide dedigine benzer işarete denk geldim   sol bir el kayaya resmedilmiş orta büyüklükte karşıya bakıyor karşısındada 20m boyunda bir daga boyunca ayak tabanı çatlatarak çizilmiş baş parmagınıda bir taşla belirtmişler onunda tam karşısında büyükçe bir höyük var ayak sag ayak  birde ayaktan höyüge dogru kesik  kesik  sivri şekilde  bir uzantı meydana getirmişler mevzu açınca dikkatimi çekti acaba ne ola ki  selamlar

her bilenin üzerinde bir bilen vardır
Sayfa: 1 ... 5 6 [7]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Harita Definecilik Define İletişim