+  Define - Definecilik - Ana Sayfa
|-+  DEFİNECİNİN BİLMESİ GEREKEN KONULAR
| |-+  Eşkiya Belgeleri
| | |-+ 
 vezirköprü

Üye Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: vezirköprü  (Okunma Sayısı 2581 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 26 Haziran 2007, 13:58:31 »
Nihat Usta
*
Tecrübe Puanı: 2234

vezirköprü

Eşkıya belgelerinde adı geçen önemli noktalardan birisi Vezir Köprüsüdür. Vezir Köprü acaba neresidir?

Akla ilk başta gelen Samsun’a bağlı eski ve oldukça tarihi bir ilçe olan Vezirköprü gelmektedir. Bir çok defineci çalışmalarını bu yönde sürdürmüş fakat bu işarete göre netice alanına bu bölgede rastlanılmamıştır.

Dikkat edersek belgelerde Vezir Köprü denilmemekte Vezir Köprüsü denilmektedir. Bu ince ayrıntı bizim hata yapmamıza neden olmaktadır. Peki Samsun’a bağlı Vezirköprü İlçesi değilse bu köprü neresidir?

Alttaki fotoğrafta görmekteyiz ki küçük bir çayın üzerine kurulmuş köprünün adı Vezir’dir. Yani fotoğrafta ki Vezir köprüsüdür. Burası Durağan-Kastamonu yolu üzerinde yani tarihi ipek yolu üzerinde bulunmaktadır. Ve İpek yolunu daha sonra ki yüzyıllarda Osmanlılarca Bağdat yolu olarak kullanıldığını biliriz.

Yani bu köprü eski İpek Yolu ve Bağdat Yolu üzerinde bulunmaktadır. Kastamonu’ya bağlı Taşköprü ilçesine girmeden karayolu üzerinde bu köprüye rastlarız. Tarihi bir köprü olan Vezir köprüsü yıllar içinde ihtiyaca cevap vermediğinden modernize edilmiştir. İşte gerçek Vezir köprüsü burasıdır.

Gök batmadıkça yer yarılmadıkça Türklük ölmez!!!
"Ey Türk titre ve kendine dön"
« Yanıtla #1 : 02 Ağustos 2007, 16:22:02 »
sacit dere
karanlık
*
Tecrübe Puanı: 0

vezirköprü

vezir köprü hakkında neler biliyoruz paylaşmak istermisiniz
« Yanıtla #2 : 02 Ağustos 2007, 19:06:14 »
comkit
*
Tecrübe Puanı: 121

vezirköprü

Forumda Resimlerin  Görülmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin  [  Buraya Tıklayarak Üye Olunuz  ]  veya  [  Giriş Yapınız  ]

Vezirköprü Köyleri:D

Yaptığım işi benden daha iyi yapanlar olduğu sürece dinlenmeyeceğim !<br />“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır”.
« Yanıtla #3 : 02 Ağustos 2007, 19:07:38 »
comkit
*

vezirköprü

Resimleri Görebilmek İçin  [  Buraya Tıklayarak Üye Olunuz  ]  veya  [  Giriş Yapınız  ]

vezirköprü fotoğraf video görüntüleri Gülümseme

Yaptığım işi benden daha iyi yapanlar olduğu sürece dinlenmeyeceğim !<br />“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır”.
« Yanıtla #4 : 02 Ağustos 2007, 19:09:12 »
comkit
*

vezirköprü

VezirKöprü Videosu  Şaşırmış

« Yanıtla #5 : 26 Eylül 2007, 20:42:14 »
herakles13
*
Tecrübe Puanı: 6

vezirköprü

nihat usta seni teprik etmek isterm.nedenini sorarsan bende saklı kalsın
« Yanıtla #6 : 26 Eylül 2007, 22:43:23 »
OPTİMUS
Ziyaretçi
vezirköprü

emeğimize sağlık    abilerim sağolun  varolun  hizmetinz  bizleri  onurlandıryor  aynı  bana  verirln  onur  gibi:D   saygılar  tekrar  teş  ederiz  kolaygelsin
SELAMÜN ALEYKÜM
ALEYKÜM  SELAM
« Yanıtla #7 : 11 Ekim 2007, 01:21:48 »
gentli67
*
Tecrübe Puanı: 71

vezirköprü

ben hala anlayamadım biz bu vezir köprüde ne arayacağız.video ya gerek yok çoğunu zaten canlı gördük

Ömür Umuttan Önce Bitmeli.!
« Yanıtla #8 : 09 Mart 2008, 22:35:44 »
godofwar
Ziyaretçi
vezirköprü

evet bunca baktım belge topiklerine en mantıklı geleni bu ve doğruda , harami dere göksu nun bi kolu olmalı ve orda kanyonlar var , yıllardır insan girmemiş yerler , tam eşkiyaya göre bi yer , sinop durağana gittik ama kanyona girmeye gözümüz kesmedi , gerekli teçhizat yoktu havada soğuktu , sinoplu arkadaşlar imakanı olan göksüula kızıl ırmağın birleştiği yerde kanyonları araştırsın , emininm işaretler bulunacak , ama ben inanmıyorum ordaki malları kaldıracak defineci olduğuna , o zor şartlarda kazmak ve bulduğunu ordan çıkarmak imakansız gibi , adamda bunu bildiği için oralara saklamış bence
« Yanıtla #9 : 17 Nisan 2008, 22:17:22 »
suvari_1984
*
Tecrübe Puanı: 0

vezirköprü

nihat usta emeğine sağlık ya ben bişi merak etim sözünde ipek yoluna değmişsin  ipek yolu bizim orda da var bana ipek yolu hakında biraz bilgi vere bilirmisin bizim orası dediğim van yani ordada eski ipek yolu varda biraz bilgi rica etsem yardımların icin şimdiden teşekürler
« Yanıtla #10 : 22 Nisan 2008, 08:37:36 »
samet_55
*
Tecrübe Puanı: 1

vezirköprü

nihat usta anbar kayada zaten merdiven kaya ile karşı karşıya bu ilçededir. yani Samsun Vezirköprüde. kuzeyden güneye 83 gün gelen malların bir kısmı bu bölgeye gelmiştir. İskele kasabasıda ordu Ünyedir. Vezir köprüye 180 km. mesafesi vardır, bu günkü kara yolu ile.
« Yanıtla #11 : 22 Nisan 2008, 14:28:42 »
tivos
*
Tecrübe Puanı: 2

vezirköprü

sayın omega
biraz daha açarmısın konuyu zaten her yer şifreli sende bildiklerini şifreleme istersen.saygılar...
« Yanıtla #12 : 11 Mayıs 2008, 13:47:37 »
elif-96
*
Tecrübe Puanı: 1

vezirköprü

şahsen ben vezirköprülüyüm ve vezirköprüde oturuyorum.birçok köyü incelemeye gittik arkadaslarla ve bir çok ize rastladık.örneğin ermeni alfabesiyle yazılmış taşlar,haç işaretleri vb...
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Harita Definecilik Define İletişim