+  Define - Definecilik - Ana Sayfa
|-+  DEFİNECİNİN BİLMESİ GEREKEN KONULAR
| |-+  Gerçek Hikayeler
| | |-+ 
 GÖRENLERİN GÖZÜYLE VANDA ERMENİ MEZALİMİ

Üye Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: GÖRENLERİN GÖZÜYLE VANDA ERMENİ MEZALİMİ  (Okunma Sayısı 387 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 23 Mayıs 2008, 22:51:44 »
ÜLKÜ BABA65
*
Tecrübe Puanı: 132

çanakkale savaşındagözlerini kaybeden MEHMED.E komutanı mehmed yoksa sen görmüyormusun?:sorusunu sorunca mehmed:komutanım.ençok istedigim şeyi gördüm;bundan sonra görmesem de gam yememben ingiliz gavurunun.fıransız gavurunun çanakkale sularına gömülüşünü gördüm.bundan büyük bahtiyarlıkolur mu?demişti.
evet bizde gelelim konumuza. vanda ermeni mezalimini yaşayanların gözüyle. ŞADİYE hanıma soruyor şuanki milli egt bakanımız sayın HÜSEYİN ÇELİK.ŞADİYE HANIMA sordum;ninecigim yoksa gözleriniz görmüyor mu?ninenin cevabı azdı.özdü fakat gerçekten çok sözdü:hey oglum hey.sen o gözlerin neler gördügünü ogzün sahibine sor.;iki gözü ama olan görmeyen bu nine.kalbinin gözüyle görüyor.hissediyor ve yaşıyordu.gözü görmedigi haldeiç dünyası aydınlıkolan bu insandaadeta mana konuşuyordu.onu görünce önünde araba farı kadar gözü olup dagerçekleri göremeyenlereacıdım.
soru:ninecigim siz seferbeligi hatırlıyormusunuz?hatırlıyorsan o zaman nerede oturdugunuzu ve kaç yaşında oldugunuzu söylermisiniz? cevap:vallahi ben ozaman kaç yaşında oldugumu hatırlamıyorum.yanlız ben koca kızdım evimiz hıdır köyünde idi.şimdi eyüpün ogulları bizim mülkümüzde oturur.babamın adı hamit tir
soru:ninecigim urusun gelişiniermenileri hatırlıyormusunuz nasıl geldiler.başınıza nelergeldi.bunları anlatır mısınız?
cevap:ermeniler ah gavurlar(bir süre sustuktan sonra)ahh ermeniler ALLAH sizin belanızı versin.nasılki siz bizim evimizi .ocagımızı yıktınız.
aman amana döndü
haliniz yamana döndü
dünkü güzel ğününüz
bugün yamana döndü.
soru:bunu ermeniler mi söyledi
cevap:ermeniler söylediler ya.gavurlar(nefes darlıgı çeken gazi ŞADİYE nine çektigi derin nefesleri dışarıya;ermenilerrr.ermeniler;diyerek veriyordu.)bizim köye '' allahümmeselli ala muhammed''diyerek girdiler.Biz ne bilelim. Dedik "Bizim askerimiz geldi",Sevindik Biz Cevdet Paşa'nın askaerleriyiz" diye bağırıyorlardı. Bizim köyde ermenilerden dönme bir adam vardı.Dedi ki, "Vallahi ben bunları tanıyorum; bunlar Hamazaz'ın askerleridir." Bu gelişlerinde sadece merda otlayan hayvanlarımızı götürdüler. Bir kısmınıda alıp gittik.
Bir gün köyümüzün büyükleri toplandılar, dediler "Gavur geliyor, buradan muhacir olmasak hepimizi öldürürler. " Bu karar üzerine köylüce toplanarak İskele'ye doğru yola koyulduk. İskele'de gavurlar önümüzü kestiler, muhacir olmamızı engellediler. Babamıda orada şehit ettiler. (Şadiye Hanım şefkate muhtaç bir çocuk gibi ağlıyor) Babamı üç sefer mezara koydular; ermeniler gelip çıkardılar. "Siz buraya mal gömdünüz" diyorlardı. Biz muhacir olamayınca gerisin geriye Zeve köyüne geldik. Zeve'nin muhtarı ne dese iyidir?Dedi ki ; yaşta kuruda beraber yanacak. Bizim ermenilerle aramız iyiydi, o kadar fedailerini besledik. Siz gelmeseydiniz bize karışmayacaklardı. Siz geldiniz bizde sizin ateşinizde yanacağız." ama ermeniler gelince önce muhtarın avradını apardılar.
Zeve 'de ben tandırın başında oturmuştum. Bir de baktım ki gavurlar içeriye daldılar. Gelir gelmez gavurun biri bu tarafıma ; diğeride bu tarafıma süngü vurdular; ben bağırarak yana devrildim. İki tane kadını vurarak üstüme devirdiler. Ben yere devrilirken annemin kolundan tuttu dedi: "Kalk ne kadar eşyan varsa teslim et." Annem beraberinde getirdiği ne varsa hepsini kafire teslim etti. Ya kafireee... Yazdın bak iyice yaz ha.1 Benim sözümü yalan saymayın, Vallahi yalanım yok, Billahi yalanım yok. Ne diyorsam iyice yaz. Sana ne diyorum benim gördüklerimi ağaçlar kalem, denizler mürekkepolsa ancak yazar. Ah balam gavurlar bize nettiler, nettiler... (gözleri ama olan Şadiye nine anlattıklarını teybe kaydettiğimizi görmediği için, sık sık yaz, yaz emrini veriyordu.) Benim altı kardeşimi ambara doldurup diri diri yaktılar.Teyzemin oğlu Apdullah askerden yeni gelmişti. Onun da ağzına kurşun sıkarak öldürdüler. ( Derin bir iç geçirme ve ağlayıştan sonra Şadiye hanım devam ediyor.) Biz yaralı halde iken urus geldi, bizi esir aldı. Sen benim oğlumsun benim bu iki tarafımda yaralıdır. Hala süngünün derin izi vardır. Urus bizi Van'a getirdi. Epey bir müddet bizi burda tuttuktan sonra bizi köylarimize geri gönderdi.
Biz Zeve'de iken, Ermanilerin artık yakın geldiklerini ve kadınları kirlettiklerini duyan dayımın gelinleri, en güzel elbiselerini giydiler ve kendilerini denize attılar. (Bu bölgede Van Gölü deniz olarak adlandırılır.) Dediler: " Kafirin pis eli bize değmesin" Yine bir kaç genç kız ermenilerin geldiğini haber alınca oruç tutup bir saman lığa kapandılar. Ne buldularsa kapının arkasına yığdılar. Ermaniler gelince kapıyı kırıp bu genç kızların ırzyna geçtiler.Daha sonrada onları öldürdüler. Gavurun çoğu Urus'un içinden gelmişti. Onlara Urus'un ermanisi diyorları. Çocukları süngülerim başına taıp duvara çalıyorlardı. çocuklar kuşlar gibi ses çıkararak can veriyorlardı. Ahhh ne diyeyim, ne söyliyeyim. Ne desem beyhudedir.
Elimde sazım budur,
Kolumda pazım budur,
Ne diyem ne söyliyem,
Alnımın yazısı budur.
Soru: Nineciğim, muhaarlıktan önce Müslümanlar Ermenilere zulüm, hakaret ediyor muydu?
Cevap: Allah onlara bela vere inşallah; kim onlara ne yapmıştı? Kendileri rahat durmadılar. Bizimkiler hiç onlara hakaret edebilir miydi? Onlarım o kadar çok silahı vardı ki... Benim kardeşim, amacam, dört tane amcamın oğlu onlarla çarpışmaya gitmişlerdi. Gvurlar onları yakalamış, atların arkasından sürüyerek öldürmüşlerdi.Benim kardeşlerimden birinide böylelikle öldürdüler. Biz dokuz kardeştik. Atlısı bu olaylar sırasında öldürüldü.
Kadınları önlerine katan ermeniler bağırıyorlardı: "Cevdet gelin kızlaru elde ettik gelin kızları elde ettik."
 Soru: Nineciğim siz Türk askerlerinin gelerek Van'ı kurtardıklarını hatırlıyor musunuz?
 Cevap: Hay ben onlara kurban olam. Tabii hatırlıyorum. Biz o vakit Mollakasım köyüne taşınmıştık. Bizim askarlerimiz geldi. Bayrağı çektik. O zaman gavurlar defolup gitmişti.
    -Nineciğim, çok teşekkür ederiz. Sizi yorduk, bağışlayınız.
    -Mevlam sizi darda koymıya. Hoş geldiniz güle güle gidiniz.    evet işte böyle.şadiye nine kimdir.şadiye nine van kalesinde türbesi olan şeyh abdurahman gazinin torunu albay devriş beyin eşidir.ermeni mezaliminde kardeşlerini annr babasinı ve bütün yakınlarını şehit veren şadiye ninemin geride kalan bir oglu bir kızı kalmaktadır oglunu da yani benim dedemide korede şehit verince aglaya aglaya ama olmuştur.ben imam hatip i okudugum dönemde şadiye ninemin nasihatlarıyla masallarıyla büyüyün yani ülkü babayı ülkü baba yapan bu mübarek insana sonsuz şükranlarımı sunr allahtan rahmet dilyorum mekanın cennet olsun ŞADİYE NİNEM.   ÜLKÜ BABANIN DUASI: yarap nasip edersen olursa eger buldugum gömünün son tanesine kadar orduya mehmetcide hediye etmesem şurada hemen ülkü babanın canını al yarab.yarab sen yüce türk milletini koru ve yücelt AMİN. şadiye ninelere ve bütün şehitlerimizin ruhlarına el fatiha.......ÜLKÜ BABA
« Yanıtla #1 : 23 Mayıs 2008, 23:04:53 »
küçükağa
OSMAN BEY'İN küçük ŞEHZADESİ...
*
Tecrübe Puanı: 97
Ya nasip..!

amin ülkü baba amin. inşallah aradığını bulursun..  ibret dolu bi hikaye.. eline sağlık.

Forumda Resimlerin  Görülmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin  [  Buraya Tıklayarak Üye Olunuz  ]  veya  [  Giriş Yapınız  ]     Forumda Resimlerin  Görülmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin  [  Buraya Tıklayarak Üye Olunuz  ]  veya  [  Giriş Yapınız  ]     Forumda Resimlerin  Görülmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin  [  Buraya Tıklayarak Üye Olunuz  ]  veya  [  Giriş Yapınız  ]    Forumda Resimlerin  Görülmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin  [  Buraya Tıklayarak Üye Olunuz  ]  veya  [  Giriş Yapınız  ]    Forumda Resimlerin  Görülmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin  [  Buraya Tıklayarak Üye Olunuz  ]  veya  [  Giriş Yapınız  ]   Forumda Resimlerin  Görülmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin  [  Buraya Tıklayarak Üye Olunuz  ]  veya  [  Giriş Yapınız  ]

Biz OSMANLIYIZ Can Verir Nam Alırız...
« Yanıtla #2 : 24 Mayıs 2008, 07:07:26 »
ebabil
*
Tecrübe Puanı: 1

Amin ülkü baba. Sadiye Ninenin anlatliklarini okuyunca inan gözlerim doldu,Insallah bir gün duan kabul olur, Mevlam gönlüne göre versin
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer: