cakal31
Tecrübe Puanı: 1
|
Babaannemin kardesi 1945 yillarinda tarlada calisirken altin buluyor. Ne Kadar, kac tane kimse bilmiyor. Aslinda nasil buldugunu kimse dogru dürüst bilen yok. 1960 yillarinda vefat ediyor. Oglu birgün carsida gezerken kuyumcunu biri babasini soruyor. babam gecen sene vefat eti diyor. Kuyumcu basliyor anlatmaya, senin babani coktan beri tanirim ve cocuklugmuzda beraber oynardik. Ve senin baban bana her ay bir, iki tane altin para getirip bana satardi. Sordum nerden buldun bunlari diye. Cevabi: Tarlada calisirken bir kac tane buldum dedi, ve durmadan kalmadi derdi, bitti artik derdi, ama 15 sene bana durmadan bu altinlari satti, bende kazandim oda kazandi. Ama paranin hepsini cikartip birden satsaydi baya zengin olurdu dedim ona, oda hep derdi ki yok kalmadi.
Oglu sasirdi, olamaz filan dedi. Kuyumcu: Bence senin baban baya yüklü bir define buldu, ve dahale altin vardir, sen iyisi bunlari ara bul.
Oglu hemen eve kosar, evin her tarafini arar, bahceyi, tarlayi, her tarafi alt üst eder ve birsey bulamaz. Bütün akrabaglara sorar kimsenin haberi yok. Neyse sonunda bu sevdadan vaz gecer. Bir gün yegeni gelir ve saman ister. Amcasi derki git ordan istedigini al. Cocuk girer saman olan yere, ve cocuk akli ya, hemen samanlikda oynamaya baslar ve samanlarin üstüne cikar ve orda bir kapi görür. Saman alip giderkene amcasina sorur ya o yokardaki kapinin ne isi var. Amcasiyla beraber girerler cocuk gösterir. Amcasi kapiyi kirar ve icerde cok yüklü miktarda altin bulunur. Yegenine derki sen kimse söyleme, git köye. ben hepsin satip senin hakkini veririm.
Amcasi altinlari alip kacar, senelerce piyasada kimse nerde oldugunu bilmez. Su an Istanbulda yasiyor, ve 3 tane fabrikasi varmis. Amerikada ve Ingilterede evleri varmis. Ve akrabaglarina bile pas vermiyor, kimseyi tanimiyormus artik. Ben kendim daha hic görmedim ismini bilene bilmiyorum. Gecen hafta halamin oglu geldi almanyaya ziyarete. O gecen sene gitmis yanina, zamanim yok demis.
Iste para insani nasil degistiriyor.
Kusura bakmayin, türkce gramatikte cok hata yapiyorum. Almanyada yasiyorum ve hic türk okuluna gitmedim.
|