+  Define - Definecilik - Ana Sayfa
|-+  ÇÖZÜMÜNÜ ÖĞRENMEK İSTEDİĞİNİZ İŞARETLER
| |-+  Haritalarla İlgili Konular
| | |-+ 
 İŞTE İPEK YOLU HARİTASI

Üye Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Konu: İŞTE İPEK YOLU HARİTASI  (Okunma Sayısı 16380 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 30 Haziran 2007, 16:11:22 »
mmurat006
*
Tecrübe Puanı: 142

İŞTE İPEK YOLU HARİTASI

Forumda Resimlerin  Görülmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin  [  Buraya Tıklayarak Üye Olunuz  ]  veya  [  Giriş Yapınız  ]
Resimleri Görebilmek İçin  [  Buraya Tıklayarak Üye Olunuz  ]  veya  [  Giriş Yapınız  ]
« Yanıtla #1 : 04 Ağustos 2007, 02:24:10 »
cihan_demir88
*
Tecrübe Puanı: 3

İŞTE İPEK YOLU HARİTASI

bi soru sormak istiyorum arkadaslar.biz şimdi bu yolun geçtiği yerlerde define veya benzeri bişey bulabilir miyiz?yada bi yer altı carşısı?çünkü bildiğim kadarıyla ipek yolu ticaret içindi.dolayısıyla bu yolda bıseyler olma ıhtımalı varmı?
« Yanıtla #2 : 04 Ağustos 2007, 11:06:27 »
sakaleyn
Ziyaretçi
İŞTE İPEK YOLU HARİTASI

evet sürek kervanların durakladığı hanlar dereler bulunuyor bu kervanlar çogu kez yasak olmasına rahmen eşkiyalarca tacize uğratılmıştır.eşkiya buu  cebinde taşıyacak değil ya emanetlerii 
                                                                                                                    saygılar
« Yanıtla #3 : 06 Ağustos 2007, 16:30:56 »
By_Emin
*
Tecrübe Puanı: 0

İŞTE İPEK YOLU HARİTASI

SLM KARDEŞ BEN TUZ GÖLÜNÜN KENARI SAYILABİLECEK AKSARAY IN ESKİL İLÇESİNE YAŞIYORUM ACABA TUZ GÖLÜNÜN YANINDA Kİ İPEK YOLU TUZGÖLÜNE NE KADAR UZAKLIKTA BVİLİYORMUSNUZ???
« Yanıtla #4 : 26 Ağustos 2007, 01:57:43 »
cas
*
Tecrübe Puanı: 82

İŞTE İPEK YOLU HARİTASI

By Emin kardes   .........   Bazi dokumanlarda ismi gecen  ( Tuz Alani )   ndan bahsediliyor  ve de bunu ben elimde bulunan belgeyi sizlerin huzuruna sunuyorum belki bi faidesi olur amacla  ,,  eyerki bolgenize isapet ediyor ise bi arastirin derim 

Ve kalenin yakinindan duzluge  dogru  ( biala krava ) ( beyaz inek kaya heykeli ) ne yolumuza devam ettik  ......... Buyuk derenin suyunu takip ettik ...........

Derenin yukarisinda ki tepede  kayanin kendiliginden bir cati var ....  ( koruntuluk )  ...  ve de bu kayada oyma ( kartal ve bu kartali daire icine almis  arapca ) yazilar ........ Ben ( pop martin ) bu isaretlerin volcana ait olacagini tahmin etmistim ...ve de volcanin da bir cok degerli esyayi buralara biraktigina inandim ....  Bu yuzden biz de karar verdik ( papa martin ve cetesi )
bize de  ait olanlari bu bolgeye gommeye .....

Magaranin disina bir bakir altin biraktik ....( Bu alanda bir cok cakili kaya mevcut  )  hemen hemen toprakla bir ...Ve de buraya diger define gomusu kadar bir define biraktik ayrica yanimizda bulunan fazlaliktan silah ve cephanemizi de define ile birlikte gomduk  ...   
......

Belge ve bolge tutar ise  bi arastirin kardesim   ne var ki daha fazla inceliyini benden istemeyin  cunki bu ( Tuz ) ile ilgili  bilgim bu kadar   !!! 
« Yanıtla #5 : 26 Ağustos 2007, 21:12:59 »
beyefendi51
*
Tecrübe Puanı: 0

İŞTE İPEK YOLU HARİTASI

merhabalar ipek yolu demişsiniz,evet ipek yolunda yeraltı çarşısı vardır yer yer, bulmak tecrübe ister, buldun yeri açmak tecrübe ister, açtın girmek yürek cesaret ister,girdin içerde nelere dikkat etmen gerek bilmen gerek veya bilmeniz gerek, ve herşeyden önemli yaşadıgımız topraklarda kimler geldi kimler geçti, biz 2007 yılındayız kaç bin yıl geçti biliyormusunuz o yüzden tavsiyem ipek yolu felan aramayın siz bilirsiniz...
« Yanıtla #6 : 27 Ağustos 2007, 21:46:38 »
emir özalp
*
Tecrübe Puanı: 1

İŞTE İPEK YOLU HARİTASI

arkadaslar ben usakliyim bu haritadan takip etdigim kadar ipek yolunun usakdan gecmedigini gordum ama benim oturdugum kasabanin kenar cevresinden ipek yolu gecmektedir ve biz halk olarak bu yolA ULU YOL İSMİ İLE hitap etmekteyiz yani ben bu haritanin dogru bilgi verdigine inanmiyorum saygilar
« Yanıtla #7 : 28 Ağustos 2007, 22:29:34 »
altınusta_77
*
Tecrübe Puanı: 52
atillacan_77@Msn Adresi Vermek Yasaklanmıştır.

İŞTE İPEK YOLU HARİTASI

arkadaslar ben usakliyim bu haritadan takip etdigim kadar ipek yolunun usakdan gecmedigini gordum ama benim oturdugum kasabanin kenar cevresinden ipek yolu gecmektedir ve biz halk olarak bu yolA ULU YOL İSMİ İLE hitap etmekteyiz yani ben bu haritanin dogru bilgi verdigine inanmiyorum saygilar
  haritada ana yollar gösterilmiş.tabiki bütün şehirleri ana yollara bağlayan birçok yollar da var
« Yanıtla #8 : 28 Ağustos 2007, 23:31:08 »
sakaleyn
Ziyaretçi
İŞTE İPEK YOLU HARİTASI

EMİR ÖZALP EVET   SORUNUN  CEVABINI ALMIŞSSINDIR İNŞALLAH   altınusta77  cevaplamış
« Yanıtla #9 : 08 Eylül 2007, 11:54:18 »
bozoxx
*
Tecrübe Puanı: 1

İŞTE İPEK YOLU HARİTASI

s.a arkadaşla ben siteye yeni katıldım ve sizlerden çok faydalı bitakım şeyler öyrendim teşekkür ederim ben bayburt luyum ve bizim köyden ipek yolu geçtiğini söylerler ve ayağını bastığın heryerde işaretler mağaralar var bende bu işe çok meraklıyım çok geziyorum ama şimdiye kadar hiç çalışma yapmadım ama fotolarımı sizinle paylaşacam saygılar
« Yanıtla #10 : 09 Eylül 2007, 00:05:11 »
cas
*
Tecrübe Puanı: 82

İŞTE İPEK YOLU HARİTASI

Aramiza hosgeldin bozoxx kardesim ve de paylasimlarini bekleriz 
« Yanıtla #11 : 09 Eylül 2007, 00:28:34 »
sakaleyn
Ziyaretçi
İŞTE İPEK YOLU HARİTASI

bekleriz kardeşimm bozoxx
« Yanıtla #12 : 18 Ekim 2007, 19:49:54 »
nefesin
*
Tecrübe Puanı: 2

İŞTE İPEK YOLU HARİTASI

Bizans İmparatoru Jüstinyen’in Sakarya Nehri üzerine 553’te yapımına başlattığı köprü, 561’de tamamlanır. Köprü, beş kez yıkılıp, yeniden yapıldığı için "Beşköprü" diye anılmaktadır. Yıkılan köprülerin ayaklarının izlerine günümüzde de rastlanabiliyor. 8 kemer üzerinde 429 metre uzunluğa sahip SOYLENTİYE GÖRE 5 KÖPRÜ CIVARINDA YER ALTI ŞEHRİ BULUNDU 5 KÖPRÜ İPEK YOLU ÜZERİNDEDİR ARKADAŞLAR

« Yanıtla #13 : 18 Ekim 2007, 20:39:45 »
asakir
Ziyaretçi
İŞTE İPEK YOLU HARİTASI

o köprünün ismi justinyanus tur eskiden sakarya oradan akardı...
« Yanıtla #14 : 18 Ekim 2007, 21:39:33 »
nefesin
*
Tecrübe Puanı: 2

İŞTE İPEK YOLU HARİTASI

EVET SAKARYALI OLANLAR HEMEN BİLİYO BENDE SAKARYALIYIM ASHAKİR
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer: