« Yanıtla #15 : 23 Ekim 2007, 20:05:42 » |
battal
battal gazinin oğlu
Tecrübe Puanı: 5
|
ARKADAŞLAR BAZI KONULAR DOGRUDUR KATILIYOM HİÇ BİR ŞEY KESİN DEĞİLDİR BENİM UZMANLIK ALANIM YER BİLİMİ TOPRAK ESKİ DEDELER MELENLER NEHİRLER BUNLAR ÜZERİNDE ÇOK ÇALIŞIRIMMESLEHİMİ SORARSAN ZİİRAT YANİ DOGADASİTEYE BAKIYOM ÇOK GÜZEL HOŞ BU SİTE GİBİ SİTE YOK DESEMDE OLURBAZI ARKADAŞLAR BURDA İŞARET VARDİYOR ŞURDA YOK YANLIŞ HERİŞARET O ANLAMA GELMEZ İŞARETLERİN 0/10 NUNDA MALVARDIRBUNU SADECE KENDİ FİKİRLERİMİ YANSITIYOM TEŞEKKÜRLER BATTAL DÜZCELİ
|
bilenler bilmiyenlere yardımcı olsun ve hayırlı olsun 05363760008
|
|
|
« Yanıtla #16 : 13 Kasım 2007, 04:45:09 » |
|
|
o köprünün ismi justinyanus ama size birsey söyleyeyim bu köprü cok yeni bence bütün yerlrsim bölgeleri tepelerde bu hatırtayım bir sorumvar neden adapazarı?
|
|
|
|
|
« Yanıtla #17 : 10 Ocak 2008, 23:10:29 » |
|
|
ünlü bir dergide muhabir olarak görev yapmaktasınız.ipek yolu nu derginin okuyucularına tanıtacak bir arastırma yapmanızı ve yazı dizisi hazırlamanız istenmektedir
yardımlarınıza ihtiyacım var. 6 cı sınıfa giden oğlumun ödevidir. tesekkürler.
|
|
|
|
|
« Yanıtla #18 : 13 Ocak 2008, 13:00:20 » |
|
|
|
« Yanıtla #19 : 24 Ocak 2008, 15:44:16 » |
gökhan.
Tecrübe Puanı: 1
|
s.a. arkadaşlar ben yeni üyeyim. volçan ile ilgili işaretler gören varsa bana mesaj atsın . teşekkürler. halkalı kayayı görende
|
|
|
|
|
« Yanıtla #20 : 24 Ocak 2008, 23:44:26 » |
ferhat0202
ferhat
Tecrübe Puanı: 1
|
bende ipek yolu üzerinde yaşamaktayım burda 4 tane define bulundu 1 yol yapımında bir kayanın patlatılmasıyla yola ve etrafa sacılan antik altın paralardı ikincisi yine aynı düzergah üzerinde bir çiftcinin tarlasını sürerken bulması 3cüsüyine bundan bir sene önce aynı yol yapımında düzeltme yapılırken bir kazan dolusu yine külçe altın bulundu 4 buna benzer fakat tabikıi bu dört olydan ancak biri zengin oldu gerisi karakolluk herşey nasip kısmet aç gözlülügün sonu saygılar
|
ferhat
|
|
|
« Yanıtla #21 : 25 Ocak 2008, 16:53:09 » |
|
|
S.A İpek yolu ile ilgilenen arkadaşlar bilgilenme amacıyla bu resmi gönderiyorum ...resim bir siteden alıntıdır.... Forumda Resimlerin Görülmesine İzin VerilmiyorResimleri Görebilmek İçin [ Buraya Tıklayarak Üye Olunuz ] veya [ Giriş Yapınız ] [img=http://img178.imageshack.us/img178/704/ipekyolulw3.th.jpg]
|
|
|
|
|
« Yanıtla #22 : 25 Ocak 2008, 19:02:09 » |
|
|
s a ipekyolu ana harter seyyahın iletisindeki ancak diğer harita eksik.ipek yolu mutlak denize ulaşır.ve TÜRKİYENİN her bölgesine geçmektedir nedeni(başka ülkelerdede aynıdır) nedeni ticaretin olduğu her yer mecburen ipek yoluna ulaşmıştır.malumunuz ipek yolunda han lar hamamlar ibadet haneler vs TUZ GÖLUNE gelince adı geçen bölge PEÇENEK diye bilinir selamlar.
|
|
|
|
|
« Yanıtla #23 : 26 Ocak 2008, 15:04:38 » |
amca_x1
Tecrübe Puanı: 0
|
arkadaşlar benyeni üyeyim.diyarbakırda ikamet etmekteyim.Bana irandan diyarbakıra gelen ipekyolununun haritası lazım nerden temin edebilirim yardımcı olursanınız sevinirim
|
|
|
|
|
« Yanıtla #24 : 28 Ocak 2008, 21:49:46 » |
|
|
bitlis tatvanın eski adı endı olan köyde bi kilise var bununlu ilgili bilgisi olun varmı şimdiden teşk...
|
|
|
|
|
« Yanıtla #25 : 01 Şubat 2008, 16:15:06 » |
omag
Tecrübe Puanı: 2
|
arkadaşlar yorumlarınızda çok doğru söylüyorsunuz, benim köyüm de tuzgölünün etrafında ve tarlalarımızın içinde tümülüs şeklinde yığmalar var. çocukluk dönemimde bu yığmaların üstünde bina da vardı, o dönemde de deveciler o han diye adlandırdığımız yerlerde konaklardı.
|
|
|
|
|
« Yanıtla #26 : 01 Şubat 2008, 16:35:43 » |
|
|
omag kardeş sen gecikmişin haberin olsun çalışmalarına başla derim .....SAYGILARIMLA
|
|
|
|
|
« Yanıtla #27 : 04 Şubat 2008, 11:14:10 » |
omag
Tecrübe Puanı: 2
|
doğru söylüyorsun yanasip, nikideki gibi ya nasip
|
|
|
|
|
« Yanıtla #28 : 11 Şubat 2008, 17:50:27 » |
oran
Tecrübe Puanı: 0
|
selam arkadaşlar. erzincanda ipek yolunun yanında tarlalarımaz var . tesadüf eseri yüzeye yakın eski bakır düğmeler ve bez parçalarına rasladım. artık tüccarın biri malzemelerinimi koymuş daha alamamış zamanında bilemem ama tam yolun yanı . yool zaten kaybolmak üzere çoğu kişi bilmez oranın yol olduğunu. sizin yazılarınızı okuyun ca bende bu anımı yazmak istedim. ayrıca oraya hiç müdahale edilmedi yani öyle duruyo.saygılar.
|
|
|
|
|
« Yanıtla #29 : 20 Şubat 2008, 23:24:31 » |
|
|
tşk eline lazım bana lazımdı perfonmans ödecim vardı ty kıb
|
|
|