+  Define - Definecilik - Ana Sayfa
|-+  BÖLGELER
| |-+  Kendi Bölgenizdeki Sorumlulara Buradan Ulaşabilirsiniz
| | |-+  Doğu Anadolu Bölgesi (Moderatör: seyyah06)
| | | |-+ 
 mağara

Üye Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: mağara  (Okunma Sayısı 126 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 25 Haziran 2008, 00:39:57 »
ebuducane
*
Tecrübe Puanı: 0

mağara

kardeşler ben doğu ana dolu bölgesinden

geçen yıl doğu anadolu bölgesinde muş ilinde  kayalık bir alanda bir ermeniden dönme kardeşimizle(dedesi ermeni ) civar tespitiyle kendi cabalarımız araştırmalarımız sonucunda ağzı yarımmetre genişliğinde 2 metre yüksekliğinde bir kaya ile kapatılmış.
bir mağara ağzını bulduk kayayı kırdıktan sonra içerde sadece toprakla karşılaştık yumuşak bir toprak ve bu toprakları kazarak kovalarla atmaya başladık yaklaşık yedi kşi 15 gün  çalıştık

çalışmamız sonucunda ortaya bir mağara çıktı mağaranın 7 metre girişinden sonra iki büyük kayaya bu kayalar yukarı dopru yükseliyor ve bukayaşrın üsütndeki toprak yıpınlarınıda alarak ilerlemeye devamettik

kayaların üstünde eğilerek çalışammız bir 10 metre daha devametti.daha sonra ağızdaraldı iyice darldı kayalar çıktı bunları kırdık en son geniş bir oda biçminde bir yere girdik buranın bir havalndırmasını farkettik bu oda dediğimiz yerde hiç bir şekilde bir işeret iz bulamadık mağara el yapımı öelik taşımıyordu
yanlzı ahvalandırma taşını üsten kaldırdığımzıda havaldırma kenarları elle yapılmış ufak taşlar biçminde havaldırma taşını tutrmak için kenarına dizan edilmiş bir ka. uzunluğunda havalandırma çevresi yapılmış

kardeşlerim şimdi biz burda hiç bir işarete raslamamız bizi hal kırklığına uğrattı

yanlız kazı esanasında iki metre zemini kazdığımız yerler oldu bu yerlerde iki metre altından hayvan kemikleri özelikle dişleri çıktı buranın kesinlikle dolum olduğuna kanaat  getirdik.
 zemine tam inmedik yani toprak yığınları ayaklarımızın altında hala vardı.
havaldırmanın olduğu böleme tamda bir oda şeklinde değil yanlzı havalndırmaya doğru çıkılması zorda olsa merdiven gibi taşalrın diayın edilmeside ayrıca bizi şüpelendirdi

yanlız madi imkansızlıkalr ve diğer arkadaşalrın işlerinin olması tamamını kazamamıza sebeb oldu

sormak istediğim bu mağardan kayalık bir eyrden böle yumşak toprakların çıkması ve iki metre kazdığımız halde zeminin ve buzeminde kemik çıkması, kapı girşinin büyük bir kaya ile kapatılması buranın dolum olduğuna kanaat getiriyor
acaba doğu mağara üzerindemiyiz bilemiyorum
« Yanıtla #1 : 07 Temmuz 2008, 02:34:31 »
hattab34
hattab
*
Tecrübe Puanı: 7

mağara

yönetim    bu  siteyi  boykot  ediyorum  artık     benim  sitede  açtığım  konulara  yazılan   cevaplar  siliniyor   bu konuyu açanda   arkadaşım    bir  cevap yazılmıştı  silindi  bu  yönetimde  eğer    Allah a  inanan   varsa       ahiret  günü iki  elim yakalarında  olacaktır   yönetimden  bu  msjları  silenlerin

Kafkasya   ensar el islam taburu   genel  amiri  şehid    ibnül  amir    hattab
« Yanıtla #2 : 23 Temmuz 2008, 15:30:53 »
talaslı
*
Tecrübe Puanı: 3

mağara

sitede sorun yaşandığından mesajlar siliniyor kardeşim

soruna gelince kardeş 20 gün kazı yapmışınız 7 kişi gidip gelmişiniz bi işaret yok herhangi bi bulgu yok alet tutamadınızmı o size yardımcı olur en azından bi umut veriri anlattıklarındanda doğru yer gibi çıkıyor tahmininmce
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer: