+  Define - Definecilik - Ana Sayfa
|-+  DEFİNECİNİN BİLMESİ GEREKEN KONULAR
| |-+  Eşkiya Belgeleri
| | |-+ 
 sarı göl

Üye Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Konu: sarı göl  (Okunma Sayısı 2632 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 14 Ekim 2007, 21:53:58 »
gentli67
*
Tecrübe Puanı: 71

sarı göl

yedi bölgede bulunan sarı göl asıl adı bakırlı göl olup gölün tabanı bakır ızgaralarla döşelidir. gerçek sarı gölün sarı göl olabilmesi için bazı işaretlerinin olması gerekir. bunların en önemlisi gölün şekli bir armudun yarısının görüntüsüne benzemektedir. ikinci önemli işaret ise gölün kenarında bir dikili taş olup üzerinde ayağina pranga vurulmuş bir insanın dizden altının kabartma figürü.gölün hemen arkasında sarı meşelik.meşelere dayanmış mezar kapakları. sarı gölün alt tarafında kara kilise. onun da altında kaynak suyu suyun 50 cm önünü 60 cm kazarsanız çeyiz sandığını bulursunuz. suyun da alt tarafında yanyana duran 3 elmalık. sarı  gölün karşısında altın matbaasını görürüz.matbaanın karşı tepesinde ise bu matbaayı yapan ustanın türbesini görürüz. bu türbenin de başın da bir meşe ağacı vardır. türbeyi doğrulayabilmemiz için bu meşe ağacına ters çakılmış kazmayı görmemiz gerekir.

Ömür Umuttan Önce Bitmeli.!
« Yanıtla #1 : 19 Ekim 2007, 06:17:26 »
zeki55
Ziyaretçi
sarı göl

sarı göl sarı meşelik benim köyüm ama kilise altın matbaası yanlış o matbaayı yapan ustanın türbesınden kasıt uzunalinin mezarı ise evet bir agaca evliya demişler 1,50 metre yakınında kemikler var..... ama parası zor alınır galiba 1 dere kazanı para kis içinde 3 mt derinlikte olduğu söylenir yerleşime yakın....
« Yanıtla #2 : 19 Ekim 2007, 23:08:32 »
gentli67
*
Tecrübe Puanı: 71

sarı göl

bak kardeş doğru yerdesin. lakin uzun alinin mezarı ayrı değirmeni ayrı. bak anlatayım. uzun ali değirmeni kazan derede olacak  bu derede tam 9 değirmen birde şelale vardır. bak uzun ali ile ali ağayı karıştıranlar var ikisi ayrı bunların.uzun ali değirmenini hemen üstünde tabuta ben zeyen bir taş var dır .taşın altından bir miktar para alman lazım. daha derine 3.60 metreye indiğinde mezarı bulursun içindeki hediyeler yeterlidir.

Ömür Umuttan Önce Bitmeli.!
« Yanıtla #3 : 22 Ekim 2007, 09:17:36 »
cansadak
AHISKALI CAN SADAK
*
Tecrübe Puanı: 20

sarı göl

gentli güzel paylaşım teşekkrüler bunu bir belgeden okuyorsan hakikaten güzel ve gerçek bir belge ele geçirmişsin uzun alinin mezarıan gelince mezar 21 adım uzunluğunda 4 tarafıan 4 demir kazık çakılmış şu an duruyor benim uzunalinin mezarı diye tahmine ttiğim yer burası at inmez değirmeninin batısında vezirtepesi domuz gölünün doğusunda ayranpınarı na yakın sarı meşelik ise tam bir mezarlık alanı bizanstan kalma yüzlerc emezar var çoğu sutunlu ve sutunalrın tamamı boğa başlı  konuyu biraz daha açarsan sevinirim yerin adı gavur yaylası osmanlı içinde kalan son gayrimüslüm halk bu yayladan sürüldü yer bağdat yolu üzerinde yaylaya çıkan yol taş parke döşeli kıbleden kuzeybatı yönüne doğru devam eder

Kör cehalet çirkefleştirir insanları..

Suskunluğum ASALETİMDENDİR.

Her lafa verilecek bir cevabım var.Lakin,

bir laf 'a bakarım ''LAF'' mı diye,bir de

söyleyene bakarım ''ADAM'' mı diye...
« Yanıtla #4 : 09 Kasım 2007, 12:58:14 »
longos07
*
Tecrübe Puanı: 11
İKİ KİŞİ ARASINDAKİ SIR SIR DEĞİLDİR

sarı göl

UFAK BİR HATRILATMA DA KARA KİLİSEDEN BU KİLİSENİN BASAMAKLARININ KENARLARI KARE OYMA TAM ÜSTÜNDE OLAN MALI ŞU ANDA ÇIKARILDI GÖRÜNÜRDE GERÇEK KİLİSEYİ GÖREMEZSİN AMA SENE BİR BU ÇAN ÇALAR... BU YERİTAM GEZEMEDİM MALUM İŞ ÖNCE GELİR AMA ORADA SARIGÖL FALAN YOK SARI MEŞELİKTE YOK HAKİKİ KARA KİLİSE OLDUĞUNU BİLİYORUM AMA SARIGÖLDE BAHSEDİLEN KARAKİLİSEMİ ONU BİLMEM BU 9 DEĞİRMENİ BEN KAZANDEREDE DEĞİL AMA PAPUÇDEREDE GÖRDÜM BAŞKA BİR İŞARETLERLE KARIŞIK ÇÜNKÜ ORADA ŞELALE ÜZERİNDE SOL AYAK SAĞINDA KARA BİR TAŞ ÜZERİNDE DAİRE İŞARETİ ALTINDA DOKUZ BAKLA AMA AYRI AYRI SOLDA YÜKSEKTE KOLTUK TAŞI ŞÖYLE BİR UZAN KARŞIYA BAK İŞARETLERİ GÖRÜRSÜN DEREBOYU SANKİ ÇİMENTOYLA KAPLI ÜZERİNDEN SÜVARİ BİRLİĞİ GEÇMİŞ SONRA 9 YARIM KAZAN AŞAĞIDA ŞU AN DA KIRIK BİR ŞEYTAN KANTARI KARŞIDA UZAKTAN BAKILDIĞINDA PİKE YAPAN KARTAL HEYKELİ YANINA GİDERSEN ÜSTÜSTE DİZİLİ TAŞ GİBİ YANINDAN GEÇER GİDERSİN AŞAĞI DOĞRU YÜRÜRSEN SET ÜZERİNDE TEK GÖZLÜ DEMİR ÇUBUK VAR KOLTUK TAŞINA GERİ GELİRSEN İLERİDE SU İÇİNDE UÇAN GÜVERCİN İLERİDE BAŞLAYAN 9 DEĞİRMEN VAR KOLTUK TAŞININ KARŞISI TEPELİK AY İŞARETLİ MAĞARA VAR UFAK BİR PATİKA YOL KAĞNI ARABASI TAM GEÇEMEZ MUTLAKA DUVARA SÜRTER BU BÖLGENİN ARKA TARAFINDA BAKARÇLI KIZ,TAVA RESMİ VAR SU DEĞMEMİŞ VOLÇAN DEĞİRMENİ MEVCUT BEN BUKADARINI SÖYLEYEYİM
« Yanıtla #5 : 16 Mart 2008, 00:23:07 »
Karabey
*
Tecrübe Puanı: 0

sarı göl

Sarıgöl ile ilgili sunulan tüm bilgiler uydurma ve kahve sohpetlerinde anlatılan safsatalardır.doğru bilgi ve kanıt sayılacak  anlatımlar AYDINLI namı ile anılan kişidedir.
Bay LONOS 07 boşuna uğraşmayın .Bilgilerinizin hepsi uydurma ve saçma
« Yanıtla #6 : 27 Nisan 2008, 18:19:22 »
osman06
*
Tecrübe Puanı: 3

sarı göl

ankara.kızılcahamam.ulus.gölhakkında.bilgisiolan.varmı
« Yanıtla #7 : 27 Nisan 2008, 21:47:06 »
hızlıcocuk
*
Tecrübe Puanı: 1

sarı göl

sarı gol un ıcıcnde bır adet ıncıl var arkadaslarlar ve burda uç degırmen bulacaksınız ust tarafında karahasan koyu haramı dere karanlık dere
« Yanıtla #8 : 29 Nisan 2008, 17:05:18 »
selim_can
*
Tecrübe Puanı: 21

sarı göl

sarı göl :arkadaşlar bu göl dağın yamacında düz bi yerdedir ve baktınızmı aynen gözlüğe benzer ve doğuya doğru yalağı vardır ve akarıda budur.bu gölden dereye doğru kaldırım taşları vardır.bu sarı gölün aktığı dere de alabalık vardır bu dere aşağıda göksuyla birleşir

ALLAH KAİNATIN YEGANE  SAHİBİDİR
« Yanıtla #9 : 07 Mayıs 2008, 11:44:20 »
balkaya34
*
Tecrübe Puanı: 3

sarı göl

Selam KARABEY: Aydınlıya selamlarımı ilet  KAŞİF ve B den selamlar.O benim ustam.Ona sarı gölü ORJİNAL ADIYLA SAZLI GÖLÜ ANLATAN benim.Selamlar saygılar.
« Yanıtla #10 : 09 Mayıs 2008, 11:15:08 »
longos07
*
Tecrübe Puanı: 11
İKİ KİŞİ ARASINDAKİ SIR SIR DEĞİLDİR

sarı göl

karabey aldınmı cevapları sanki deden gömdüde safsata diyorsun bildiğini anlat herkes bilsin yoksa kes sesini senin gibilerden bıktık gelde gerçeğini göstereyim
« Yanıtla #11 : 13 Mayıs 2008, 00:52:00 »
kurnaz
*

sarı göl

selam longos 07 dogru yerdesin
« Yanıtla #12 : 17 Mayıs 2008, 21:38:04 »
defineci_39
*

sarı göl

s.a.  arkadaşlar herkez bildiğini söyler sarı göl  yan yana üç adet göl yanyana  göle beyaz mendili sokup çıkardığında sarı oluyor bu da kuru dere ve domuz dere cıvarında ve göl akmaz saygılar allaha emanet olun
« Yanıtla #13 : 18 Temmuz 2008, 22:59:39 »
ahmed czakirollu
*

sarı göl

arkadaslar su yerler su an bulgaristanda bulunur.biz bir yer acztik,bir mara NIAZLAR marasi mara  azinda bir balik var.iczerie girdikten sora 5 m ileri daralior orasinida gecztikten sonra solda  bir oda vardi duvarindan bir harita aldik.orada sari golun oldu yeri gosterir,bizim yerden czok uzak deil.bu harita bizi iki okyuze getirdi onun yakininda bakraczli kizi bulduk.czalismaya devam edejeis.
« Yanıtla #14 : 18 Temmuz 2008, 23:47:27 »
cas
*
Tecrübe Puanı: 82

sarı göl

ahmed   iki okuz dedigin , kayada oyma resimmi mi yoksa  kaya heykeli mi ?? ve de bakracli kiz dedigin bu okuzlerle arasi  70 adim gibi mi ??   

bizlerle bulgularindan herhangi bi resim paylasirmisin ??

calismalarinizda basarilar dilerim
Sayfa: [1] 2   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer: