« Yanıtla #30 : 11 Kasım 2007, 21:42:00 » |
zamanezamane
ZAMANE
Tecrübe Puanı: 208
EN BÜYÜK ZAFER, KENDİ NEFSİNİ TANIMAKTIR.
|
Nasıl yani Hasan ustam, dediğini tam anlamadım.İşin içinde işmi var diyorsun.Kasıtlı olarak bu işaretleri kimler kırdırabilirki.Ne gibi bir amaçları olabilir yani.Sadece merak ettiğim için soruyorum, bu konuda bizide aydınlatırsan sevinirim.
|
VAKTİNDEN ÖNCE ÇİÇEK AÇMAZ.
************************************************************************************************************
|
|
|
« Yanıtla #31 : 12 Kasım 2007, 00:34:39 » |
AK
Tecrübe Puanı: 0
|
HASAN KARDES KORMA VATIKANDAN GELENLER BILE DAHA BULAMAZ YURDUM INSANI SAGLAM ISARET BIRAKMADI ZATEN HERKES BIRBIRILERININ PESINE DÜSERKER YANI BILGISI BELGESI OLANLAR BUNU GÖREN VATANDASDA GÖRDÜGÜ ISARETI KIRMAKLA MESKUL ONLARDA BULAMASIN DIYE VATIKAN DEGIL ALASI GELSE DAHA BULAMAZ CÜNKÜ SAGLAM ISARET KALMADI BIRAK ISARETI ONLARI KIRANLAR BILE KALMADI
|
|
|
|
|
« Yanıtla #32 : 12 Kasım 2007, 17:31:48 » |
feramus
|
Selam forumda yeniyim bilgi bakımındanda sizlerden çok geri olduğumu anladım. Cansadak abimizden ricamelindeki haritanın tercümesini bizlerle paylaşırmı.Hepinize hayırlı işler.
|
|
|
|
|
« Yanıtla #33 : 12 Kasım 2007, 19:16:32 » |
|
|
cansadak kardeşim düşünki bu belgelerden hiçkimsenn haberi bilgisi yok gün ışığna çıkmadan yok oldu belgeyle hareket ediyosak bu site niçin kıuruldu bir felsefesi var dimi işaretlerin dili.ikincisi kesinlikle topal ayı sadcebir i şaret ve yurdumuzun bütün yörelernde mevcut.ve hepsi doğru her biri farklı hikayeler için kullnılmış ve hepside çok değerli.yanlız bir çok konuda olduğu gbi topal ayınınn yorumlarıda günümzde kasten veya yanlış bilglendrmeden dolayı herkes bilndigni sanıp aslında yanlış bigilendirildiğinin farkında değil.yanlız anlamadğm arkadaşların arayışı belgelrdeki yerleri gün ışığnamı cıkarmak yoksa işaretin diliyle sonucamı gitmek.önemli olan en azından benim bakış açım herkiminse hangi medeniyete ait oldğna bakmazsızn sonuca ulaşmak. hakikiymiş sahteymiş bu o değilmiş yok öyle birsey hepsi güzel hepsi değerli ok
|
|
|
|
|
« Yanıtla #34 : 13 Kasım 2007, 10:54:20 » |
cansadak
AHISKALI CAN SADAK
Tecrübe Puanı: 20
|
herakles içinde mal olan topal ayı 4 tane diğerleri sahte topal ayının orjinali kolay görülmez sadece tek noktadan görülür ayağı derenin bir yakasında kendi bir yakasındadır piyasadaki belgeler insanları yanlış yönlendiriyor okuma ve tercüme hatası çoğunu içinden çıkılmaz hale getiriyor bir diğer konu gerçek topal ayı o kadar muntazam yapılmıştır ki gerçek bir ayıda ne var sa ondada o vardır yani sahte işaretler ile gerçek işaretler arasında çok belirgin bir fark vardır kayadaki doğal bir oluşumu ayıya benzeten bri çobanın elindeki bıçakla onu bir ayıya çevirmesi ile eşkiyanın sıfırdan heykeltraşlara ayı yaptırması bir olmasa gerek olmayan bir işaretin mevzusunu etmeye bana göre gerek yok birisi işareti bulsun böle böle bir ayı var desin resimlesin bizde diyelim ki hımm bu böle olabilri o öle olabilir burasına bak orasına bak deriz ama olmayan işarete çeşit çeşit belgeler ile yorum getirmeye gerek yok haksızsam lütfen düzeltin
|
Kör cehalet çirkefleştirir insanları.. Suskunluğum ASALETİMDENDİR. Her lafa verilecek bir cevabım var.Lakin, bir laf 'a bakarım ''LAF'' mı diye,bir de söyleyene bakarım ''ADAM'' mı diye...
|
|
|
« Yanıtla #35 : 14 Kasım 2007, 11:36:26 » |
longos07
Tecrübe Puanı: 11
İKİ KİŞİ ARASINDAKİ SIR SIR DEĞİLDİR
|
Cansadak kardeşim doğru söylersin belgelerdeki topal ayıyı tek bir bakış açısından görürsün sarıgöl mevzuunda da bahsetmiştim. yine kısaca bahsedeyim ben bir kartal görmüştüm avına pike yapmış vaziyette ama yanına gelince üst üste konulmuş taşlardan ibaret karşıdan çaprazdan bakınca anlayabikiyorsun doğma büyüme yerlisi bile görememiş hatta yanımdakiler bile ben mi yanıldım derken adamın biri ben gördüm hatta gagasını kırdım deyip aynı yeri gösterince anlaşıldı. daha da ilginci kastamonunun ılgaz mevkiinde sadece piknik etmek için kayalık bir mevkiye gitmiştik  resim çektirelim dedik görünüşte bir şey yoktu resme bir baktık ki ayağı kalkmış saldırmaya hazır ayı figürü var eğer resmi bulursam yollayacağım. sadece yağmur yağarken görülen bir papaz figürünü de görünce yapan adamlara hayran kaldım ne perpektif ama.... neyse kısmet olursa bahar-yaza doğru hem tatil hemde araştırma için 20 günlük bir gezi yapacağım daha önceden dediğim gibi malı alınmış olan bir topal ayıya bakacağım tam çolak kolun hizasında 2 oda açılmış incelemek ve bunu sizlerle paylaşmak isterim sonra bizim topal ayıya bakacağız onuda foğraflamak istiyorum böylece bu sitenin çok güzel insanlarına güzel bir topal ayı galerisi oluşturulmuş olacak inşaallah ALLAH CC kaza bela vermezse tabii....
|
|
|
|
|
« Yanıtla #36 : 14 Kasım 2007, 12:43:15 » |
altınusta_77
Tecrübe Puanı: 52
atillacan_77@Msn Adresi Vermek Yasaklanmıştır.
|
cansadak kardeşim,üzülme senin üyelere sunduğun bilgi,belge ve yorumlarınla çok güzel hizmetler verdiğini diğer izleyenler gibi ben de izliyor ve seni takdir ediyor ve kutluyorum.herhalde longos07 henüz seni tanımadığı için öyle yazmış.senin bahsettiğin bilecik köylerini seneler önce ben de gezdim.hakikaten çok enteresan ve tarih kokan yerler. başarılarının devamını dilerim.
|
|
|
|
|
« Yanıtla #37 : 14 Kasım 2007, 23:06:39 » |
|
|
tekrar yazıyorum sahte topal ayı dye birsey yok topal ayı sadce bir işaret farklı yerlerde farklı hikayelr için kullanılmış belgelerde gecen topal ayıda o hikaye içinde kullnılmıştır.kısaca volcan tum ermeniler üzerinde fikir üretmede tekeli yok işaretlerin bir katoloğu yoktur yani sadce hayal gücüyle işaret ve resim diliyle büyükbir zeka ile kendine ait hikayesini anlatyor.anlatmak istediğim kimin elinde topal ayı var ise ve bu sahte gbi saçma bi düşünceyle ilgisiz kalmasın değerli bir işarettir
|
|
|
|
|
« Yanıtla #38 : 15 Kasım 2007, 12:54:44 » |
tunc
|
topal ayı bende ilgilenen
mesene adreslerini paylaşım sayfasında deyil üyebilgilerinize yaza bilir dileyen oradan alarak size ulaşabilir
|
|
|
|
|
« Yanıtla #39 : 15 Kasım 2007, 14:25:51 » |
MustyanG1383
Tecrübe Puanı: 1
SADECE GÜZEL BİR HOBİDİR DEFİNE
|
s.a ustadlar arkadaşlar ve cansadak dikkatine inan resmi görüpte hala orda burda var bi topal ayı diyen varsa o resme bir daha baksın üzeründeki yılanı bilemem ne kadar orjinal ama resim o kadar kaliteli kulağı bile ağzı bile net görünüyoo ve inan resim bile bana heyecan veriyo ve bu söz tüm siteye yanlış anlaşılmasın bu resim evet topal bir ayı ama diyen olabilir ki ee bizdeki ne o zaman  volşan bu belki sizin ilinizden de geçmiştir ne ki bir resim sadece 300 adam yarış yaptırsa en iyi ye ödül diye bir günde yapan olur ve her ile 3 tane yaptırır bırakır DUALARLA KALIN DUALARLA
|
DUALARLA KALIN DUALARLA
|
|
|
« Yanıtla #40 : 17 Kasım 2007, 14:56:18 » |
|
|
s.a. sevgili hocalarım topal ayı ve ayı işaretinin çözüm aşamasında ayının ini ve ayı kapanı dikkate alınıyormu.sonuçta ayıyı topal yapan kapandır.in ve kapan hakkında bilgilerinizi ve görüşlerinizi almak isterim saygılar...
|
GÜLECEKSİN AYASOFYAM GÜLECEĞİN GÜN YAKIN YÜRÜDÜ İSLAM ORDUSU GELİYOR AKIN AKIN.. YAŞASIN KAFKASLARIN ŞANLI CİHADI...
|
|
|
« Yanıtla #41 : 30 Kasım 2007, 00:03:02 » |
|
|
müsadenizle bende biraz ayılar hakkında yazayım. ben ayı oturmuş kucağında yavrusunu tersine uzatmış pataklıyoru.. sıçan ayıyı.. tavuk kovalayan peşinde yılan olan ayıyı...ön eli kopuk ayıyı... arka ayağı kopuk ayıyı....def çalan ayıcının karşısında oynayan ayıyı anlatsam nasıl olur.. bunlar 7 bölgede ırak ve iranın bir kısmıda bu 7 bölgeye dahil desem volçanın 7 bölgede 38 veya 41 kişiden oluşan her çetede 1 heykel tıraş dahil yuvalanıp 17 sene boyunca soygunlar yapıp bölgelere 360 küsür noktaya gömdüğünü bazı bölgelerde lefterin para yerlerini değiştirdiğini dersem arkadaşların bilgi dağarcığına katkıda bulunmuş olurum herhalde.. volçan 350--400 yıl önce hüküm sürdü.. ali bey kara hasan emin ağa takma türk isimleri kullanan rum çete reisleriydi 100 yıl önce soygunlar yapıp bazı paraları volçanın gömdüğü yerlere gömdüler iyi definecilerdi aynı zamanda volçan ve ali beyin noktalarını hep birbirine karıştırıyoruz arkadaşların bilgilerine... merkez alibey üssü doğu karadenizden orta karadenize açılımı 350 km...... saygılar Diyarlı
|
|
|
|
|
« Yanıtla #42 : 30 Kasım 2007, 01:07:23 » |
ufuk
Tecrübe Puanı: 42
|
yahu ne volcanmış be
|
|
|
|
|
« Yanıtla #43 : 30 Kasım 2007, 10:27:59 » |
efee07
casaria
Tecrübe Puanı: 5
|
arkadaşlar herkes topal ayının kendi memlektinde olğunu söylüyo dayanamadım bende diyorumki benim memleketim kayseride hadi bakalım.
|
|
|
|
|
« Yanıtla #44 : 30 Kasım 2007, 10:51:38 » |
|
|
kardeşim biriniz su ayıyı iyi bir ortopediciye götürsün yazıktır hayvacağıza yav bulan balta limanı kemik hastanesine getirsinde tedavi ettirelim hehhehhehehe
|
|
|
|
|
|