+  Define - Definecilik - Ana Sayfa
|-+  DEFİNECİNİN BİLMESİ GEREKEN KONULAR
| |-+  Eşkiya Belgeleri
| | |-+ 
 topal ayı

Üye Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: 1 2 3 [4] 5   Yukarı git
Konu: topal ayı  (Okunma Sayısı 7808 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« Yanıtla #45 : 30 Kasım 2007, 12:31:12 »
pomak045
*
Tecrübe Puanı: 22

topal ayı

selamun aleyküm
herkesin andığı o belgelerdeki bir topal ayı tarifide benden..(yemek tarifi gibi oldu)
topal ayının bulunduğu kayanın 8-10 mt kadar arkasında anakayada zemine doğru kuru örgü aranacak (burası eğimli olduğu için toprak ve çağıl kaymasıyla kapanmış olabilir) sonra ayının baktığı yöne doğru taş veya çağıl yığını olacak, bu yığın açıldığında kopan ayak burada bulunacak (resim veya heykel olabilir) bu yığının üst tafında kesme taştan yapılmış (taşlardan birine dikkat) dar bir döşeme yol görülecek, devam edildiğinde bu yolu kesen ikinci bir döşeme yol görülecek.. kesiştiği yerde bir harabe olacak bu harabelikte ufalanmış tuğla ve kömür karışımı az yüksekçe bir yığıntı olacak..
eh böyle bir yer bulduğunuzda ne yapılacak biliyorsunuz onuda tarif etmeye gerek yok..Gülümseme

KUSUR ARAYAN...
                  KENDİNDE ARASIN.
« Yanıtla #46 : 30 Kasım 2007, 14:41:35 »
pomak045
*
Tecrübe Puanı: 22

topal ayı

s.a.
evet hasan kardeşim bu ayı meselesi daha çok su kaldırır.. tabii neticede şehrimizdeki kıdemli ustalarımızdan duyumlarımızı anlattık.. kimbilir, belki hakikaten böyle bir yer vardır..belki birileri denk gelir..herkese bol şans dilerim..

KUSUR ARAYAN...
                  KENDİNDE ARASIN.
« Yanıtla #47 : 30 Kasım 2007, 17:27:18 »
cedrix
*
Tecrübe Puanı: 1

topal ayı

topal ayı
karadenizde
« Yanıtla #48 : 18 Aralık 2007, 22:51:55 »
aymıra17
*
Tecrübe Puanı: 8

topal ayı

bizm topal ayı sizin oralardamı çok garip bizde uzun zamandır çanakkale kazdağlarında arıyoruz sağlam oanını buldular yanı uzuvları tam olanını topal olanınıda aynı bu bölgede olduğuna inanıyoruz bunu yabancılar bilebiliyor ve bu aralar kazdağlarını delik deşik ediyorlar bu aradada 40 katır yükü altınında aynı bölgede  kazdağlarını bitirecek şekilde tahrip ediyorlAR BAZIşirketler resmi olarak arıyor tüm defineci arkadaşların bilgisine yabancılar tarafından bulunup yurtdışına çıkarılıssa hiç şaşırmayın
« Yanıtla #49 : 18 Aralık 2007, 23:00:29 »
NURETTİN
*
Tecrübe Puanı: 7

topal ayı

sızın oraları bılmem ama bızım burda saglam bır ayı var kardeş    fakat ayıyı kırmışlar şu an saglam degıl yerı belli saygılar
« Yanıtla #50 : 18 Ocak 2008, 15:58:44 »
by_merakli
*

topal ayı

topal ayı  batı karadenizin iç kesimlerinde görülmüstür.görülen özelligi söyledir. üç derenin birlestigi bir noktada. bir kayalık alanda yerden yüksekligi bir buçuk adam boyu. 60' 60 bir cerçeve içeriisnde ayının kendisi kabartmadır sol ön kolu yok. bakıs isttikameti derenin karsı yakasi.burada  tas cakılı yıgıntısı var küçük bir alanı kapsıyor burada yapılan bir calısma sonucu topal bacagının bulundu . 50 50 bir tas üzerine topal olan bacagı işlenmıstır ve gün ısıgına cıkartıldı .. ayının beş adet pencesi bulunur burada cok enteresan bir durumla karsılasıldı  ayagı cok belırgın bır seılde yapılmıstı pencelerı dahı bellı ıdı ama  pence sayısı azdı burada 3 adet pence vardı  diger iki adet pencesı yoktu . buradan meblag kaldırılamadı cunku meblag baska bir yerde idi ve arada bir şifre var sanırım. bu olay halen arastırılıyor.  wolcana ait belgelerdeki meblagların yerlerinin hepsı yanlıs ve baska bır yerde ısaretı buldugun zaman elındekı belgeye güvenmeyeceksın.cok saptırılmıs .yada bu wolcan a ait  meblagların  tümü üç parca yerde ve    dıger söz konusu ışaretlerin alayı oyalayıcı ve saptırma amacla yapılmıs yada kendılerınce tamamlayıcı ısaretler olarak gösterilmistir diye bir soru işareti bırakıyor akıllarda  Kararsız Kararsız  wolcan bosa dememıstır benım malimi bulacak olan benden daha uyanık ve zekı olması gerekır dı Sırıtan Sırıtan
« Yanıtla #51 : 18 Ocak 2008, 22:53:12 »
mahmut kabartmacı
*
Tecrübe Puanı: 11

topal ayı

arkadaşlar topal ayının biri diyarbakır bingöl muş illeri arasında ben görmedim ama rahmetli olmuş bir arkadaşımı 2 kere yolladım görünce sahici sanıp kaçmıştı ilkinde aradan 22 sene geçti ne oldu bilmem. topal olmayanındanda biraz bahsedeyim ayının peşinde yılan ayıda tavuğu kovalıyor ama nerde bilemem dedikodusunu duymadım sıçan ayıda var karadenizde kıçının üstüne yan yatmış olanıda bunlar orta karadenizde birde yavrusunu kucağına baş aşağı yatırmış pataklıyor olanıda kayıp belki kapalı mahsenlerde olabilirler ben biraz bilgiliyim bu konularda çözümünden yana...Diyarlı...saygılar 
« Yanıtla #52 : 29 Ocak 2008, 21:11:37 »
tırtar01
*
Tecrübe Puanı: 0

topal ayı

topal ayının anlamı bence bu defineyi gömüyü bulan kişiye tuzak topal kalacaktır galiba herhalde.dikkat Kararsız Kararsız
« Yanıtla #53 : 29 Ocak 2008, 23:14:42 »
huseyin26e
Ziyaretçi
topal ayı

topal ayı bilecikte harmanköye yakın biryerde kendim gördüm ama gercekmi sahtemi onu bilemem
« Yanıtla #54 : 29 Ocak 2008, 23:17:59 »
isaretci55
Ziyaretçi
topal ayı

TOPAL AYI GÖRMÜSSEN MALI TUZAKLI MAGARADADIR. AMA 18 ADIMDA AYAĞINI DA BULURSAN MÜJDESİ ORDADIR. RİSK YOKTUR.İİN AL ARAŞTIR KAZI KARDEŞİM. TUZAK İSE AÇILIRKEN TAŞLAR DÜŞECEKTİR AMA İNSANI GÖTÜRÜR ALLAH MUHAFAZA..
SAYGILAR
« Yanıtla #55 : 29 Ocak 2008, 23:21:48 »
huseyin26e
Ziyaretçi
topal ayı

işaretci kardeşim teşekkür ederim yalnız baya bi uğraşılması lazım artı burada bizden başka insanlarda araştırma yapıyorlar Sırıtan
« Yanıtla #56 : 29 Ocak 2008, 23:28:42 »
Exa
Ziyaretçi
topal ayı

s.a aman kardeşim siz o topal ayıyı ararkene kendiniz topal kalmayın allah korusun daha kolay başka yerlerle uğraşın selametle allah gönlünüze göre versin inşallah
« Yanıtla #57 : 30 Ocak 2008, 22:16:06 »
gezgin60
*
Tecrübe Puanı: 5

topal ayı

selam arkadaşlar peki bu ne 40 m uzunluk 7 m yükseklik yanından eski yol geçen 30 m önünde deresi olan bir tepe etrafı gerdanlık gibi taş döşeli dereye bakan yönündeki taşların birisi güvercin sağına bakıyor sağındaki taş dizlerinin üzerine çökmüş ayı önsağ bacagı budundan kesik iki taş sonra ayının budu hemen yanındaki taş yılan ama yrım yılan kafasını butun altına sokar vaziyette tırakya bölgesinde ayrıca oyma veya kabartma deyil herbir taşın kendisi işaret her bir taş 1 e 1 ebatlarında aydınlatırmısınız...............................
« Yanıtla #58 : 01 Şubat 2008, 23:10:15 »
gezgin60
*
Tecrübe Puanı: 5

topal ayı

arkadaşlar inatla karadenizde olduğunu söylediğiniz ayılardan tırakya bölgesindede var dizlerinin üzerine çökmüş ön sağ bacağı butundan kesik ayı birbuçuk metre uzunluk 80 cm yüksekliginde kesik olan tarafa doğru 3   4 m ilerde budu var yerde yayar vaziyette hemen yanında 2 m uzunluğunda 60 cm çapında kuyruk kısmı olmayan yılan kafasını butun altına sokar vaziyette bilgilerinize
« Yanıtla #59 : 02 Şubat 2008, 13:37:57 »
turkhan
*

topal ayı

selamun aleykum arkadaslar ben bursadan yazıyorum... bursada yer kalmadı volcanın  kartalını bulcam dıye uludagı yerle bır et ettim sanırım sonunda buldum... kanatları acık vazıyette bır kartal buldum neyse resımleyıp gonderecegım kısmetse yakınında magarada var sarmasıklar arasında kalmıs zor bulunur magara gırısı orumcek agları sarmıs daha gırmedım ıcıne  ama bayagı buyuk bır yer oldugu yer bellı...resımlerı paylasacagım kar yuzunden cıkamama cıkarsam bır daha gelemem Göz kırpan arkadaslar topal ayı arayan arkadalar bır tanede ben buldum ve yakınında bır magara var ve cok yakınında tavuk var ustunde cıvcıv arkasındada cıvcıv var bunlar aynı muhutte ama arkadaslar bu yer bursada deıl bu yer CANAKKALEDE bır ılceye yakın cok sote bir bolgede resımlerını yukluyecegım yakında bır bakın yorumlarınızı bekleyecegım..saygılarlar arkadaslar--topal ayı cok sanırım hepsınde para varmı acabaarkadaslar bu ayının magarası var mgaraya bakıyor bıraz bılgı verırsenız cok makbule gecer...
Sayfa: 1 2 3 [4] 5   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer: