+  Define - Definecilik - Ana Sayfa
|-+  DEFİNECİNİN BİLMESİ GEREKEN KONULAR
| |-+  Eşkiya Belgeleri
| | |-+ 
 topal ayı

Üye Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: 1 ... 3 4 [5]   Yukarı git
Konu: topal ayı  (Okunma Sayısı 7816 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« Yanıtla #60 : 06 Şubat 2008, 01:06:45 »
King
*
Tecrübe Puanı: 86
۩۞۩๑ King ๑۩۞۩

topal ayı

aslında topal ayı yön vermek için kullanılan ve sıkça görülen bir işarettir!
yani adı geçen hikayede ki topal ayı 1000 lerce topal ayıdan yanlızca 1 tane ve hangisi ?
topal ayının anlamı şudur ve başka bir anlamı yoktur ( bizce )
topral ayı kurt yada başka bir hayvanın sakat ayağının baktığı yönde giriş yada işaret bulunmalıdır
genelde dik kayalara yapılır ve yine genelde ayakları aşağı baktığı için bir kaç metreyi gösterir ama düz zeminde ki ayının sakat ayağı biraz daha uzaktaki girişi yada takip edilmesi gereken işareti gösterir. biz bu şekilde biliyoruz ve daha önce oldukça çok topal ayı takip ettiğim için tecrube edindim. saygılar..

......Forumda Resimlerin  Görülmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin  [  Buraya Tıklayarak Üye Olunuz  ]  veya  [  Giriş Yapınız  ]
Forumda Resimlerin  Görülmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin  [  Buraya Tıklayarak Üye Olunuz  ]  veya  [  Giriş Yapınız  ]
.....
▂ ▃ ▅ ▆ █ akıllı olup dünyanın kahrını çekeceğime,varsın deli desinler,dünyalar benim olsun..█ ▆ ▅ ▃ ▂
« Yanıtla #61 : 11 Mart 2008, 22:47:42 »
defineci_39
*
Tecrübe Puanı: 0

topal ayı

longos07 kırklareli üsküp civarında çerçeve içersinde ayı ve oynayan kızlar mevcut
« Yanıtla #62 : 28 Mart 2008, 01:29:16 »
defineci_39
*

topal ayı

malesef topal ayı trakyada da var
bol şans
« Yanıtla #63 : 28 Mart 2008, 16:03:52 »
newyears
*
Tecrübe Puanı: 9
İNCİNSENDE İNCİTME

topal ayı

NE AYIYMIŞ AMA . Sırıtan BİRSÖYLE BİN AH İŞİT, HERKESİN UMUTLA BEKLEDİĞİ ARADIĞI TOPAL AYIYI BEN BULDUM. ÇİNGENELERİN TEK AYAĞINI KIRDIĞI AYI YAZIN SOKAKLARDA PARA TOPLAMAYA YARIYOR. Gülümseme Gülümseme Gülümseme SABİT DURMADIĞINDAN NEREYİ KAZACAĞIMI BİLEMEDİM. Kahkaha Kahkaha Kahkaha İŞİN ŞAKASI RABBİM KİMBİLİR KİME MASİP EDECEK. YADA FAKİR FUKARANIN ZORLA ALINAN GASP EDİLEN MALLARIYSA ; KİMSEYE KISMET OLMAYABİLİR,SAYGILARIMLA.

İNCİNSENDE İNCİTME
« Yanıtla #64 : 01 Nisan 2008, 11:21:06 »
adalar757
*
Tecrübe Puanı: 1

topal ayı

benim bildiğim hakaride bir kaya üstünde oturur vaziyete var
« Yanıtla #65 : 05 Nisan 2008, 05:53:30 »
mani
*

topal ayı

arkadasalar topalmi bilmem ama kara denizde av yaparken ormanlik bir arazide buyuk bir zirvede ana kayanin hemen onunde iki kayaya islenerek yapilmis ayi resmi birisi tamamen benziyor ikincisini yarim yapmis calismasi cok guzel ve manzarasi okardar harikaydi cok inceleme yaptik ama bir sonuc yok bu seferki izinde tekrar gittim oraya arayi bir tartaklamislar heykeli kirmislar yazik olmus gercekten buyuk emek harcanmis tipki beziyorbu yapilacak birsey kalmamiscasina gezerken bu heykellerin arka doguya bakan kismin da yeni isaret kesfettim uc basamak gibi ikincisinde mucla olulmus kuzey ve guey istikametini kosteriyor ha birde not bu resimler ayi kafasi biri gemi jinciri olan kayayi digeri balkayasi dennilen devasa kayayi gosteriyordu birde bu kayanin hemen karsisinda yine devasa kayalik udrbunle bakinca kayanin doguya bakan kisminda saat isareti fakat yanina gidince kayboluyor ha birde sabah gunes ilk bu kayaya vuruyor kayada olusan golge uc ayakli ayiyi andiriyor kayada cok buyuk yasam gelmis gecmic eskiyalarin eskiden kari oynattiklari yerin hemen tepesi bilgisi olan yardinci olsun allah askina
« Yanıtla #66 : 17 Nisan 2008, 22:10:36 »
suvari_1984
*

topal ayı

slm arkadaşlar öncelikle herkese verdiği bilgi icin çok teşekür ederim .her insan encok kendi yaşadığı toprakları bilir vetanır birkac arkadaşımız karadeniz diyor  ben doğuluyüm ve benim dedemin köyünde bende bir topal ayı gördüm ve şu andada duruyor orda dedemin evide duru yor  resim hakında biraz bilgi vereyim resim kabatma ve tahminim 5 yada 7 metre ve ben bu yaz köye gideceğim resim cekip siz değerli ustalarıma gösterceğim ve fikrinizi öğreneceğim herkese saygılar
« Yanıtla #67 : 18 Nisan 2008, 10:59:58 »
sportmen_tr
*

topal ayı

arkadaşlar bu volçan itinin bi gömüsüde artvinde olduğu bilinir bilinir bilinmesinede kimse yaklaşamaz şarbiyet şehri hiç duydunuz mu yakınlarında birçok yerinde çıkarılmış küp kırıntılarına rasladın fazla uğraştırmamış kolay gömü olmuş çıkaranlar için esrarlı olan kısmı oturma taşı iki tane farklı yönlere bakan arkasında bir su ama buz gibi suyun yakınlarında çüçük çapta tepe ve karşısında zanza  zanzaya girişler vardı ama ayı inleri halımde heylandan dolayı kapananlarda oldu hedef zanzamı yoksa başka bi hedef varda mı bilmiyoruz ? bu konudaengin görüşlerinizi bekliyorum saygılar
« Yanıtla #68 : 05 Mayıs 2008, 21:25:16 »
iyiusta
*

topal ayı

yarın topal ayıya bir göz atacağım bakalım allah kerim
« Yanıtla #69 : 10 Mayıs 2008, 10:31:31 »
abdullah1905
*

topal ayı

slm arkadslar topal ayı adapazarı ılının pamukova ılcesının ahılar koyune yakın bı mesafede ama devlet su ıslerı kanal kazısı yaparken parayı cıkardılar  denıyo ama nekadar dogru bılmıyorum
« Yanıtla #70 : 10 Mayıs 2008, 20:52:01 »
consesou
*
Tecrübe Puanı: 10
küskün

topal ayı

haklısın dayı . herkes göüyor . foto yok ortada.

İÇİM BURUK AMA PİŞMAN DEĞİLİM            BİR UFACIK DÜNYAM VARDI BAK ONUDA ELLER ALDI
« Yanıtla #71 : 16 Mayıs 2008, 13:24:16 »
kırallık
uğur
*

topal ayı

topal ayı işaretinin altındadır malı amatuzaklı 1ila5metrearasında değişirderinliği

_gönülyorgunu_
« Yanıtla #72 : 06 Ağustos 2008, 19:44:41 »
HACI TEMİRCİK
*
Tecrübe Puanı: 1

topal ayı

KARAMANMARAŞTA MALI ALINMIŞ 4 TANE VAR
« Yanıtla #73 : 10 Ağustos 2008, 19:15:53 »
kemalanka
*

topal ayı