« : 08 Temmuz 2007, 21:47:59 » |
PeopLe
Tecrübe Puanı: 1671
|
Cinlerle ilgili bilgiler doğrudan ve işaret yoluyla verilmektedir. Hadislerin ışığında açıklanma gerekirse insan benzeri varlıklardır. Yeryüzünde yaşadıkları gibi göğe de yükselebilirler. Bizim anladığımız manada ateşsel değil ışınsal yaratıklar olması muhtemeldir. Işığın enerjiye dönüştürülmesinde sağlanacak ilerlemelerle birlikte onlarla ilgili bir sır perdesininde kalkması beklenilmektedir. Cinlerinde erkeği ve dişileri olduğu gibi onlarda ürerler ve ölürler. Akıl ve irade sahibidirler. Onlar da insanlar gibi emir ve yasaklara uymak Allah'a ibadet etmek için yaratılmışlardır. İnsanların peygamberleri onlarında peygamberleridir. Cennetle de nimetlendirilecekleri olduğu gibi Cehennemle de azablandırlacak olanları vardır.
Yeryüzündeki çalışmaları devam etmekle beraber, peygamberimizden sonra gökyüzüne çıkıp bilgi edinme girişimleri, koruyucu melekler ve delici alevlerle engellenmiştir.
Farklı kültürel seviyelerdedir. Hz.Süleyman devrinde ileri derecede bilimsel ve sanatsal etkinlikleri görülmüştür. Ordu da yer aldıkları gibi, mühendislik, ustalık ve dalgıçlık görevi yapmışlar, heykeller, büyük havuzlar ve sabit kazanlar inşa etmişlerdir.
Cinler, ne geleceği bilerler ne de kendileri dışında olan olayları bilebilirler. Gayb bilgisi Allah'a mahsustur.
Bilmediğimiz yöntemlerle zarar verme kapasitesine sahip şeytanlaşmış cinler vesvese verebilir, kalplerimize şer tohumları ekebilirler. Dinimizde haram olan büyü türü işleri oyunlarına alet edebilirler. Ancak şu unutulmamalıdır ki mahiyeti bilinmeyen fısıldamalar dışında hayatımıza müdahale yetkileri yoktur. İnançlarını yaşayan, Allah'ı zikreden ve kendilerinden Allah'a sığınan müminler üzerinde cinlerin hiç mi hiç etkileri yoktur.
|
|
|
|
|
« Yanıtla #1 : 25 Temmuz 2007, 12:49:09 » |
|
|
ALLAH C.C. insandan ve iman dan bahsederken onlar görmediğine inanırlar yani gaybe allah cinlerin olduğunu söylüyosa şüphe duymadan inanmak gerek cennet cehenneme meleklere inandığımız gibi.allah cinlerden ve insanlardan bahsederken ibadet etsinler diye yarattım dİyo;PEKİ ibadeten kim sorumlu akıllı şuhurlu varlıklar demek kii bunlar akıllı ,deli menzup olsalar ibadetten sorumlu olmazlar, sadece görünmüyorlar sebebb aradaki perde ..görulmemesinde ki neden madenin yaydığı elektirik ışık insanlar 800 ile 1200 arasındakı maddenin yaydığı ışıkları algılar bunlar yani cinler 2000 enerji boyutunda veya daha fazlaysa elbette göremeyiz tamamen ışık olayı yani insanlar bedeni o sık süzmelerine alıştıra bilinirmi neden olmasın belirli çalışmayla olur his algılama demek değilmii .. bize fazla hayırlı olsalar allah görmemize izin verirrdii,bunların görünmemesi bunlara ayrıcalık kazandırmaz onunda sıkıntıları helbette vardır allah insandan bahsederken en mukemmel varlık diyo hatta malukatın en şereflisi ....o cinler şimdii çatlasınlar evet biz cinlerden ve diğer yaratılanlardan üstünüz.şimdi bunlar insann düşmanı şeytann yandaşları tabi insanlar daa var bunların içinde nas süresinde demiyomu pusuya çekilen cin ve insan şeytanlarının şerrinden sana sığınırım diye şeytan isyannından doaya görevine yanlız başlamış fakat kısa surede yandaş bulmuştur kendine dimii hem insanlardan hemde şeytanlaşmış cınlerden hayet öyle diyor ....ve insana vesvese vermekten başka hiç bir numaralarıda yok bunların yav hadi insanların imannınla oynuyorlar allah a şeytan lanetullah diyor ki ben onların sağından solundan girecem sana inanmalarına manii olacam bana kıyamete kadar izin ver diyorr tamm imanımızla oynuyorlar sebep kıskançlığından dolayı insanı mukemmel ve üstün yarattı allah sebebb o ..şimdide duyuyoruz bunlar hazineyede musallat olmaya başlamışlar...........insanların görünmez yapan bi formül bilipte söylemeyenin ötete 2 elim 2 yakasında neden mii ben bi görünmez olayımmm bu cinlere nasıl tokat atılır nasıl sopa çekilir nasıl zülüm yapılır seyretinn yav imanımıza engel oluyorlar bide utanmadan hazınemızede engel oluyorler yavv hazineyi gömen insan arayan insan onlara ne  ) kolay gelsin
|
|
|
|
|
« Yanıtla #2 : 26 Eylül 2007, 05:37:18 » |
|
|
valla sakaleyn abı ben gordumbunları senın dedıgın ısık hızını gecmısmı oluyorum ama anlıkgordum yanı korkutmakıcın geldı kazı anında ve hemen gıttı okorktu bızden
|
ALLAH'IN KAHRETMEDİGİNİ GÖRÜP ŞİMARMA!MÜHLET VERDİGİNİ DÜSÜN VE ÜRPER...
|
|
|
« Yanıtla #3 : 26 Eylül 2007, 15:35:30 » |
|
|
 cin demiştir bu defineci hazineyle beraber bizide satar mazallah:D
|
|
|
|
|
« Yanıtla #4 : 28 Eylül 2007, 00:52:02 » |
uydu1
Tecrübe Puanı: 2
|
Evet cinler vardır.Kuranıkerime inanan her insanın bunlarında var olduğuna inanması gerekir, ancak ben onların hazineyi sahiplendiğine,koruduğuna falan inanmam.Çünkü onların bizim gibi maddi varlıklaraihtiyaçlar yok. Çok uzun yıllar yaşayabiliyorlar,ışık hızıyla hareket edebiliyorlar.Dolayısıyla çok kısa sürelerde dünyanın çeşitli yerlerine gidebilirler.Ama insanlara fiziki olarak bir temaslarının olması imkansız.Çünkü fiziki bir bedene sahip değiller.Ancak insan beynine nüfus etmek suretiyle sanki bir yaratık,yılan v.b. görüyormuş hissi verebiliyorlar.Aşırı korku sonucunda beyinin bazı fonksiyonlarının bozulmasına sebep oluyorlar. Bizde buna cin çarpması diyoruz.Cinlerden korkmadığımız sürece bize zarar vermeleri imkansız.Tek silahları var insanları korkutmak onların o silahlarını ellerinden alırsanız,yani korkmazsanız size hiç bir zrar veremezler.
|
|
|
|
|
« Yanıtla #5 : 28 Eylül 2007, 00:54:27 » |
uydu1
Tecrübe Puanı: 2
|
Cinlerle ilgili daha detaylı bilgi için Ahmet Hulisinin Ruh Cin İnsan kitabını tavsiye edebilirim.
|
|
|
|
|
« Yanıtla #6 : 03 Ekim 2007, 07:39:20 » |
|
|
bak guzz,el kardesım cınlerın var lduguna ınanıyorsun malı sahıplenmelrıne de ınan eskı uygarlıklar cok kulandı cınlerı o yuzden malın basın abekcı koyuyorlar bızzat benım basıma geldı ılerde sanada gelebılır nede olsa defınecısın o zaman gelırsın bu lafıma
|
ALLAH'IN KAHRETMEDİGİNİ GÖRÜP ŞİMARMA!MÜHLET VERDİGİNİ DÜSÜN VE ÜRPER...
|
|
|
« Yanıtla #7 : 22 Ekim 2007, 23:45:01 » |
gentli67
Tecrübe Puanı: 71
|
defineci tabiki koruyorlar defineleri cinler.aksini söyleyenler inan bana hiç define üstü kazamayanlardır. zaten kazabilselerdi yardım diye bağırırlardı bu siteten
|
Ömür Umuttan Önce Bitmeli.!
|
|
|
« Yanıtla #8 : 07 Nisan 2008, 15:04:57 » |
deltan
Tecrübe Puanı: 3
|
s.a. arkadaşlar..neden bu cin işlerine inanmak istemiyorsunuz,değilmiydi hz. süleymanın emrinde yüzlerce cinin çalıştığı,değilmiydi piramitleri cinler yapan( koca koca taşlar kendiliğinden birbirinin üstüne binmediyse tabi....tarihde daima insanoğlu ve cinler içiçeydi...bir çok savaşa katıldılar cinler..hatta ve hatta hristiyan alemi bile haçlı seferlerinde cinlerden faydalanmıştır....önce konuları iyice araştırmanızı ve kuran-ı kerimi iyice okumanızı rica ederim..özellikle hz.süleyman peygamberimiz ile ilgi bölümü
|
|
|
|
|
« Yanıtla #9 : 07 Nisan 2008, 15:25:57 » |
kama17
Tecrübe Puanı: 8
|
s.a arkadaşlar.şüphesiz cinlerin varlığına inanıyoruz.banada samimi bir ağbimin bana söylediğini sizlere aktarmak istiyorum.sitede takıldığım kadarıyla bu konuya hiç denk gelmedim.bana büyük hazineleri cinler vermezler çünkü büyük hazineleri mesih a.s saklanıyor dedi.bu konu hakkında bilgisi olan duyan varmı.allaha emanet olun
|
VERMEYİNCE MABUD NEYLESİN MAHMUD
|
|
|
« Yanıtla #10 : 07 Nisan 2008, 15:50:36 » |
APDOBABA
APDODAYI
Tecrübe Puanı: 206
SNİPER
|
S.A KONUYLA İLGİLENEN DEĞERLİ ARKADAŞLAR CİN VERMEZ DİYE BİRŞEY OLMAZ İNSANOĞLU GÖMER İNSANINDIR İNSAN ALABİLİR CİNLER SAHİPLENİR DİYEDE BİRŞEY YOK .*TILSIM BÜYÜ DÜNYA VAROLDUĞUNDAN BERİDE VARDIR FAKAT ÇÖZÜMÜDE VARDIR** EVET CİN VARDIR VE SAHİPLENMEK İSTER AMA İNSANIN KOYDUĞUNU YİNE İNSAN ALIR CİN YANILTIR ÇÜNKİ CİNLER İNSAN OĞLUNDAN EVVEL YARATILMIŞ KENDİLERİNİ DÜNYANIN SAHİBİ OLARAK GÖRÜRLER O YÜZDENDE İNSANA DOĞRU BİLGİ VERMEZLER KAMA KARDEŞ SANA MESİHLE İLGİLİ KONUYU SÖYLEYEN ARKADAŞA SOR HANGİ KİTAPTA YAZIYORMUŞ MESİHE SAKLANDIĞI YADA ONA CİNLERMİ SÖYLEMİŞ. SEN KİMSENİN DEDİĞİNE BAKMA KARDEŞİM İSPATLI TÜM GERÇEKLER KUR-AN I KERİM DE YAZIYOR.
SAYGILARIMLA.
|
|
|
|
« Yanıtla #11 : 07 Nisan 2008, 16:14:30 » |
kama17
|
s.a abdobaba.bildiğiniz üzere bilmediğimiz kuran kaynaklı ilimler var.birtakım hesaplar birtakım yöntemler var.tabi ne kadar büyük hazinelerden bahsediliyor bilemem.bunuda beni yanıltmak için söylediğini sanmıyorum.konuyla alakalı araştırma yapıp yeni başlıkla görüşlerinize sunacağım.kuran ı kerimde herşey var doğru sırlarıda var buda kesin.daha elif in anlamını çözemedik.allah dilediği kimseye istediği ilmi verir.allaha emanet olun.
|
|
|
|
« Yanıtla #12 : 07 Nisan 2008, 16:29:37 » |
APDOBABA
APDODAYI
Tecrübe Puanı: 206
SNİPER
|
s.a. değerli kardeşim YÜCE ALLAH HEPİMİZE HİDAYET VERSİN . Yukarıda bahsettiğim konu ALLAHın kitabında olanlarla ilgili bildiğim kadarıyla senin yazdıklarına cevap vermeye çalıştım sakın benim çok bilmiş bir ukala olduğumu sanma illaki senin bildiğin benden fazla olabilir HAVAS İLMİ-İLMİ LEDUN-REMİL ,EBCED gibi bazı ilimler yanı sıra simyacılık vb ilimlerde vardır yine bu yazdıklarımın haricinde insanoğlu görmediği ama görmek istediklerine olan ilgisi nedeniyle bizinm halisane temiz duygularımızdan yararlanmak isteyen açıkgözlerin para kazanmak için yazdığı kendilerinin görmediği fakat sanki beraber yaşamışlar gibi hayaller kurarak anlattığı kitaplarında olduğunu biliyorum nerden biliyorum çünki bende o kitaplardan zamanında aldım okudum ve ALLAH esirgesin akıl sağlığımı kaybetmek üzereyken erkenden kurtuldum.
dediğin gibi bizler daha belki elif,ra,ya-sin,ta-ha kelamlarının anlamını çözmeden dediğim şarlatanların ve üçkağıtçıların yazdığını okursak onlara inanırsak çözmekte zaten hayal olur . saygılarımla...
|
|
|
|
« Yanıtla #13 : 07 Nisan 2008, 16:43:29 » |
kama17
|
estağfürullah abdobaba.benim söylediğim kişi böyle şarlatan veya paragöz insan değil onu demek istedim.dediğim gibi bu konuyu güvenilir arkadaşlarımdan öğreneceğim.doğru söylüyorsun müslüman uyanık ve zeki olmalı.edindiğim bilgileri ve bulguları sizinle paylaşacağım.allaha emanet olun.
|
|
|
|
« Yanıtla #14 : 21 Nisan 2008, 16:33:03 » |
dua99
dua99
Tecrübe Puanı: 0
|
kitap ismi için teşekkürler usta
|