« : 13 Temmuz 2007, 21:51:09 » |
|
|
Osmanlının son dönemlerinde ve Kurtuluş savaşı esnasında Ermeni, Yunan ve Rumların kaçarken ya da tehcir esnasında bırakmak zorunda oldukları para ve kıymetli eşyalardır. Çok az ve işaret yerine nirengilerle kayıtlı olan Rum terekelerine mukabil Ermeni gömüleri, çok büyük olasılıkla paranın yakınlarına ustaca bırakılan işaretlerle bilinirler. Gerçekten dünyada en iyi saklama metotlarına sahip olan milletlerden birisidir Ermeniler. Genellikle bir gömünün çevresine birden fazla ve �çok rastlanan şekliyle- en az üç adet işaret bırakırlar.
|
Gök batmadıkça yer yarılmadıkça Türklük ölmez!!! "Ey Türk titre ve kendine dön"
|
|
|
« Yanıtla #1 : 24 Ağustos 2007, 10:08:48 » |
efee07
casaria
Tecrübe Puanı: 5
|
nihat hocam sizin dediğiniz gibi ermeniler öyle zekice iş yapmişlarki yaşatıkları evlerinin duvarına küp yerleştirmişler bunun bariz bir örneği izmirde yıkılan eski bir ermeni evinin duvarı içinde 1 küp altın sikke çıktı tv ve yerel gazetelerde tam manşet verildi.
|
|
|
|
|
« Yanıtla #2 : 12 Kasım 2007, 16:36:19 » |
daki
Tecrübe Puanı: 4
|
Nihat Bey, paylaşımlaınızdan dolayı teşekkür ederim ancak,bir çok Ermeni evlerine ait yıkıntı gördüm hemde birçok! yaşadığım bölgeden dolayı. Bu evlerin hepsinde de sizin bahsettiğiniz kare oyma var hemde çok sayıda. Bu kareler,o kadar muntazam ve bir amaca hizmet ettiği belliki asla bir işaret olmadığı kanaatine kolaylıkla varıyorsunuz. Bu tür evlerde kemer yapının dışında ağaç direkli bölümlerde var budirekleri tutturmak için veya tahta sediri duvara tutturmak için veya mutfağında terek(raf)tutturmak için veya kömürlüğünde herhangi bir şeyi vs vs vs yani duvara sabitlemek istediği şeyler için kullandığı oymalar bizim evlerde kullanılan çiviler gibi yani çiviyi çakıp aynayı asmak gibi.Enterasandır ben hiç bir Ermeni evinde çiviye yada ona benzer metaller görmedim ve izine rastlamadım görenler vardır belkide , bizim evimizde eski bir Ermeni evi idi orda da rastlamadım.Siz tecrübe sahibi olarak kare işaretler bırakırlarmış diyorsanız bizde tamam deriz ama mutlaka benim yazmış olduğum karelerle farklılık gösteriyordur. Demem o ki biz bunları birbirinden nasıl ayıracağız?Yıllardır işaret olarak bildiğim işaretleri günü gelipte başka bir amaç uğruna yapılmış olduğunu gördüğüm zaman kendimi çok kötü hissediyorum yıllardan beri süre gelen işaretleri (kare oyma ,yuvarlak yok dikdörtgenyok üçgen,yarım ay tüm ay vs.)tanıdığım tüm defineciler tarafından bilinen sitelerde kitaplarda doğruluğu bilinen işaret sandığımız şeylerin aslında direk için terek için yapılırdı diyen bir taş ustasının ağzından duymanın verdiği yıkımı anlatamam tek kelimeyle'salaak' diyorum kendime.Şimdi bana biri bana söylesin lütfen,gerçekten işaretlerle bulunan gömü varmı? bulan var mı? karenin ya da yuvarlağın bulunduğu yer den define çıktı mı?Çün kü ben arayıpta bulan hiç görmedim duyduklarım hep tesadüfi ya da restore ederken yıkım da vs bulunanlar.Acaba vaktimizi, enerjimizi boşuna mı harcıyoruz ne dersiniz? Saygılar......
|
|
|
|
|
« Yanıtla #3 : 12 Aralık 2007, 17:56:49 » |
kayipkepenek
kayipkepenek
Tecrübe Puanı: 218
|
selam kardeşler önclikle bilmemiz gereken şey ermeni evlerinin hepsinde define yada gömü olurmu?olmazmı zengin evlerinin hemen hepsinde olur ama hepsi aynı şekilde gömülmez nerelere bakarız? bahçe duvarlarının çit altlarında,ev bahçelerindeki kuyularda,hamamlık tabir edilen banyo altlarında,şömine yada ocaklık altlarında üzeri örtülmüş<genelde taş kapak> olarak bir oda bulunur bu odayı bulduktan sonrasını yazmaya gerek yok sanırım birde günlük harcamaları için ufak kasaları vardır buda evden dışarı çıkılacak sofa yada hol tabir ettiğimiz sahanlıkta döşeme altında gizli bir kapakla bulunur dikkat edeceğimiz şey ermeni evinin zenginmi yoksa fakirmi olduğudur fakir evinde bir şey bulamayacağımızı bilelim boşa kürek sallamayalım değilmi?
|
o albayrak üstündeki yıldız benim o al bayrak uğruna feda olsun bedenim
|
|
|
« Yanıtla #4 : 24 Aralık 2007, 18:51:38 » |
NAPOLYON49
NAPOLYON49
Tecrübe Puanı: 37
|
daki kardeş sizin bilgilerinizi yargılamıyorum fakat yazdıklarınıza katılmıyorum.neden derseniz nihat usta beyin dediklerine tamamen katılıyorum,Ve size soruyorum allahın dagında herhangi bir taşın üstünde bu kare oymanın ne işi olabilir?ayrıca bunların içlerinde çok hafif oyma çarpı veya istavroz olur,tek deyildirler içi boş olanlar yüzeyden görünür son noktadaki ise ters çevrilmiş saklı vazyettedir. kayaların yere bakan yüzeyinde olur . malı alınmış bir örneyini bizati gördüm. saygılar kolay gelsin
|
nasipse birgün kükreriz
|
|
|
« Yanıtla #5 : 26 Şubat 2008, 09:13:48 » |
muro3737
Tecrübe Puanı: 0
|
ya arkadaslar onlar gömüp canlarını kurtarmaya calıstılar ama baskaları yabancılar gelıp kendı topraıımızdakı defınelerı almaya calısıolar bızım bu kıymetlı malları onlatra bırakmamamız lazım bnde suan bı ısaret uzerınde duruom az kaldı oldukca bılgı edındım sayenızde
|
|
|
|
|
« Yanıtla #6 : 13 Mart 2008, 14:37:15 » |
|
|
S.A. DEĞERLİ YORUM YAPAN YORUMCU ARKADAŞLAR BU MEMLEKETTE BİR KAÇ STANDART ERMENİ HARİCİNDE ZENGİN ERMENİ YOKTU BU ZENGİN FAKİR AYIRIMI YAPTIĞIMIZ AŞİRET GARİBAN VE ÇALIŞKAN TÜRKÜ SOYARAK ÖLDÜREREK MALINA MÜLKÜNE ÇÖKEREK GASPEDEREK ALDIKLARI MAL MÜLK BİZİM KENDİ PARAMIZDIR. BU VESİLEYLE İSTİRHAM EDİYORUM ZENGİN ERMENİ TABİRİ KULLANMAYALIM HIRSIZ ERMENİ EN GÜZEL TABİRDİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM VE BU BULDUĞUNUZ MAL ALTIN NEYSE SİZİN ANANIZIN AK SÜTÜ GİBİ HAKTIR VE HELALDIR. YANLIZ BUNDA DEVLETİN HAKKIDA OLDUĞUNU UNUTMAYALIM KANUNSUZ YAPILAN HER KAZI BULUNAN HER PARA SİZİ KANUNSUZLUĞA İTER CEZA EVİ KOLAY YER DEĞİLDİR YİNE KANUNSUZ SATILACAĞINDAN YİNE ONLARA DÖNÜYOR BUNU UNUTMAYALIM SAYGILARIMLA...
|
|
|
|
|
« Yanıtla #7 : 04 Mayıs 2008, 00:38:53 » |
ZêrfiroŞ
Bir gün varya, bir gün !!!....
Tecrübe Puanı: 4
|
ABDODAYI demek "zengin Ermeni"ye bile tahammülümüz yok?!...
|
|
|
|
|
« Yanıtla #8 : 04 Mayıs 2008, 00:49:34 » |
APDOBABA
APDODAYI
Tecrübe Puanı: 208
SNİPER
|
ZERFİROŞ ARKADAŞ., ermeni kelimesinin adınada kendisinede resminede PARASINA da tahammül edemiyorum en iyi ermeni mezarda adı yanında ,parasıda TÜRKÜN CEBİNDE YAKIŞIR ...
|
|
|
|
« Yanıtla #9 : 14 Haziran 2008, 09:08:06 » |
etnog
|
peki hocalarım bu gömüler en fazla ne kadar derine bırakılır.yani sizce en fazla kaç metreye gömüyü saklarlar bu ermeniler. teşekkürler...
|
|
|
|
|
« Yanıtla #10 : 05 Eylül 2008, 15:22:39 » |
uysal
|
APDOBABA tamamen sana katılıyorum kardeş
|
|