+  Define - Definecilik - Ana Sayfa
|-+  Sohbet
| |-+  Bulunmuş Gömüler
| | |-+ 
 Define Ararken Lahit Mezar Buldular

Üye Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Konu: Define Ararken Lahit Mezar Buldular  (Okunma Sayısı 1710 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 05 Kasım 2007, 02:36:06 »
comkit
*
Tecrübe Puanı: 121

Forumda Resimlerin  Görülmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin  [  Buraya Tıklayarak Üye Olunuz  ]  veya  [  Giriş Yapınız  ]

Bursa'nın İznik İlçesi'nde defineciler tarafından kaçak kazı yapıldığı belirlendikten sonra polis tarafından 3 aydır güvenlik şeridi altında tutulan bölgede yapılan arkeolojik kazıda M.S. 3'üncü yüzyıl Roma dönemine ait mermer lahit mezar bulundu.

Gün boyu devam eden kazı çalışmalarında akşam saatlerinde Roma dönemine ait mermer lahit bulundu. Kaliteli mermerden köşeleri akretek ve saçak mimarisi ile yapılan ve üzerindeki yazılardan Lykoniolion Oskeronos adlı kişiye ait olduğu sanılan mezarın kapağı, belediyeye ait bir kepçenin yardımıyla açıldı.

Definecilerin uzun zamandır içinde altın olduğunu düşünerek çevresinde kazılar yaptığı mezardan, su, çamur ve iskelet parçaları çıktı. M.S. 3'üncü yüzyıl Roma dönemine ait olduğu sanılan mezar incelenmek üzere müze müdürlüğüne götürüldü.

Kaynak:www.hurriyet.com.tr

Yaptığım işi benden daha iyi yapanlar olduğu sürece dinlenmeyeceğim !
<br />“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır”.
« Yanıtla #1 : 05 Kasım 2007, 02:39:37 »
mysterious
Mysterious
*
Tecrübe Puanı: 18

Define Ararken Mezar Buldular

s.a. keşke izinli yapsalardı cezaevinden lahite bakarlar televizyondan

"Bildiklerini öğretenler unutmazlar. Asıl ölüm ilimden payını almayanlaradır. Faydalı ile faydasızı bilenler bilgi sahipleridir."
« Yanıtla #2 : 20 Mart 2008, 01:32:50 »
mirkelam
*
Tecrübe Puanı: 2

s.a.hayret kaliteli mermerden lahit ama içi su çamur yakayı ele verdiler ise yazık comkit arkadaşım boş lahit ama
paylaşım için teşekkür...
« Yanıtla #3 : 21 Mart 2008, 03:31:09 »
King
*
Tecrübe Puanı: 86
۩۞۩๑ King ๑۩۞۩

bence bu iş saçma
boş bir mezar yani o kalitede bir mermerden lahit ise mutlaka değerli birşeyleri olur
bana kalırsa definesi başka yerdedir ve arkeolagların herzaman yaptığı gibi defin durur ama onlar mezarı bulurlar
bizim burada bir tümülüs açtılar arkeolaglar
fakat definesini başkaları götürmüş tümülüsün 50 metre uzaklığından ve arkeologlar defineyi bulamamışlar   Kahkaha
ya bence şöyle bir şey yapmaları lazım
bence arkeolagların yanında amatör bir defineci olsa geride kalan define olmaz diye düşünüyorum Gülümseme

saygılar..

......Forumda Resimlerin  Görülmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin  [  Buraya Tıklayarak Üye Olunuz  ]  veya  [  Giriş Yapınız  ]
.....
▂ ▃ ▅ ▆ █ akıllı olup dünyanın kahrını çekeceğime,varsın deli desinler,dünyalar benim olsun..█ ▆ ▅ ▃ ▂
« Yanıtla #4 : 23 Mart 2008, 19:55:03 »
Yonetim
Defineci kaçakçı değildir,kaçak kazıya hayır deyiniz...
*
Tecrübe Puanı: 214

lahitte guzelmiş ancak içi sağlam müzeye varabilse keşke Gülümseme
« Yanıtla #5 : 23 Mart 2008, 20:50:54 »
hira_pc
*
Tecrübe Puanı: 112

sanırım Yönetim arkadasım ici müzeye varamamıs... King arkadasımızın dediği gibi banada icinden bişey cıkmamıs gissi vermedi  yani mal müzeyi bulamadan gitti Gülümseme Gülümseme Gülümseme Gülümseme
« Yanıtla #6 : 01 Nisan 2008, 19:40:46 »
Enqin
Yorgun Defineci
*
Tecrübe Puanı: 59
Domuzdan post gavurdan dost olmaz.

o derece güzel bir lahit boş çıkacak ha en amatör defineci bile buna inanmaz ya yakınlarında var veyada müzeye ulaşmadan kaydırdılar malı,en azından 1 kaç parça eşya çıkar ama kesinlikle boş lahit olmaz !

Ey Türk Üstte Mavi Gök Çökmedikçe Altta Yağız Yer Yarılmadıkça Senin İlini Ve Töreni Kim Bozabilir.

« Yanıtla #7 : 03 Nisan 2008, 09:41:55 »
newyears
*
Tecrübe Puanı: 9
İNCİNSENDE İNCİTME

KAÇAK DEFİNECİLEREMİ ACIYIM , MÜZEYE GİDEN İÇİ BOŞALMIŞ LAHİTEMİ ACIYIM. Üzgün AMA BOŞDA OLSA MÜZEYE KAZANDIRILMIŞ BİR ESER.KAÇAK YAPMASALARDI KEŞKE, ONLAR BULMASA YERİN ALTINDA BULUNAMAYACAKTI.

İNCİNSENDE İNCİTME
« Yanıtla #8 : 03 Nisan 2008, 20:20:54 »
yeni buluş
*
Tecrübe Puanı: 27

LAYIT GÜZEL AMA NE İÇİN KAPAGINI AÇMIŞLAR BİR ANLAM VEREMİYORUM  KAPALI HALİ DAHA DEGER TAŞIYOR BENİM GÖRÜŞÜMDÜ KOLAY GELSİN
« Yanıtla #9 : 04 Nisan 2008, 03:29:28 »
bluebeard
bluebeard
*
Tecrübe Puanı: 3

arkadaşlar lahitin kapağının hemen açıldığı yazıyo..alalaaaa..benim duyduğum kapağın hemen açılması halinde lahitin patladığı  bu nasıl olmuşta patlamamışşş...benmi yanlış hatırlıyorum..
« Yanıtla #10 : 04 Nisan 2008, 13:47:33 »
1234567000
*
Tecrübe Puanı: 82
Define Burda Aranır www.parakapisi.net

Selam

Bu Lahitlerin Nerden Çıkacağı Hiç Belli Olmaz
Bi Bakmışsın İnşaat Kazısında Çıkar
Bi Bakmışsın Logar Çalışması Sırasında Çıkar
Bi Bakmışsın Yol Çalışması Sırasında
Belli Olmaz Yani

İlginç Gülümseme

Selametle

Define Burda Aranır   Forumda Resimlerin  Görülmesine İzin Verilmiyor
www.parakapisi.net
« Yanıtla #11 : 04 Nisan 2008, 18:00:56 »
Enqin
Yorgun Defineci
*
Tecrübe Puanı: 59
Domuzdan post gavurdan dost olmaz.

"yeni buluş" kardeşim bende senin gibi düşünüyorum lahitin kapagını açmasalardı daha degerli olurdu ama sonuçta açanlar müze yetkilileri demekki bi bildikleri vardı Kahkaha

Ey Türk Üstte Mavi Gök Çökmedikçe Altta Yağız Yer Yarılmadıkça Senin İlini Ve Töreni Kim Bozabilir.

« Yanıtla #12 : 04 Nisan 2008, 18:14:36 »
majest58
*
Tecrübe Puanı: 4

ben bısey sorcam ya bu bulunmus tamam da yenı buluş arkadas demıskı kapagı acılmasa daha ıyı olurdu dıye bu gıbı olayda sekılde gorulen gıbı bır lahıt bulunsa bunun degerı ne olur ( lahıt de boş degıldır bence)
« Yanıtla #13 : 18 Nisan 2008, 08:36:42 »
romeoz035
*
Tecrübe Puanı: 0

bu iş biraz bilgisayar işine benziyor:)) yani.;koca bir firma ya da banka kendi bilgisayar programcıları var..ama 18-20 yasında bir hacker sisteme dalıp her turlu bilgiye ulasıyor ..adamlar da daha sonra şikayetci olmak yerine onu işe alıp istifade ediyorlar..
sozun kısası cogu arkeoloğun birseyden anladıgı yok..hatta içlerinde doğal tepecikle yıgmayı ayıramayanlar var ben şahidim..oyuzden benden tavsiye yanlarına her kazıda maaşlı deneyimli defineci alsınlar..o kişiden de ben arkeologum işim bu diplomam var ukalalıgını bırakıp bol akıl alsınlar..cok daha fazla sonuca ulasırlar:)
allah herkese rastgetirsin..saygılar..
« Yanıtla #14 : 07 Mayıs 2008, 12:49:25 »
mekere
*
Tecrübe Puanı: 0

lahiti kepçeyle açmışlar demek.çok komik Gülümseme o patlama ve gazla belediyeye çok yeni eleman girerdi Gülümseme
Sayfa: [1] 2   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer: