+  Define - Definecilik - Ana Sayfa
|-+  ÇÖZÜMÜNÜ ÖĞRENMEK İSTEDİĞİNİZ İŞARETLER
| |-+  Define İşaret Katalogu
| | |-+ 
 Topal Ayı

Üye Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Konu: Topal Ayı  (Okunma Sayısı 3466 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 26 Temmuz 2007, 23:13:13 »
PeopLe
*
Tecrübe Puanı: 1669

Topal Ayı

Forumda Resimlerin  Görülmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin  [  Buraya Tıklayarak Üye Olunuz  ]  veya  [  Giriş Yapınız  ]   Forumda Resimlerin  Görülmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin  [  Buraya Tıklayarak Üye Olunuz  ]  veya  [  Giriş Yapınız  ]

Eşkıya işareti olarak bilinmektedir, Aslında bu işaret net olarak çözülmemiştir aşağıda yazacaklarımız net yorumlar değildir

Definesi mağara içinde. önce ayının topal olan ayağını bulunuz ayak yakınlarından mağara mahzen işareti arayınız
« Yanıtla #1 : 01 Eylül 2007, 00:42:35 »
asakir
Ziyaretçi
Topal Ayı

yaw adamlar kayaya ne resimler yapmışlar hayret...
« Yanıtla #2 : 08 Aralık 2007, 19:27:48 »
polemik
*
Tecrübe Puanı: 1

Topal Ayı

kardes bana bu işareti goster pğarayı alalım bolge nerde ve bılgı sağlam dokumanlı Msn Adresi Vermek Yasaklanmıştır. adresım

PAYLAŞIM SAYFALARINDA Msn Adresi Vermek Yasaklanmıştır. VERMEK YASAKTIR LÜTFEN BİLGİLERİNİZİ PAYLAŞINIZKİ HERKEZ FAYDALANSIN SİTEYİ KİŞİSELLEŞTİRMEYELİM  ÇOK  ÖZEL YAZMANIZ GEREKİRSE ÖZEL MESAJLA HABERLEŞEBİLİR BİRBİRİNİZE ÖZEL MESAJLARLA Msn Adresi Vermek Yasaklanmıştır. ADRESİNİZİ VEREBİLİR VEYA ÜYE BİLGİLERİNİZE Msn Adresi Vermek Yasaklanmıştır. ADRESLERİNİZİ YAZABİLİRSİNİZ DİLEYEN ORADAN ALARAK SİZE ULAŞABİLİR LÜTFEN KURALLARA UYALIM
« Yanıtla #3 : 11 Ocak 2008, 15:20:26 »
___RAP VAKTİ___
*
Tecrübe Puanı: 0

Topal Ayı

teşekkür ederiz
« Yanıtla #4 : 11 Ocak 2008, 15:24:29 »
mmurat006
*
Tecrübe Puanı: 142

Topal Ayı

topal ayı genelde mağra olarak bilinir ama topal olan tarafta cakıl yıymanın içinde olur malı bilgilrenize
« Yanıtla #5 : 25 Ocak 2008, 23:59:17 »
ferhat0202
ferhat
*
Tecrübe Puanı: 1

Topal Ayı

arkadaşlar topal ayının ayagı b.ulunmalıdır hangi magara veya kayadaysa oralarda araştırma yapın

ferhat
« Yanıtla #6 : 26 Şubat 2008, 09:09:44 »
gülmek
*
Tecrübe Puanı: 3

Topal Ayı

öncelikle herkese slmları söyleyerekten herkes kendince bir yorum yapmış ama bana göre arkadaşlar hepiniz yaklaşmışsını öncelikle şunu söyleyim topal ayı işareti eşkiya ile bi alakası yoktur birde ben eşkiyaların malzemesi olduguna inanmayanlardanım  topal ayı işareti lidyalılardan gelen bir işaretti milattan önce XX1 Cİ YÜZ YILDA postakos tarafından yaptırılmış bir işarettif ondan sonraki devirlerde tanrının oglu lakaplı zeus tarafından yozgat tarafında bu şekil bi işaret yaptırılmış ve halen aranmaktadır bu topal aynın ayagı gözlerinin tam baktıgı tarafın karşısındakı kayanın yarım metre altındadır bulmanızı temennı ederim ben kendim arkeologum
« Yanıtla #7 : 18 Mart 2008, 12:17:45 »
sinandgn
KERB-U BELA
*
Tecrübe Puanı: 5
HASRETİNDEYİM

Topal Ayı

yav ayıyı bilmemde pençesini bilen varmı ayı pençesi el ve haç üç işaret köklü bir üçgen  kayada

SABREYLE GÜZEL KUDRETİ MEVLA NELER EYLER
« Yanıtla #8 : 18 Mart 2008, 20:44:28 »
mezarcı02
*

Topal Ayı

konu üzerine değişik bir konu açmayalım (hüseyin26)
« Yanıtla #9 : 22 Mart 2008, 23:44:45 »
yelsi
*

Topal Ayı

bu şekil her memlekette varmıdır ben bir tane biliyorum
« Yanıtla #10 : 24 Mart 2008, 23:14:48 »
basilias
mezarcı arkeolog
*
Tecrübe Puanı: 4

Topal Ayı

ayı işareti genelliklemağara ağızındadır ayınınbaktığı yöndetopalayağının resmini yerdebirtaşüzerinde ara para taşın alrında

(PROFÖSYONEL)                                                            LÜTFEN İZİNSİZ ÇALIŞMAYAPMIYALIM VE TARİHİ ESERLERİMİZE ZARAR VERMİYELİM.ÇÜNKÜ ONLAR BİZİM MİRASIMIZDIR VE GEÇMİŞİMİZDİR.GEÇMİŞİNE SAHİP ÇIKMAYAN BİR MİLLET GELECEĞİNEDE SAHİP ÇIKAMAZ...!!!!!!
« Yanıtla #11 : 26 Nisan 2008, 23:35:03 »
tallha
*

Topal Ayı

kardeş ayının ayakları tamam mı eger 4 ayak varsa para yok ama ayagın biri yoksa hangi ayak yoksa önmü arkamı .önse önde arıyacan arka ise arkada 100 metere arada bul para o bulduğun ayakta benjden bol şans sana
« Yanıtla #12 : 27 Nisan 2008, 00:09:42 »
kayipkepenek
kayipkepenek
*
Tecrübe Puanı: 215

Topal Ayı

öncelikle herkesin fikrine ve bilgisine saygı göstermek gerektiğini söylemeliyim
kardeşlerim.
öyle topal ayının parası nah şurada diyebilecek sayılı kişilerden başka kimsenin olabileceğini sanmıyorum.
öncelikle topal ayı sadece bir fügür değildir.
tam 97 şekilde topal ayı olduğu söylenir.
yapılış şekline göre yorumu vardır
yapılış yerine göre yorum vardır
topal ayağını bul ...paranı al demesi kolay
bir kere topal ayak öyle herkesin görebileceği bir yerde değildir
ayının topal ayağı belirli bir yönde belirli mesafede yine bir kayanın güzel bir yerine yapılıdır.
sadece bu resmin olduğu yer  altta kalmıştır.
sözü özetlersek...resimkayanın altındadır...kaldırıp bakmak zorundasınız...kolay olmayacak değilmi???
tabii öyle kolay olsaydı herkes alırdı

sinandgn:
kardeşim
bir ayı pençesi var kayada
hemen üstünde iki kabartma daha
ama ne yazıkki benim bölgemde
saygılar

o albayrak üstündeki yıldız benim
o al bayrak uğruna feda olsun bedenim
« Yanıtla #13 : 27 Nisan 2008, 01:56:49 »
küçükağa
OSMAN BEY'İN küçük ŞEHZADESİ...
*
Tecrübe Puanı: 97
Ya nasip..!

Topal Ayı

valla bana bi arkadaş topal ayı işaretini gördüğünü söylüyo. iki ayağıda yokmuş. bende hemen foto istedim. gelirse burda sizinle paylaşırım inşallah.

not: bölgede ayının baktığı tarafta mağralar var diyo. yanılmıyosam 4-5 tane demişti..

Forumda Resimlerin  Görülmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin  [  Buraya Tıklayarak Üye Olunuz  ]  veya  [  Giriş Yapınız  ]     Forumda Resimlerin  Görülmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin  [  Buraya Tıklayarak Üye Olunuz  ]  veya  [  Giriş Yapınız  ]     Forumda Resimlerin  Görülmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin  [  Buraya Tıklayarak Üye Olunuz  ]  veya  [  Giriş Yapınız  ]    Forumda Resimlerin  Görülmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin  [  Buraya Tıklayarak Üye Olunuz  ]  veya  [  Giriş Yapınız  ]    Forumda Resimlerin  Görülmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin  [  Buraya Tıklayarak Üye Olunuz  ]  veya  [  Giriş Yapınız  ]   Forumda Resimlerin  Görülmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin  [  Buraya Tıklayarak Üye Olunuz  ]  veya  [  Giriş Yapınız  ]

Biz OSMANLIYIZ Can Verir Nam Alırız...
« Yanıtla #14 : 29 Nisan 2008, 15:41:58 »
kurt 1
*

Topal Ayı

merhaba arkadaşlar bir taş üzerinde zincir halkası gibi oyma haç işareti buldum ama ne anlam taşıdığını bilmiyorum bilen varsa yardımcı olusun çok memnun olurum
Sayfa: [1] 2   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer: