+  Define - Definecilik - Ana Sayfa
|-+  ÇÖZÜMÜNÜ ÖĞRENMEK İSTEDİĞİNİZ İŞARETLER
| |-+  Fotografsız İşaretlerinize Yorumlar
| | |-+ 
 iran daki defineler

Üye Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: iran daki defineler  (Okunma Sayısı 800 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 03 Ağustos 2007, 18:00:59 »
ali.iran
*
Tecrübe Puanı: 0

iran daki defineler

mrb: arkadaslar ben ali.iran iran dan siteye uye olmusam iran la ilgili kimde define haritasi var lutfen benimle irtibata gecsin ki is birligi uapalim ben iran da hoy kentinde tuk sinirina 150km maesafede yasiyorum birde hulaku han (mugul hani) begdat fethinden sonra orda getiren hazineleri cicest golunde( urmiye golu) sahile yakin bir adad gomdu bukonuda cesitli siyahetnamelerde soz edilmisdi bu konuda kimin bilgisi var lutfen benimle paylassin.
saygilar:ali.iran
« Yanıtla #1 : 03 Ağustos 2007, 22:15:15 »
Nihat Usta
*
Tecrübe Puanı: 2234

iran daki defineler

ARAMIZA HOS GELDİN.BU KONUDA BİLGİ TOPLAYIP SENİNLE İRTİBATA GECECEGİZ.SİTEMİZİ TAKİP ET.SAYGILAR.

Gök batmadıkça yer yarılmadıkça Türklük ölmez!!!
"Ey Türk titre ve kendine dön"
« Yanıtla #2 : 04 Ağustos 2007, 11:28:11 »
sakaleyn
Ziyaretçi
iran daki defineler

ALİ hoş geldinn araştırma yapıp seni bilgilendireceğiz iranda çektiğin resimleri bizimle paylaşa bilirsin
« Yanıtla #3 : 04 Ekim 2007, 20:08:13 »
Nihat Usta
*
Tecrübe Puanı: 2234

iran daki defineler

M.Ö. l. Binin ilk yansında merkez bölgesini Van Gölü ve çevresinin oluşturduğu Urartu Krallığı, M.Ö.9. yy/dan itibaren kuzeyde Transkafkasya'ya, doğuda Kuzeybatı İran'a ve Urmiye Gölü çevresine, batıda Malatya dolaylarına ve güneyde de Şanlıurfa-Halfeti yakınlarına kadar olan bölgeye hakim olmuştur1.

1971 yılında Van'ın Gürpınar İlçesi'nin 10 km. batısında Giyimli (Hırkanis) köyü yakınlarında, yerli halk tarafından "Serbar Tepesi" olarak adlandırılan mevkide, (Bkz:Harita), köylüler tarafından bir cami inşaatı sırasında çoğunluğunu "Adak Levhalarının2 oluşturduğu, at-koşum takımları, süs eşyaları, pektoral, miğfer, sadak ve kemer parçaları açığa çıkartılmıştır. Bu eserlerin sayısı binlerle ifade edilmektedir3. 1972 yılında A.ERZEN bölgeye kurtarma kazısı yapmak için gelmiş ve köylüler tarafından tahrip edilmiş tepede bir yapıya ait taş temel kalıntıları tespit etmiştir4. Kabartmalı bronz levhaların bulunduğu mekanı "Bronzlar Evi" ya da "l Nolu Mekan" olarak adlandırdıktan sonra, kazıda ele geçen seramiklere ve bronz eserlere göre de, Giyimlinin bir devamlı iskan yeri olmadığını, sadece bahar ve yaz aylarında kullanıldığım ve Urartu sivil mimarisinde hiç bilinmeyen bir "Yayla Yapısı" ile karşılaşıldığını bildirmiştir5.

Kaçak kazılar sonucunda ele geçmiş olan bu binlerce kabartmalı (kazıma tekniğiyle işlenmiş) madeni eşyanın bir kısmı Anadolu Müzelerince satın alınmış, büyük bir kısmı da başta Almanya'daki Prahistorische Staatssamlung München Müzesi'nde olmak üzere, Avrupa, Amerika'daki müzelere ve dünyadaki diğer özel koleksiyonlara dağılmıştır6. "Budin Levhası"7 olarak bilinen eserin de Giyimli Definesi'ne ait olduğu ileri sürülmüştür8.

Gök batmadıkça yer yarılmadıkça Türklük ölmez!!!
"Ey Türk titre ve kendine dön"
« Yanıtla #4 : 05 Ekim 2007, 18:22:28 »
asakir
Ziyaretçi
iran daki defineler

s.a  hocam arkadaşın bir sorununa çözüm bulamamıştık bir mağarada tılsımdan bahsediyordu...
bilginiz varsa okonuyuda açarız kendisine...s.a...
« Yanıtla #5 : 14 Mart 2008, 16:29:32 »
SiberKraL
*
Tecrübe Puanı: 1

iran daki defineler

.
« Yanıtla #6 : 26 Mart 2008, 17:22:17 »
sinandgn
KERB-U BELA
*
Tecrübe Puanı: 5
HASRETİNDEYİM

iran daki defineler

seyfe ali .. kardeş ben irana sıkça geliyorum her gelişimdede çok nefer bana herbir zat gösteriyor ama sizin ağalar bu işlerden pek incinirler eğerki bişeyler tapmak dilersen türkiyeyle bu siteye devam et.  Biraz tanışsak sana ben bir nefer urumiyede bir nefer makoda sene tanıştırayım beraber belki bişeyler yaparsınız .

SABREYLE GÜZEL KUDRETİ MEVLA NELER EYLER
« Yanıtla #7 : 26 Mart 2008, 17:26:20 »
sinandgn
KERB-U BELA
*
Tecrübe Puanı: 5
HASRETİNDEYİM

iran daki defineler

arkadaşlar bahsettiği urumiye gölü van gölüyle aynı ahlaka sahip van gibi ayni şehirda yaklaşık 600 700 bin nufuslu sanırım iran bu konuda bakirr bir bölge ama devlet bizim devletimiz gibi deil biz bulup müzeye gittiğimizde aferin der devletimiz bizi ödüllendirir bu elinde gitsse iranda ooo hoşş geldin derler ve ağalar yerler... Çok malzeeme gördümoarda çooookkk :: iRan sahtenin başkenti demeyin yanılırsınız ...

SABREYLE GÜZEL KUDRETİ MEVLA NELER EYLER
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer: