« Yanıtla #15 : 02 Şubat 2008, 01:34:22 » |
|
|
s.a yilpet ustam iki adet para koydum birisi eski osmanlı parası tertemiz oldu biriside roma sikkesi ama roma sikkesi hala aynı duruyor temizlenmedi...
|
|
|
|
|
« Yanıtla #16 : 02 Şubat 2008, 01:35:42 » |
|
|
oksidi fazla demek sabaha kadar beklet temizlemesi lazım,ben 1-2 kere denedim sonuç aldım kardeşim.
|
|
|
|
|
« Yanıtla #17 : 02 Şubat 2008, 01:36:58 » |
|
|
s.a evet olabilir 100 yıllarca belkide daha fazl toprağın altında kalmış bir para sabaha kadar bekletip sana sonuc bildiricem kolay gelsin...
|
|
|
|
|
« Yanıtla #18 : 02 Şubat 2008, 13:02:58 » |
|
|
yoğurdun içinde 12 saat kalırsa zarar vermeden temizler...lakin bu temizleme işlemi okadar iyibir temizlik değildir. zarar vermeden yapılacak bir yöntemdir
|
|
|
|
|
« Yanıtla #19 : 16 Şubat 2008, 22:20:07 » |
|
|
s.a kusura bakma yilpet ustam bir konu açtık devamını getirmek lazım gelir dediğim gibi oksitli sikkeyi sirkeyle tuz karışımının içinde sabaha kadar beklettim ama bir sonuç alamadım ustam geçmişi çok eski olduğundan olmalı sanırım sayagılar sevgiler...
|
|
|
|
|
« Yanıtla #20 : 17 Şubat 2008, 00:27:08 » |
dfx
Tecrübe Puanı: 65
Heveslerin kadar zayıf hedeflerin kadar büyüksün.
|
EXA ustam çok güzel konu devamını bekleriz....
Sikkeleri bir takım asitler ve ilaclarla temizlemeyiniz .Zira bu asit ve sikke temizleme ilaçları her ne kadar usulünce tatbik edilirse edilsin
sikkelerin madenini aşındırmakta, eritmekte, ve en önemlisi, sikkenin tabii kabugu olan ( PATİNİ ) ni cıkarmaktadır....bunun sonucunda sikke % 50 %80 arasında deger kaybeder
sikkeleri temizlemede en uygun ve zararsız yöntem, akan bir su altında eski bir diş fırcasıyla sikkenin kaba kirini temizlemek,bu işlem
bittikten sonra 1-3 dakika daha uzunda olabilir KARBONAT`lı su içinde tutup temizlendikten sonra muhafaza yerine konmasıdır.......
siz siz olun sikkelere zorlayıcı cizici delici zımpara vb orjinalini bozan uygulmalardan uzak durun.....
saygılar
|
BİLGİNİN EFENDİSİ OLMAK İÇİN ÇALIŞMANIN KÖLESİ OLMAK GEREKİR..
|
|
|
« Yanıtla #21 : 17 Şubat 2008, 00:30:38 » |
BİLİNCLİ
Tecrübe Puanı: 63
|
EVET SİKKELERİ BULUYORUZ FAKAT DEĞERLERİNİ BİLMİYORUZ BU YÜZDEN BAZI ARKADAŞLAR BU KONULARA DİKKAT ETMELİDİRLER BAZILARIMIZ PORCÖZ DENİLEN TUZ RUHUNU KULLANIYOR BAZILARIMIZ ASİTİ TERCİH EDİYORLAR BAKINIZ BRONZ BAKIR PRİNC GİBİ SİKKELER PİYASADA COK OLMAKTADIR HEMEN HEMEN TÜM ARAZİLERDEN CIKMAKTADIR FAKAT YÜZEYSEL ARAMADA CIKARDIĞIMIZ SİKKLERİN MANEVİ DEGERİ COK YÜKSEK OLDUĞUNDAN BAKINIZ!BAZI ARKADAŞLAR BUTÜR SİKKELERLE KENDİLERİNİ YAKMAKTADIRLAR PEKİ NASIL BAKINIZ BİR SİKKE HOBİDE OLSA İNSANI TARİHİ ESER KACAKCISINA KADAR GÖTÜRÜR BUNU HİCBİR ZAMAN UNUTMAYIN BULDUĞUNUZ BU TÜR SİKKELERİ PARLATTIĞINIZDA İSE BUSEFERDE TARİHE ZARAR VERMEKTEYİZ KACAKCILIKLA BU İKİSİ BİR ARAYA GELMEKTE FAKAT BİZLER BUNU DÜŞÜNMEMEKTEYİZ NEYAPMALIYIZ OZAMAN YA BU SİKKEYİ ÜZERİNDE HERHANGİ BİR İŞLEM YAPMADAN MÜZEYE TESLİM EDELİM YADA BU SİKKEYİ BAŞIMIZA BİR DERT ACMASINI İSTEMİYORSAK TEKRAR BULDUĞUMUZ YERE BIRAKALIM CÜNKİ BUNLARIN ŞAKASI YOK ARKADAŞLAR ADAMIN ANNINA HEMEN KARA LEKEYİ VURUYORLAR SEN TARİHİ ESER KACAKCISISIN DİYEREK .... SAYGILAR ... BİLİNCLİ
|
|
|
|
|
« Yanıtla #22 : 17 Şubat 2008, 02:37:24 » |
|
|
s.a sağol dfx kardeşim inşallah etkili olmuştur konu amacımız diğer arkadaşlarımızı da ustalarımın yorumlarını katarak bilgilendirmek sitedeki üstatlarımızın emeklerine saygımız sonsuz özellikle yilpet ustama çok teşekkür ederim paylaşımı için tek başlık altında devamını bekliyorum nihat ustam seninde yorumlarını bekliyorum saygılar sevgiler...
|
|
|
|
|
« Yanıtla #23 : 21 Şubat 2008, 01:46:05 » |
aristo
Tecrübe Puanı: 34
|
İyide bilinçli kardeşim parayı bulduğuz yerde bırakırsak kötü amaçlı kişilerin eline geçebilir.En güzeli seninde başta söylediğin gibi müzeye teslim etmek bence .
|
|
|
|
« Yanıtla #24 : 07 Mart 2008, 14:50:17 » |
racıl
Tecrübe Puanı: 0
|
para temizlemede bidiğimiz sıgara jilatinine sar nemli olarak birkac dakikada temizler ustalara saygılar
|
|
|
|
|
« Yanıtla #25 : 07 Mart 2008, 21:52:20 » |
|
|
arkadaşlar benimde bir önerim var bir kaç limonnu sıkarak bir kabın içine perayıda içine atarak yavaşca kaynatın kaynattıktan sonra 6.saat kadar bekletin sonuç alacaksınız saygılar
|
|
|
|
|
« Yanıtla #26 : 07 Mart 2008, 22:24:47 » |
son mohikan
YA UMUTLAR BİTERSE
Tecrübe Puanı: 264
|
S.A.değerli arkadaşım.Temel olarak paranın temizlenmesine karşıyım ama isterseniz aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz. Parayı temizleyim derken daha fazla zarar verebileceğinizi unutmayın.
Altın : bir cezvede su kaynatın, içine 2-3 kaşık karbonat atın. Biraz daha kaynatıp kapatın. Altın parayı içine atın 10-15 saniye sonra çıkartıp çok yumuşak bir bezle veya parmağınızla silin.
Bakır : çok hasas bir madendir. Limonu sıkın ve parayı içine yatırın. 10 dakikalık bekleme süresi içinde parayı bir kaç kere çevirin. Kesinlikle başka madendeki paralarla birlikte koymayın. Limondan çıkardıktan sonra bezle silin.
Pirinç : bakır ile aynıdır. Çinko : pek temizlenmez. Akmonital : altın ile aynı.
Her türlü temizlikten sonra mutlaka soğuk su altında durulayın.Saygılarımla.
|
HOR GÖRME HARABAT EHLİNİ DEFİNEYE MALİK NİCE VİRANELER VAR suskunluğum aseletimdendir. her lafa verecek bi cevabım var. lakin bir lafa bakarım , lafmı diye... birde söyleyene bakarım adammı diye...................
|
|
|
« Yanıtla #27 : 20 Temmuz 2008, 20:29:31 » |
|
|
öncelikle herkese merhaba ben sirke tuzlu suyu denedim baya temizlendi 60 senelik bir türk parası ancak kalın siyah lekeler yazıların arasında çıkmadı bide osmanlı parası attım o nerdeyse hiç temizlenmedi ama rengi falan geldi yerine teşekkürler...
|
|
|
|
|
|