« Yanıtla #15 : 05 Şubat 2008, 14:59:39 » |
|
|
ben muhıottın ıse bak bayempatıge onun ısmınden mesaj yazmısım saka gıbı oldu valla  beraberızya su an
|
|
|
|
|
« Yanıtla #16 : 05 Şubat 2008, 15:02:23 » |
muhittin
Tecrübe Puanı: 1
|
yıne ben ama bu defa kendı adresımden bayempattıge guvenım sonsuz
|
|
|
|
|
« Yanıtla #17 : 05 Şubat 2008, 21:58:50 » |
|
|
manol volca ın damadıymış ıyıce ogrendım
|
|
|
|
|
« Yanıtla #18 : 05 Şubat 2008, 23:48:37 » |
rosh
Tecrübe Puanı: 53
|
bayempatik manol dediğin volcan la birlikte eşkiyalık yapan biri işte ve manuk bey olarak bilinir. bunun torunu da elindeki belgeyi çaldırdı. onu da herkes tanır namı diyar manukyan
|
|
|
|
|
« Yanıtla #19 : 24 Şubat 2008, 00:03:32 » |
|
|
manolla ılgılı people gereklı yazıyı yazmıseskıya volcanla ılgılı yazarken ısteyenler ordan kım oldunu okuyabılır
|
|
|
|
|
« Yanıtla #20 : 24 Şubat 2008, 01:42:43 » |
|
|
YA USTALAR SİZİN BİLDİKLERİNİZE SAYGISIZLIK OLARAK DEĞİL AMA UFAK BİR ARAŞTIRMADA BEN YAPTIM VE BU ADAMIN DEFİNE GÖMDÜĞÜ RİVAYET EDİLEN YERLERDE GÖMDÜĞÜNÜ HESAPLAMAYA KALKTIM ACİZ KAFAM DURDU ŞAYET EĞER DOĞRU İSE BIRAKIN TÜRKİYEYİ AVRUPA BİLE BİRKAÇ KEZ YIRTAR...SAYGIYLA.
|
|
|
|
|
« Yanıtla #21 : 23 Mart 2008, 20:52:28 » |
|
|
topal manolyo başka manuk bey başka beyampatik arkadaş doğru söylüyor topal manol doğrudur bölgeside farklıdır asıl karıştıran sizlersiniz
|
|
|
|
|
« Yanıtla #22 : 25 Mart 2008, 00:42:40 » |
orient
Tecrübe Puanı: 0
|
TOPAL MANOL MARMARA BÖLGESİNDE...... TOPAL MANOLUN BIÇKISI BUHAR İLE ÇALIŞTIRILDI BİÇTİĞİ TOMRUKLAR DEREYLE DENİZE GÖNDERİLDİ BIÇKININ YAKININDA HAN YERİ MEVCUT AYNI ZAMANDA ALTIN MADENİ ÇALIŞTIRMIŞ ELDE ETİĞİ KÜLÇELERİ MARAYA KOYUP DİNAMİTLE ÜSTÜNÜ GÖÇÜRÜP KAPATMIŞTIR.KÖYLÜLER MAĞRANIN VAGON RAYLARINI SÖKÜP KULLANMIŞLAR, ARKADAŞI DİMİTRİ HAN YERİNDE DEĞİRMEN ÇALIŞTIRMIŞTIR....
BENİM BİLDİĞİM BİLGİ BU....
|
|
|
|
|
« Yanıtla #23 : 25 Nisan 2008, 21:46:00 » |
sefer1
|
topal manol bursa m,k,paşa kurşunlu köyündendir definesi 1942 senesinde 4 çoban tarafından ellerinde harita olan yabancılardan silah zoru ile alınmıştır boşuna aramayın.definenin bulunduğu yeri gördüm hiç bir tarafta işaret falan yoktu.
|
|
|
|
|
« Yanıtla #24 : 25 Nisan 2008, 21:51:02 » |
sefer1
|
aranıza yeni katıldım herkese selamlar yıllar önce 80 yaşlarında bir ihtiyardan gerçek bir define bulma hikayesi dinledim .trakya tarafında eşkiyalık yapa n ve sık sık K.O.köyüne gelen manoğlu adlı eşkiyanın altınlarını bulduklarını anlattı.ben bu yeri gittim gördüm kayalarla çevrili bir vadigirdiğin yerden başka çıkış yok kayada 2 metre yukarıda bir küçük mağara var bu mağara sarmaşıklarla kapalı imiş insanlar 50-60 sene bu altınları yerlerde aramışlar mağara kesinlikle görünmüyormuş yabancıbirisi ( muhtemelen rum) burasını elindeki harita ile bulmuş bana anlatan ve 3 arkadaşı silah zoru ile bu altınları almışlar daha sonra içlerinden birisi uyanıklık yaparak altınları kaçırmış diğerleri bir şey alamamışlar.olay 1945 senesinde olmuş bu gün altınları alan kişin in çocukları oldukça zengin ....kişiler gerçek hepsini tanıyorm _________________
|
|
|
|
|
« Yanıtla #25 : 26 Nisan 2008, 23:44:28 » |
sefer1
|
özür dilerim düzelteyim manol kurşunlu köyünden değildir oradabir süre bulunmuştur ayrıca sık sık karaoğlan köyündeki dostlarının yanına gelirmiş definede o bölgede bulunmuştur
|
|
|
|
|
« Yanıtla #26 : 14 Mayıs 2008, 14:52:29 » |
sahmer
Tecrübe Puanı: 2
|
manol balıkesirde alacabayır taşkesiği bölgelerinde çeşitli hazineler saklamıştır.derlerki onun ağzından "benim sakladığımı bulacak kişi benden akıllı olmalıdır" dolayısıyle tuzakları bol bi hazine olayıdır.bölgeyi gezen ve araştıran 10 larca defineci mevcuttur.bilginize..hatta bölgeden resimleride ilgilenenlere aktara bilirim
|
|
|
|
|
« Yanıtla #27 : 14 Mayıs 2008, 17:05:37 » |
consesou
Tecrübe Puanı: 10
küskün
|
e kardeşim volcanda aynısını söylüyor manolda eskiden tilki çokmuş demekki
|
İÇİM BURUK AMA PİŞMAN DEĞİLİM BİR UFACIK DÜNYAM VARDI BAK ONUDA ELLER ALDI
|
|
|
« Yanıtla #28 : 14 Mayıs 2008, 17:25:52 » |
selim_can
Tecrübe Puanı: 21
|
arkadaşlar manoldan bahsedilmiş bu manol da bi eşkiyadır.bu manol un bölgesi akdeniz bölgesidir.bilmeyen herkesin bilgisine he şunuda diyeyim eşkiyaları çok kişi bilmiyor bu eşkiyalar çok tur sadece devlet arşivlerinde bu eşkiya listesi 131 tane yazılmış ama bu para saklayan çetelerden bahsedilmemiş demekki bu çetelerdende bahsedilse heralde türkiyede çeleler 200 falan olurdu.saygılar.
|
ALLAH KAİNATIN YEGANE SAHİBİDİR
|
|
|
« Yanıtla #29 : 14 Mayıs 2008, 17:29:21 » |
consesou
Tecrübe Puanı: 10
küskün
|
selim cana katılıyorum . ha birde timuryanu var .italyan daha çok .saymakla bitmez
|
İÇİM BURUK AMA PİŞMAN DEĞİLİM BİR UFACIK DÜNYAM VARDI BAK ONUDA ELLER ALDI
|
|
|
|