« : 21 Ağustos 2007, 00:34:53 » |
cas
Tecrübe Puanı: 82
|
Defineci Dostlar merhaba
Yillardir aranilan ( Kara Ali , Uzun Ali ve ya ALi Bey Degirmeni ) Mintika Bolge Krokisini siz degerli defineci dostlar ile paylasmak istedim ......... Ne var ki bir cok sitelerde belirttigim gibi bu degerli dev platformda da hatirlatmak isterim ki ,,,, tarafimca aktarilan ( kroki , belge , dokuman ve ya harita ) gercekliyi ispat edilmeyinceye kadar birer hayal urunu olmaktan oteye gecmez ...... Saygilar sunarak her defineci arkadasa basarilarinin devamini dileyerekten ....... Asagida gordugumuz harita ( tahminen Bulgarca olarak cizilmistir ki ,, aramizda bu dili cozebilecek arkadasimiz var ise yardim etsin ki hep birlikte anlayalim .........Yazilardan benim cikarabildigim konu ( Ak dere ve Kara dere ve ya Aksu Karasu ) En azindan bolge olarak Ayrica en onemli olan nokta ( Ali Degirmeni gecen yazilar ) Tekrar saygilar sunarak belki bu kroki bir cok arastimaya isik tutacak dileklerimle Forumda Resimlerin Görülmesine İzin VerilmiyorResimleri Görebilmek İçin [ Buraya Tıklayarak Üye Olunuz ] veya [ Giriş Yapınız ]
|
|
|
|
|
« Yanıtla #1 : 21 Ağustos 2007, 10:53:30 » |
|
|
eyvallahh paykaşımından dolayııı cas
|
|
|
|
|
« Yanıtla #2 : 25 Ağustos 2007, 22:52:14 » |
karanlik
Tecrübe Puanı: 4
|
arkadaş sen bu yeri hangi bölgede arıyorsun
|
|
|
|
|
« Yanıtla #3 : 25 Ağustos 2007, 23:23:20 » |
cas
Tecrübe Puanı: 82
|
Karanlik nickli arkadas biz bu yeri B. Trakyada cok aradik ve de tutmadi nitekim belki Tr de herhangi defineci arkadasin belki bolgesine rast eder niteliyinde paylasim amacli sundum bu cizimi ....... Ozellikle Trakya civari ....... Bana yar olmayacaksa belki bir baska defineci arkadasa faydali olur niteliyinde aktarilmistir bu cizim ...
|
|
|
|
|
« Yanıtla #4 : 26 Ağustos 2007, 22:38:27 » |
ahmet29
Tecrübe Puanı: 0
|
alibey deyirmen bizde var ben duydum yeri bilen arkadaşlar var
|
|
|
|
|
« Yanıtla #5 : 27 Ağustos 2007, 12:27:44 » |
tumulus
Tecrübe Puanı: 7
|
ARKADAŞLAR ÇATALCA VE CİVARI KARA ÇALI MEVKİNİ BİLEN VARSA BİR ZAHMET YARDIMCI OLSUN. KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN
|
|
|
|
|
« Yanıtla #6 : 27 Ağustos 2007, 22:54:04 » |
|
|
arkadaşım bu haritayı sen nerden buldun cidden soruyorum hikayesini anlatırmısın lütfen
|
|
|
|
|
« Yanıtla #7 : 31 Ağustos 2007, 17:47:41 » |
sesatra
|
arkadaşlar slm ben yeni üyeyim bu haritayı bizim bölgeye gelen bulgar göçmenlerinde de gördüm onlar da bulgaristanda bir papazdan almışlar bu haritanın olduğu yer ipek yolu üzerindedir çoban kale olan mevkide yani karamürseldedir. derenin hemen kayalık bölümünde duran deve kabartması 25m soluna dogru da ayakta duran ayı kabartmaları vardır.olay hakkında bilgilerim ve keşiflerim vardır ama sonuça ulaşamadık.cas arkadaşım bilgilerimizi pkaiştirmek istersen irtibata geç kaolay gelsim slm
|
|
|
|
|
« Yanıtla #8 : 01 Eylül 2007, 17:49:52 » |
kaçak43
|
slm yenı uye sen harıtayı neden gostermıyosun weya nasıl heberlesorız
|
|
|
|
|
« Yanıtla #9 : 01 Eylül 2007, 18:02:47 » |
kaçak43
|
slm arkd emın aga degırmenı harıtası olan warsa yerını bılıyorum yardımcı olurum benım bolgede herkese yardımcı olurum kutahya
|
|
|
|
|
« Yanıtla #10 : 05 Eylül 2007, 18:19:05 » |
erkut67
|
arkadaşım bu haritayı sen nerden buldun cidden soruyorum hikayesini anlatırmısın lütfen o kadar karıstırmayın lutfen bolgeyı solermısınız
|
|
|
|
|
« Yanıtla #11 : 05 Eylül 2007, 20:06:10 » |
treasure
Tecrübe Puanı: 5
|
Selamlar...Alibey değirmeleri birkaçtane...Benzer coğrafi özellikler gösteren bölgeler yakalandığında bir para saklama biçimi olarak kullanılan bu yöntem, ellerindeki yapılış biçimine dair planlar sebebiyle üzerinde fazla düşünmeden, kopyalanma yoluyla yapıldığı için de daha hızlı yapılabildikleri için eşkiya tarafından tercih edilen bir saklama yöntemi olmuş. Bölgelere ayrılmış faaliyet alanları, bu bölgelerde faaliyet yürüten farklı komutanları olmasına rağmen aynı amaç için mücadele ettiklerinden sebep bu tür paylaşımlar noktasında gayet ortak değerlere sahiptiler...Mimarlarının planları her çete için değerli bir kaynaktı ve diğer çetelerle de severek paylaşılırdı. Bu yüzden adı çok bildik eminağa, alibey, dede dobri, yanık değirmen, köpek butlu değirmen, dağarcık değirmeni, kartalkaya, kuş kaya, horatepe, vezirtepe, vb...gibi bir çok yer aslında topraklarımızın birçok yerinde varlar...Komutanın şanını belirtir ana işaretleri ve malın miktarını ve ölçülerini gösterir işaretlerdeki farklılıklar sayesinde birbirinden ayrılırlar. Bu yüzden bir çok farklı yöreden aynı adla aranan yerlerin varlığını duyarız. Bir çok defineciden çok duymuşumdur -'Geldik yere ana kayaya oyulmuş bir değirmen üç tarafı ana kaya bir yanı örme, arkı L biçiminde aynı dere üzerinde 6 tane daha değirmen var ama uymadı yer...ben de anlamadım' Evet aynı coğrafi koşullar aynı kandırmacalar (dikkat ederseniz Dede Dobri değirmeni ile ilgili bütün yörelerden gelen bilgilerin hepsinde diğer altı değirmenden de bahsedilir) ancak farklı işaretler ve ölçüler...İşte bu yüzden bu tür yerlerin net bilgilerine sahip olunması gerekir ancak eldeki bilginin gezilen yere uymaması da o bölgenin yanlış olduğu ya da boş olduğu sonucunu bize göstermez...Saygılar..........METİN
|
|
|
|
|
« Yanıtla #12 : 06 Eylül 2007, 13:04:10 » |
karanlik
|
selam sesatra arkadaş sen nerden biliyorsunçoban kaleyi sen orda ne arıyorsun orayla ne gibi bilgin var ben orayı 20 yıldır araştıyorum bana yaz tşkr
|
|
|
|
|
« Yanıtla #13 : 06 Eylül 2007, 17:50:56 » |
|
|
slm kader arkadaşlarım ali bey deyırmenı kayalığın içinde dır suyu yaklaşık 15 mt yuksekten ve 300 mt kayalıktan ark yaılmıştır deyırmenın ustunde 2 katlı muğara var içindede oturan ayı bır bacağı yok pencereden dışarı bakıyor suyun araka gırdıyı yerden 200 mt yukardan kara hasan köprysu 70 santım enı 2 ayağı yerde 1 ayağda kayaya yaslanmıştır 400 met yukarda kara hasan köyu köyun içinde kılıse hemen yanında uzumlu çeşme 21 uzum tanısı var 1 km yukarda balı kaya kayanın yuzunde kanal ustunde kabartma arılar kayanın yarısıonda kuçuk bır pencere 1.5 km yukarda kurt kale 2.km yukarda dağın tepesınde sarı göl etrafı sal taşlarla çevrılı suyun kenarında munubus buyukluyunde sıya taş ustunde 1 haç 1 de kabartma guvercın var çözebılecek defınecı kardeşlerımın dıkatıne yalan deyı buna emın olun ben kars sarıkamış lıyım ama bu bahsı geçen yer orta anadaoluda 25 gun boyunca çalışmalar yaptım ama benı gamazladılar ben bu sıtede yenıyım yanı acemıyım
|
|
|
|
|
« Yanıtla #14 : 06 Eylül 2007, 19:01:02 » |
altınusta_77
Tecrübe Puanı: 52
atillacan_77@Msn Adresi Vermek Yasaklanmıştır.
|
arkadaş,karahasan köprüsü için 70 cm eni demişsin,doğrumu yazdın,hesap hatasımı var.kayıtlarda 3 gözlü olduğu ve kemerinde karaca başı olduğu yazılı,karaca başı varmı.400 mt.yukarıda karahasan köyü demişsin,hala aynı isimlemi anılıyor?güvercinin ağzında mektup varmı? bol şans,kolay gelsin.
|
|
|
|
|
|