+  Define - Definecilik - Ana Sayfa
|-+  YER ALTI MADEN YATAKLARI HAKKINDA BİLGİLER
| |-+  Maden Yatakları Hakkında Sorularınız (Moderatör: altınusta_77)
| | |-+ 
 TAŞLARDAKİ ALTIN MADENİ

Üye Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Konu: TAŞLARDAKİ ALTIN MADENİ  (Okunma Sayısı 1657 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 24 Şubat 2008, 01:29:29 »
demir101
*
Tecrübe Puanı: 0

TAŞLARDAKİ ALTIN MADENİ

arkadaşlar köyde taşların güneşin değmesi ile parlaması dikkatimi çekmişti ve bu taşları oksijen kaynağı ile parçaladım oksijenkaynağının değmesi ile birlkte içerisindeki altın madeni ısının etkisiyle taşın kenerına birikiyor. bu şeilde bir poşet altın medeni yaptım. Bu madeni birtürlü birleştiremedim yardımcı olacak arkadaşlar varmı .
« Yanıtla #1 : 24 Şubat 2008, 01:42:08 »
kerti17
Forumun Kertenkelesi
*
Tecrübe Puanı: 28
Forumun Kertenkelesi

TAŞLARDAKİ ALTIN MEDENİ

altınusta gerekli açıklamayı yapar.
« Yanıtla #2 : 24 Şubat 2008, 01:44:28 »
altınusta_77
*
Tecrübe Puanı: 52
atillacan_77@Msn Adresi Vermek Yasaklanmıştır.

TAŞLARDAKİ ALTIN MEDENİ

demir101 kardeşim,bulduğun taşlardaki madenin altın olduğundan emin isen vede bu madenin  devamı yani yatağı veya damarı varsa bana numune gönder hem analiz yapar hem de eriterek birleştiririm.bana bu sayfa ve profilimden ulaşabilirsin.selamlar bol şanslar.
« Yanıtla #3 : 26 Şubat 2008, 06:12:05 »
demir101
*

TAŞLARDAKİ ALTIN MEDENİ

Eminim başka ne alcak ki yani eline aldığın zaman avucuna sürüyorsun sapsarı birde çok yumuşak analiz etmeyegerek yok.benimki sadece bi hobi damarı var mı yok mu rezerv yeterli mi yatersiz mi önemli değil benim için küçük çapta uğraşıyorum öyle şirket kurup maden yatağı kurmayacağım. sen nasıl eritip birleştiryorsun o konuda bilgin var mı yardım edermisin teşekkürler
« Yanıtla #4 : 26 Şubat 2008, 06:12:42 »
Josuah
Ziyaretçi
TAŞLARDAKİ ALTIN MEDENİ

dostum altını ısısı yüksek taş kömüründe eritirsin daha sonra demir kaba dökersin orada soğur. sonda bi daha ısıtıp çeşitli şekillere getirebilirsin bilezik yaparsın kendine mesela küpe falan yaparsın şekilli kap bulup hatta kendine taç falanda yapabilirsin altından foto çekilirsin eşe dosta düğünde asarsın ne biliim Gülümseme kuyumcu değilim ama böyle oluyordu sanırım :-)
« Yanıtla #5 : 26 Şubat 2008, 06:21:04 »
demir101
*

TAŞLARDAKİ ALTIN MEDENİ

burda ciddi meseleden bahsediyoruz sen dalga geçmişin bilgin olmadığı burdan belli taş kömürüde ne sen taş köürde eritip kendine bu saydıklarını mı yaptın. arkadaşlar ciddi cevaplar bekliyorum bu şekilde cevap yazmayın lütfen.
« Yanıtla #6 : 26 Şubat 2008, 06:32:52 »
Josuah
Ziyaretçi
TAŞLARDAKİ ALTIN MEDENİ

arkadaşım taş kömürünü yaktığında verdiği ısı diğerlerine göre daha çoktur. sen istersen başka bişey yak yüksek ısı ile eritip soğuk demir kabına döküceksin sıvı altını şekillenicek ne dalga geçmesi içine bir bukle espri kattım. CVP İÇİN TŞK EDERİZ
« Yanıtla #7 : 26 Şubat 2008, 06:36:03 »
meczup
Ziyaretçi
TAŞLARDAKİ ALTIN MEDENİ

arkadaşım. altın cok yuksek ısılarda eritilir
senin yaptığın işlem ne kadar doğru bilmiyorum.
lakin bazı madenler insanı yanılta bilir. birde bunu türkiyede tahlil yapacak olan o kadar sınırlı ki. senin emin olman cok doğru olmayabilir.
altın ustaya bir parca gönder yada bana gönder onu istanbul teknik üniversitede bir analiz ettirelim.
gerisi afaki olur.
basit ve eski usullerle yapılan işlemlerde kayp cok olur birde her babayiğitin işi değildir.
eğer oyle eritmeyle altın elde ediyorsan orası muazzamdır. hemen ruhsatlandırılmalıdır. kendi adına ve ülkemiz adına bunu yapmalısın. senin dediğin gibi ise piritte olabilir sahta altın denir ona.
maden bilgin ne kadar onu da bilmiyorum. sıradan bilgiler le yanılma payı yüksek olur.
öncelikle test ve analizi yaptırman gerekir.
umarım yardımcı olmuşumdur. saygılarımla
irtibata gecmek istersen Msn Adresi Vermek Yasaklanmıştır. mi sana profil bilgilerinden yazarım
« Yanıtla #8 : 26 Şubat 2008, 06:36:05 »
aristo
*
Tecrübe Puanı: 34

TAŞLARDAKİ ALTIN MEDENİ

slm arkadaşlar birbirinizi kırmayın lütfen .yalnız benim bildiğim altın oksijen kaynağıyla falan çıkmaz öyle onu elektroliz ediyorlar falan birçok işlemden geçiyor bir belgeselde seyretmiştim.maliyeti çok yüksek altın madenini altına çevirmenin o kadar kolay olduğunu sanmıyorum saygılarla.

Forumda Resimlerin  Görülmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin  [  Buraya Tıklayarak Üye Olunuz  ]  veya  [  Giriş Yapınız  ]
« Yanıtla #9 : 26 Şubat 2008, 06:52:08 »
abidinn
*
Tecrübe Puanı: 7

TAŞLARDAKİ ALTIN MEDENİ

sarrafların çantacı diye tabir ettiği hurdacılar vardır,bunlar mütemadiyen gelir kuyumculardan bozdurulmuş bilezik diş kırık yüzük küpe vesaireyi alır imalathanede tekrar işlerler arkadaşım. sen elindekinden bir miktar tanıdık bir kuyumcuya git onlar mihenke vurarak elindekinin altınmı altınsa kaç ayar olduğuna bakıp hurda altın fiyatına alırlar bize daha önce buna benzer birmiktar taş parçası gelmişti jeoloji mühendisi olan abim buna onların dilinde aptal altını denildiğinisöyledi tahlildede altınla ilgili bir şey çıkmadı.inşallah böyle birşey değildir. rastgele bolşans
« Yanıtla #10 : 26 Şubat 2008, 07:08:31 »
meczup
Ziyaretçi
TAŞLARDAKİ ALTIN MEDENİ

bu işte aptal altını dediğin pirit olmalı yanılmıyorsam
« Yanıtla #11 : 26 Şubat 2008, 07:45:39 »
mehdi
*
Tecrübe Puanı: 1

TAŞLARDAKİ ALTIN MEDENİ

arkadaşlar ben kuyumcuyum altını bildiğimiz pürmüzlede eritirsiniz
toprak bir çanakta eriyik halini biriktirmeniz yeterli olur soğumasıyla birleşir ayrıca birçok laburatuar var analiz sonucu verebilecek
« Yanıtla #12 : 26 Şubat 2008, 08:31:13 »
kama17
*
Tecrübe Puanı: 8

TAŞLARDAKİ ALTIN MEDENİ

s.a resim yükleyebilirsem size daha oluşmamış altın örneğini göstermek istiyorum.yani ahmak altını dediğimiz cinsten

VERMEYİNCE MABUD NEYLESİN MAHMUD
« Yanıtla #13 : 26 Şubat 2008, 08:32:45 »
kama17
*

TAŞLARDAKİ ALTIN MEDENİ

şu resim gönderme işini beceremedim

VERMEYİNCE MABUD NEYLESİN MAHMUD
« Yanıtla #14 : 26 Şubat 2008, 08:34:12 »
kama17
*