+  Define - Definecilik - Ana Sayfa
|-+  ÇÖZÜMÜNÜ ÖĞRENMEK İSTEDİĞİNİZ İŞARETLER
| |-+  Fotografsız İşaretlerinize Yorumlar
| | |-+ 
 üzüm salkımları ve çınar ağaçları

Üye Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: üzüm salkımları ve çınar ağaçları  (Okunma Sayısı 378 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 07 Mart 2008, 23:49:11 »
turgutreis
*
Tecrübe Puanı: 6

ustalarım sizlerin tecrübelerinizden yararlanamak istiyorum.2 adet merak ettiğim konu var.
1. üç adet mezar var,ortadaki mezarın mezar taşı Osmanlıca yazıyor.Mezartaşının bitiminde mezarın mermerden yapılmış üst zemininde 3 tane üzüm salkımı var ve bu 3 adet üzüm salkımı birleştirilerek üçgen şekli verimiş.salkımlardan oluşan üçgenin ortasında ise asma yaprağı var.Bu konu hakkındaki tecrübeleriniz nelerdir?
2.Küçük bir dere var.bu derenin kenarında 10 kadar çınar ağacı var.ve bu çınar ağaçlarından yanyana 2 tanesinin yaprakları hiç yeşermiyor.sürekli sarı.bu bir işaret olabilirmi.işaret ise ne yapmamız lazım.
 ilgilerinizden dolayı teşekkür ederim..
« Yanıtla #1 : 08 Mart 2008, 03:08:45 »
gentli67
*
Tecrübe Puanı: 71

bu tür polemiklere yer vermeden vede birbirimizi kırmadan onusalım ..arkadaslar ne olursa olsun bilgi paylasıldıkca cogalır unutmayın bunu..

turgutreis kardesim bu mezarlar cokcamı 3 tanesi olduguna ve gördüğüne göre varsayarak dedim..üzüm salkımı cogu ısarette varlıgı ganımeti simgelemiş hemen hemen hiçbir kazıdada boş çıkmadıgı görülmüş ama sen diyorsunki yazı osmanlıca acacagın mezar evvelce yasamıs bizden biri olmasın bu yusden biras daha izahat ver mesala bu salkımlar oymamı kabartmamı belkı sonradan birileri yapmıstır süs olsun die olabilir..en önce elınde olandan basla yani o osmanlıcayı tefsır ettir belkide sana yol göstern bir sonuc cıkar ama iyice arastırmadan acmamanı tavsıye ederim..inandıgın bir sey varsa çınarları arasttır bak derim..makına ile..

Ömür Umuttan Önce Bitmeli.!
« Yanıtla #2 : 08 Mart 2008, 06:17:46 »
turgutreis
*

gentli67 ustam teşekkür ederim...usta bu mezarın bulunduğu mekan küçük bir aile mezarlığı gibi,hani bizim camilerimizin yan avlularında 10-15 kadar bır aıle mezarlığı olur.o türden.ve bu mezarlığın çok yakını evvelden papaz okulu imiş.kalıntıları hala var.burada bir yerleşim oluşmuş.hocam üzüm salkımları kabartma yapılmış.evet mezar taşı osmanlıca,bu taşıda tefsir ettireceğim inşallah.bırde bu kabri kimse karştırmasın diye osmanlı mezarına benzetilmiş olabilirmi diye düşünüyorum.hani bizlerde mezara saygı vardır.osmanlı kabrinde böyle bir işaret olabilirmi.ve sadece bu mezarda var diğer mezarlarda ne üzüm salkımı nede başka bir işaret var..
 hocam yarumlarınız için teşekkür ederim...
« Yanıtla #3 : 08 Mart 2008, 07:46:46 »
ALAADDİN-KEYKUBAT
*
Tecrübe Puanı: 368

Merhabalar,
Osmanlı mezarı ise hiç karıştırmamanı tavsiye derim. Atalarımızdan kalan bu tür yerlerin tahrip edilmemesi ve korunması gerekmektedir.
2. soruya gelince dere kenarındaki sararan ağaçların altında bir boşluk olabilir. Civardaki bir kalenin tüneli veya bir kaya mezarının boşluğuda olabilir.Ancak cihaz kontrolü yaptıkdan sonra kesin bir tespit yapabilirsin.

Kolay gelsin.
« Yanıtla #4 : 08 Mart 2008, 08:02:43 »
turgutreis
*

alaaddın keykubat ustam..
evet haklısın atalarımızdan kalma eserlere zarar vermek uygun değil.bende aynı görüşteyim.ama bende soru işareti kalan nokta atalarımız mezarlarında bu işaretleri kullanıp kullanmadıkları.
çınar ağaçalarına gelince bunu bana bir yunanlı bayan söyledi.o ağaçların altına bişeylerin olduğunu söyledi.bende yapraklarının  sürekli sarı olmasını gömünün oluşturmuş olduğu bir gazdan dolayı olabileceğini düşünüyorum.siz ne dersiniz.ama etrafında her hangi bir emare yada işarete rastlayamadım.teşekkür edrim
« Yanıtla #5 : 10 Mart 2008, 22:41:52 »
APDODAYI
Ziyaretçi

SAYIN YÖNETİM BEN DEĞİL ARKADAŞ TAHRİK ETTİ  ÖZÜR DİLERİM AMA SAVUNMADIR
                                                                                   SAYGILARIMLA

gardaş al resimlere bak bakalım..hani atıp tutuyodun sallamışssın dieee..seni güden daha çook çoban olur..he bu arada benim soyadım ÇOBAN...

Forumda Resimlerin  Görülmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin  [  Buraya Tıklayarak Üye Olunuz  ]  veya  [  Giriş Yapınız  ]
[IMG]http://img375.imageshack.u

bak turgutreis efendi kardeşim
 ben sana demek istediğim resim yok yani anlattığın mevzu şok olıunacak kadar ciddi ve güzel mevzu olduğundan dolayı bunların deşifre edilemeyecek kadar ender ve temiz olduğundandırki sen konunun inceliğini anlamayacak kadar çobansın evet ŞİMDİ resim var ve sen hala burda bana laf yetiştirmekle meşgul oluyosun  madem şüphen var şüphe insanın en büyük düşmanıdır düşmanı yok etmekse  düşmanını araştırmak ve bahsettiğin ağaç senin silahındır daha ne diyim sana.

ÇOBAN MEVZUUNA GELİNCE YAŞIN GENÇ OLSA GEREKKİ BENİM DEDİĞİM NÜKTEYİ HALA ANLAYAMAMIŞSINKİ SOYADININ BİLE ÇOBAN OLDUĞUNU YAZIYOSUN BANA ,,,ESKİLER ŞÖYLE DERDİ ÇOBANLIK İDDAASINDA BULUNANA;;

senin güttüğün koyun kadar benim    ...........  ÇOBAN var.

saygılar
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Harita Definecilik Define İletişim