+  Define - Definecilik - Ana Sayfa
|-+  BÖLGELER
| |-+  Kendi Bölgenizdeki Sorumlulara Buradan Ulaşabilirsiniz
| | |-+  Güney Doğu Anadolu Bölgesi (Moderatör: seyyah06)
| | | |-+ 
 Kaya Mezar (Fotorağflı)

Üye Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: Kaya Mezar (Fotorağflı)  (Okunma Sayısı 656 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 08 Mart 2008, 23:51:36 »
40harami
*
Tecrübe Puanı: 7

Kaya Mezar (Fotorağflı)

Arkadaşlar, derin bir vadinin bitişindeki karşı cephesinde kayanın tam ortasına yapılmış bir in.Kaya mezar olarak biliniyor. İçini pek az kişi görebilmiş çünkü içine girmek için bir anlamda ölümü göze almak lazım.Mağara oda gibi ortalama bir oda kadar ve duvarlar dümdüz.Mağaranın sol duvarında resimlerde görülen çizim şeklindeki işaret var.Bu işaret oyuk şeklinde ve oymaları fazla derin olmamakla beraber,çizim dairesi bir futbol topu kadardır.

Dediğim gibi görünen yönden girmek çok tehlikelidir.Farklı bir girişi var mıdır ya da olabilir mi ?
Ayrıca işaret ne anlama geliyor ? Mezar olsa duvarlar neden dümdüz ? Neye işaret ettiğini öğrenmek istiyorum.Değerli ustalarımızın yorumlarını bekliyorum....

Resimleri görebilmek için linklere tıklayabilirsiniz...

Forumda Resimlerin  Görülmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin  [  Buraya Tıklayarak Üye Olunuz  ]  veya  [  Giriş Yapınız  ]
Resimleri Görebilmek İçin  [  Buraya Tıklayarak Üye Olunuz  ]  veya  [  Giriş Yapınız  ]
« Yanıtla #1 : 09 Mart 2008, 08:24:55 »
tutSAkov
*
Tecrübe Puanı: 134

Kaya Mezar (Fotorağflı)

s a arkadaşım başka girişi olduğınu sanmıyorum. zaten öyle zor olması lazım çünkü kimsenin rahatsız etmesini istemedikleri için ölülere öyle zor yerlerde mezar yapılırdı.
« Yanıtla #2 : 09 Mart 2008, 08:42:48 »
yavuz61
*
Tecrübe Puanı: 32

Kaya Mezar (Fotorağflı)

slm. burası açılmış kaya mezarı bence uğraşılacak bir şeyi kalmamış.kolay gelsin.
« Yanıtla #3 : 09 Mart 2008, 22:02:41 »
mortal kombat
secret
*
Tecrübe Puanı: 154

Kaya Mezar (Fotorağflı)

selam. güzel bir bölge. başka mezarlarda vardır. ve o açılan yerden başka bir odaya geçişte mümkün olabilir.
başka işaretler arayabilirsin kayalarda.

Geçmişimiz Geleceğimizdir...
Yardım isteyen arkadaşları yasal kazıya teşvik ediniz.
Kaz orayı, kır orayı gibi kelimeler kullanmayınız.
Kanunsuz olarak bulunmuş eserlerin yayını kesinlikle yasaktır.
Msn Adresi Vermek Yasaklanmıştır. ve tel no paylaşımı yasaktır.
Açmak istediğiniz konuyu ilgili bölüme açınız.
Aynı konuyu bir kereden fazla açmayınız.
« Yanıtla #4 : 10 Mart 2008, 20:47:01 »
sansar
*
Tecrübe Puanı: 8

Kaya Mezar (Fotorağflı)

çok güzel bir paylaşım  yüregine  saglık  kardeşim
« Yanıtla #5 : 10 Mart 2008, 20:59:01 »
mamix35
*
Tecrübe Puanı: 28

Kaya Mezar (Fotorağflı)

qüzel bi kaya mezar örneği
teşekkürler
etrrafta baska mezarlarda olabılır

defineci ayık, aynı zamanda uyanık olmalıdır..
« Yanıtla #6 : 10 Mart 2008, 23:50:54 »
40harami
*
Tecrübe Puanı: 7

Kaya Mezar (Fotorağflı)

Arkadaşlar,
ilk resmi ben çizdim.Bana tabir edilen şekilde çizdim.Bu şekil mağara ya da mezar odasının içine girerken sol duvarda duruyor. Bu ne anlama geliyor ? Bilne var mı ?

Çevde kısa süreli bir araştırma yaptım ama en ufak bir ize rast gelmedim.Yalnız vadi yaklaşık 400 metre uzunlukta.gerisi düz alan.Vadinin girişinde yerde mezar şüphesi veren iki nokta var.Arası 5 metre filandır. Bu mıntıkanın yukarısında ortalama 2 km mesafedeki girişin başında kilise zannedilen bir yığında var.Dikme taşları var (dı). vardı diyorum çünkü en son gördüğümde gece kepçeyle darmadağın edilmiş.Etrafta kırık kiremit parçasından geriye bişey bırakılmış olmasa da bişey görmüş olabileceklrini sanmıyorum.Çünkü kazı rast gele yapılmış.Bahsettiğim yerde bir yemek masası büyüklüğünün yarısı kadar kesme bir taşın üzerinde uçları içeri bakan ok şeklinde büyük bir oyma haç vardı.Haçın sağ alt kısmında ise küçük bir haç daha vardı...Yalnız iki mezar işareti vardı ve çıkarılan kiremitlerde muhtemelen o mezardan çıktı.... Yalnız alan olarak 150 metrakere gibi bir alana sahip.Esas yapının kolon dikmeleri yüzyde görünür şekilde..Değerli ustalarn yorumları için şimiden teşekkür ederim.
« Yanıtla #7 : 11 Mart 2008, 00:01:30 »
nicolas
*
Tecrübe Puanı: 17

Kaya Mezar (Fotorağflı)

6 mezar var tahmınımce o sadec bır havalandırma ana girs muhtemeln yukarda bi yerdedir.ust tarafı ıyce bı ara kapaga benzer bir kütle olması lazım.Kolay gelsın.Saygılar.

Yazıyorum öyleyse varım
« Yanıtla #8 : 11 Mart 2008, 00:12:42 »
bahabur
*
Tecrübe Puanı: 3
Cenab-ı Hak herkesin gönlüne göre versin

Kaya Mezar (Fotorağflı)

burası bır kaya mezarı ıse gırmek nıye ımkansız olsun mantıgı ıle yola cıkarsak buraya cıkısı olan yer ve yollar çökmüş yıkılmış olabilir.diyelimki buraya çıkış bir veya birkaç kısıyı tasıyıp gömmek için zor ve imkansız bır yer.başka gırış aramak lazım gelırde bu açık giriş ölülerin manzara seyretmesı için içeriden sonradanmı yapılmış.İnanki dalga geçmiyorum buraya gir ve iç duvarları balyoz ile kontrol et içeriyi aydınlat ve daha kucuk futbol topu kadar olmayan + vs işaret ara işaretler zamanla nemden dökülmüş olabılır her duvarı kontrol et dostum

hint kaplanı
« Yanıtla #9 : 11 Mart 2008, 05:15:41 »
godofwar
Ziyaretçi
Kaya Mezar (Fotorağflı)

çok eskiden patlatmışlar orayı ama bu gibi yerlerde sadece bi mezar olmaz , başka mezarlarda vardır yağmurlu bi havada kaya ıslakken başka mezar girişleride görülecektir
« Yanıtla #10 : 15 Mart 2008, 22:14:40 »
mirkelam
*
Tecrübe Puanı: 2

Kaya Mezar (Fotorağflı)

arkadaşım güzel bir paylaşım sen yenede araştırma yap bazı işaretlere rastlar isen
bilgisi yüksek olan ustalara danış bir kaç fotoğraf ile malın alınıp alınmadığı anlaşılamaz
veya olup olmadığı kardeşim sana allah kolaylık versin.
« Yanıtla #11 : 17 Mart 2008, 01:07:10 »
Daltanyan
*
Tecrübe Puanı: 2

Kaya Mezar (Fotorağflı)

ben bır şeyı fark ettım mezarlık kayalık olan ve tarıhı bır şeyin oldugu yerdeki kayalıklar neredeyse hep aynı doga elementtınden meydana gelmekte... Ben Yanlışmı Düşünüyorum Acaba.. Aramızda Prof. Arkeolog Varmı?Acaba...
« Yanıtla #12 : 19 Mart 2008, 02:27:50 »
rosh
*
Tecrübe Puanı: 53

Kaya Mezar (Fotorağflı)

S.a arkadaşım resimlerindeki yer açılmış daha önce burasıyla çok uğraşan olmuş yani. 1 .  resimdeki daire içindeki işaret yıldız dır ve tuzak anlamı taşır. Allaha emanet ol...
« Yanıtla #13 : 20 Mart 2008, 02:51:47 »
alex_21
*
Tecrübe Puanı: 0

Kaya Mezar (Fotorağflı)

slm.dikatli ve akılı olmak lazım bu işlerde benim noktolarımla aynı hemen nerden bakars yapı aynı uçurumlarda mağaralar mezarlar iş zor allah kolaylık versin seni çok iyi anladım aynı durumdayız yerleşim alanları var 100 metre ilarisinde mağarar var ve 2 yılan kabartması ortsında aslan kafa kabarması var oraya gitmkte cesaret ister 80 mtr yükskliği var kuzeyinde 15 metre boyunda kız hekelı var hemen krşısında kale var ama asurlar dönemimi 3kuyu 2si açık biri gizli kuyunun yanında asırlık ağaç ama sabır ediyom bende yorularınızı bekliyorum saygılarımla
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer: