+  Define - Definecilik - Ana Sayfa
|-+  Sohbet
| |-+  Bulunmuş Gömüler
| | |-+ 
 izmirde çıkan altın

Üye Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: izmirde çıkan altın  (Okunma Sayısı 1564 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 11 Mart 2008, 00:40:14 »
mortal kombat
secret
*
Tecrübe Puanı: 154

izmirde çıkan altın

İzmir'in Torbalı ilçesine bağlı Demirci köyünde eski Türk filmlerini aratmayacak bir komedi olayı yaşandı. Yıllarca yoksulluk ve fakirlik içinde yaşayan Yaşar Çakıroğlu, 9 ay önce öldü. Yaşlı adamdan geriye kalan eski evi ise emekli olduktan sonra köye yerleşen damadı Şakir Karabel, 6 bin 500 YTL'ye satın aldı. Eski evin 300 metrekarelik arsasını kendi evine bahçe yapmaya karar veren Karabel, geçtiğimiz cumartesi bir kepçe kiralayarak evi yıktırıp molozlarını taşıtmaya başladı. Ancak işin sonuna doğru, kepçenin toprağa saçtığı altınları görünce şaşkına döndü. Karabel de işçilerle birlikte altınları topladı. Ancak evin temelinden altın çıktığı haberi kısa sürede tüm köye yayıldı. Karabel de altın çıktığını saklamadı.

2. MAHMUT DÖNEMİ ALTINLARI

İhbar üzerine altınların bulunmasından 24 saat sonra köye gelen Torbalı Jandarma ekipleri 73 altını evin yeni sahibi Şakir Karabel ve diğer işçilerden tek tek topladı. Arsa sahibi Karabel ve işçiler ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Yapılan araştırma sonucunda, 2.5 ile 7 gram arasında saf altın olan sikkelerin, 17. yüzyıl sonlarına doğru 2. Mahmut dönemine ait ve ekonomik değerinin de 150-160 bin YTL olduğunun tahmin edildiği belirtildi.

Forumda Resimlerin  Görülmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin  [  Buraya Tıklayarak Üye Olunuz  ]  veya  [  Giriş Yapınız  ]
Resimleri Görebilmek İçin  [  Buraya Tıklayarak Üye Olunuz  ]  veya  [  Giriş Yapınız  ]

not: alıntıdır.
 arkadaşlar haber 28 şubatındır.

Geçmişimiz Geleceğimizdir...
Yardım isteyen arkadaşları yasal kazıya teşvik ediniz.
Kaz orayı, kır orayı gibi kelimeler kullanmayınız.
Kanunsuz olarak bulunmuş eserlerin yayını kesinlikle yasaktır.
Msn Adresi Vermek Yasaklanmıştır. ve tel no paylaşımı yasaktır.
Açmak istediğiniz konuyu ilgili bölüme açınız.
Aynı konuyu bir kereden fazla açmayınız.
« Yanıtla #1 : 11 Mart 2008, 00:50:18 »
Black_Mask
Black
*
Tecrübe Puanı: 305
Nasipte yoksa ne gelir elden...

izmirde çıkan altın

Kime niyet kime kısmet...

Ruhun şad olsun şehidim vatan sana minnettar,
Gerekirse ardından gelecek daha çok şehit var.
                                                     Black_Mask
« Yanıtla #2 : 11 Mart 2008, 00:55:29 »
APDODAYI
Ziyaretçi
izmirde çıkan altın

teşekkürler kardeşim paylaşımın için Bildiğim kadarıyla şayet ıı mahmut dönemine ait ise bu sikkelerde türkiye içinde alım satımı yapılabilen yasağı olmayan paralar sınıfındadır yanlışım varsa affedin saygılarımla.
« Yanıtla #3 : 11 Mart 2008, 01:36:20 »
son mohikan
YA UMUTLAR BİTERSE
*
Tecrübe Puanı: 264

izmirde çıkan altın

SA.GÜZEL BİR HABER KARDEŞİM TEŞEKKÜRLER.

HOR GÖRME HARABAT EHLİNİ DEFİNEYE MALİK NİCE VİRANELER VAR                                                                                       suskunluğum aseletimdendir.
her lafa verecek bi cevabım var.
lakin bir lafa bakarım , lafmı diye...
birde söyleyene bakarım adammı diye...................
« Yanıtla #4 : 11 Mart 2008, 05:51:30 »
posoidon
*
Tecrübe Puanı: 36
DEFİNECİLİKTE ZİRVE...

izmirde çıkan altın

Son 6 padişah dönemine ait antikaların alım ve satımı serbestir.Yani I.ABDÜLMECİT(dog.1839-ölüm1861) döneminden ,bugüne kadar olan süreci kapsar.II.MAHMUD dönemi I.ABDÜLMECİT'TEN önce oldugu icin yasaklılar arasındadır.Alım ve satım sadece ,özel müzeler ve kolleksiyonerler arasında ,kamuya ait müzelerin bilgisi dahilinde yapılabilmektedir.

defineci kaçakçı değildir,kaçak kazıya hayır deyiniz
« Yanıtla #5 : 11 Mart 2008, 06:48:34 »
APDODAYI
Ziyaretçi
izmirde çıkan altın

sağol kardeşim düzelttiğin için teşekkür ederim demek bilgi eksiğimiz var düzeltiriz inşallah saygılar.
« Yanıtla #6 : 11 Mart 2008, 19:52:11 »
godofwar
Ziyaretçi
izmirde çıkan altın

vay şaşkın şakir vay altınları eline yüzüne bulaştırmıç Gülümseme
« Yanıtla #7 : 19 Mart 2008, 10:15:13 »
1234567000
*
Tecrübe Puanı: 82
Define Burda Aranır www.parakapisi.net

izmirde çıkan altın

Selam

Kötü Olmuş Be

Üzgün

Define Burda Aranır   Forumda Resimlerin  Görülmesine İzin Verilmiyor
www.parakapisi.net
« Yanıtla #8 : 04 Nisan 2008, 03:40:48 »
bluebeard
bluebeard
*
Tecrübe Puanı: 3

izmirde çıkan altın

arkadaşlar...73 tane osmanlı parası o kadar edermi  ..gaza gelmeyelim.. Gülümseme Gülümseme Gülümseme
« Yanıtla #9 : 15 Nisan 2008, 17:29:58 »
katman
*
Tecrübe Puanı: 0

izmirde çıkan altın

ben o üst tarafta duran paranın osmanlıya ayit olduğu yanlıştır kanısındayım ben böle bişey görmüştüm daha önceden
« Yanıtla #10 : 18 Nisan 2008, 21:53:44 »
tutku_84
*
Tecrübe Puanı: 0

izmirde çıkan altın

adil deil, haksizlik
« Yanıtla #11 : 18 Nisan 2008, 22:05:15 »
yeni buluş
*
Tecrübe Puanı: 27

izmirde çıkan altın

arkadaşlar osmanlı altını antik değeri bulunmuyor günümüzdeki altın degeriyle aynıdır yalnız biraz saflık farkı okabilir
bence 2. mahmut dönemine ayıt altın sikkeler 7.gr.14  sentdir buda tane fiyatı 280.ytl civarı  olmalı 73 le siz çarpın ne kadar ettiği ortaya çıkar orada abartmışlardır neyse üzüldüm ama arkadaşlar o 73 felan değildir sakın inanmayın
« Yanıtla #12 : 23 Nisan 2008, 21:20:55 »
Enqin
Yorgun Defineci
*
Tecrübe Puanı: 59
Domuzdan post gavurdan dost olmaz.

izmirde çıkan altın

yeni buluş ustam,73 adet bende torbalıda oturuyorum adamla bizzat kendim konuştum işçilere atıyo suçu anlaşmazlık çıkmış altını bölüşürken işçilerden birisi kavgaya yeltenmiş bunu gören komşularda jandarmayı arıyo 73 taneden daha fazla altın varmış jandarmayı görünce saklamışlar,

Ey Türk Üstte Mavi Gök Çökmedikçe Altta Yağız Yer Yarılmadıkça Senin İlini Ve Töreni Kim Bozabilir.

Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer: