« : 17 Mart 2008, 11:57:44 » |
berkcann
Tecrübe Puanı: 2
|
SELAM ARKADASLAR BU TAS YERIN 1 METRE ALTINDAN CIKTI.KABARTMALARIN OLDUGU KISIM ASAGI TOPRAGA BAKIYORDU..KAZILAN YERIN DOGU VE KUZEY KISMI ORME DUVAR CIKTI..NE DERSINIZ . . . Forumda Resimlerin Görülmesine İzin VerilmiyorResimleri Görebilmek İçin [ Buraya Tıklayarak Üye Olunuz ] veya [ Giriş Yapınız ]
|
|
|
|
|
« Yanıtla #1 : 17 Mart 2008, 12:01:30 » |
berkcann
|
ÜZÜM PARA ANLAMINA GELDIGINI BILIYORUM.FAKAT HAÇA YAKIN OLAN ÜZÜMLER KALP İÇİNDE.YONCA YAPRAGI DİYE ALGILIYORUM DİĞER SEKLI SIZLER NE DERSİNİZ.HAÇIN KISA KISMI 11,5 CM UZUN KISMI İSE 16,5 CM DİR.
|
|
|
|
|
« Yanıtla #2 : 17 Mart 2008, 12:03:04 » |
REDES
Tecrübe Puanı: 249
|
aile mezarlıgı üzüm bereket simgesi zengin mezarlar var cihaz yardımı al
|
|
|
|
« Yanıtla #3 : 17 Mart 2008, 12:05:17 » |
metehansasa
ThE KaNkA
Tecrübe Puanı: 43
ThE KaNkA
|
Arkadaşım, yerin dibinden tamamenmi çıkarttınız, yerini ve ordaki şeklini kaybetmediniz umarım. O kabartma istavroz, yönetici papaz mezarını işaret ediyor. Orada üzüm yaprağının ucunda bir oyuk var. O sana yön verebeilir. Ustalar gelsinler onlarda bi yorum yapsınlar bakalım.
|
In The World Except Death Is Lie
|
|
|
« Yanıtla #4 : 18 Mart 2008, 00:11:13 » |
rosh
Tecrübe Puanı: 53
|
bunun bir süslem olma ihtimali çok yüksek ancak, yanlızca işaretlere yorum yapmak gerekirse haç statüsü yüksek birinin mezarını, üzümler mal varlığını ancak bu üzümler kalp içinde duruyor bu da bu kişinin malını alırken dikkat etmek gerekir tuzaklı diyor, yonca yaprağının da etrafında damla işareti var bu da bu önemli kişinin bir kraliçe olduğunu belirtir. tabiki bu taş bir süsleme değilse.
|
|
|
|
|
« Yanıtla #5 : 18 Mart 2008, 00:29:28 » |
küçükağa
OSMAN BEY'İN küçük ŞEHZADESİ...
Tecrübe Puanı: 97
Ya nasip..!
|
ustalar güzel yorum yapmış. banada kalırsa bi papaz mezarının süslemesi ve ekstra olarak rosh ve redes ustanın yorumları... saygılar..
|
|
|
|
« Yanıtla #6 : 18 Mart 2008, 00:32:27 » |
çakır16
asi bursalı çakır
Tecrübe Puanı: 33
giden gitmiştir gittiği an BİTMİŞTİR....
|
rosh gerekeni söylemiş bereketli bir kraliçe mezarı kalp tuzak demek allaha emanet ol
|
ankaragücü-bursa-eskişehir taraftarları tirübün kardeşliği adı altında yepyeni bir oluşum başladı 13.04.2008 de Kızılcıklı, Nefer, Altes, Ayder, UniEses kardeşlerimizin maçında beraber eskişehirdeydik bize gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkürler. Forumda Resimlerin Görülmesine İzin VerilmiyorResimleri Görebilmek İçin [ Buraya Tıklayarak Üye Olunuz ] veya [ Giriş Yapınız ] www.061626.com ......KAPTAN16........
|
|
|
« Yanıtla #7 : 18 Mart 2008, 00:59:05 » |
mortal kombat
secret
Tecrübe Puanı: 154
|
güzel bir işleme.arkadaşların yorumuna aynen katılıyorum. yasal izinle çalışın. çıkacak olsan şeyler sizi sevindirir.
|
Geçmişimiz Geleceğimizdir... Yardım isteyen arkadaşları yasal kazıya teşvik ediniz. Kaz orayı, kır orayı gibi kelimeler kullanmayınız. Kanunsuz olarak bulunmuş eserlerin yayını kesinlikle yasaktır. Msn Adresi Vermek Yasaklanmıştır. ve tel no paylaşımı yasaktır. Açmak istediğiniz konuyu ilgili bölüme açınız. Aynı konuyu bir kereden fazla açmayınız.
|
|
|
« Yanıtla #8 : 18 Mart 2008, 12:18:29 » |
berkcann
|
arkadaslar tum yorumlarınız için tesekkurler.ben bu tasın susleme olduguna ınanmıyorum.cunku kazılan bu yerın dogu ve kuzey kısmı orme duvar seklınde asagıya dogru devam edıyor.imkanlar el verırse calısma devam edecek.saygılar arkadaslar.
|
|
|
|
|
« Yanıtla #9 : 18 Mart 2008, 16:06:21 » |
|
|
kardeş güzel yer bulmuşssun.bu bence güzelbi yapının süslemesi eğer mezar süsü olsaydı mezar açılmış olurdu deyilmi kardeş. ama korkma bu mezar süsü deyil daha büyükbi yapının mkenar süslemeleri sen bi çevre remide eklersen daha geniş bilgi verebilirim sana ama çalışmaya değer biyer.ha bide kardeş bişi dicem ama sadece bi fikir gerçek olmuş bişi. o üzüm taneleri varya kardeş onlar eminim aynı ölçüde deyildir sen onların en iri olanlarını kırmanı istiyorum ,içinde elmas olma ihtimali var. emin deyilim ama denemekte fayda var bol şans.
|
|
|
|
|
« Yanıtla #10 : 18 Mart 2008, 20:37:07 » |
|
|
selam kardeş bence çok güzel ve araştırmaya deger bir yer bulmuşsun. 1 kalp resmi tuzaklı. 2 üzüm olması ve çiçekli olması burası bence kraliçe mezarı ve mücevherlere işaret eder. haçın uzun tarafı yani yukarı delikten bakmanı gördügün yeri araştırmanı tavsiye ederim bol şans. ama sakın işaretleri kırıp yok etme statüsü yüksek kraliçe mezarı 100 yüz garanti veriyorum. yalnız bu yer tokattaysa hiç ugraşma derim çünkü taşa oyulmuş kral ve kraliçenin mezarı çıkarıldı . bu fügürlerin aynısı kraliçenin mezar taşında mavcut şuan bu taşlar camii önünde çeşme avlusu yapmışlar bilgilerine sunulur. ve tokatın köylerinden birisinde
|
|
|
|
|
« Yanıtla #11 : 23 Mart 2008, 19:35:32 » |
berkcann
|
arkadaslar hepınıze tesekkurler yorumlarınız için.dedemın mırasları kardes bun yer tokatta degıl tesekkurler senın yorumun içinde ..
|
|
|
|
|
« Yanıtla #12 : 23 Mart 2008, 19:59:19 » |
kerti17
Forumun Kertenkelesi
Tecrübe Puanı: 28
Forumun Kertenkelesi
|
kalp tuzak diye geçer ama burda bi tuzak olduğunu zannetmiyorum.
|
|
|
|
|
« Yanıtla #13 : 27 Mart 2008, 01:16:45 » |
|
|
arkadaşlar bir mezar taşıdır define işareti degildir kalp sevgi üzümde ayle ve topluluk simgesidir
|
|
|
|
|
« Yanıtla #14 : 27 Mart 2008, 04:46:42 » |
berlinli
Tecrübe Puanı: 10
|
bencede
|
|