« : 24 Mart 2008, 21:15:53 » |
fred
Tecrübe Puanı: 4
|
meraba arkadaslar.... benim yardım itediğim konu bir çeşmede kurnasının iki yanında bulunan işaretler konusunda... kurnanın sağında gemi çapası ve onun sağında bir murç sol tarafta anahtara benzeyen bir işaret bulunuyo. bölgede baskada işaretler mevcut; 4 perçinli at nalı, aynı noktadan baslayan üç ok, yuvarlak bir kaya üzerinde üzüm işreti.. bunlar hakkında değerli yorumlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkürler...
|
|
|
|
|
« Yanıtla #1 : 25 Mart 2008, 00:29:06 » |
abjure
Tecrübe Puanı: 32
|
üzümnün anlamı güzel asıl prens prenses aile mezarı anlamına gelir saglam malı wardır ok lar yon verir uzun mu kısa mı gösterdiği yönleri arasstır bide cesmenin civarında kuyu felan war mı eski kapanmıs ? bölge güzelmiş resim cekersen daha yardımcı olabilir uztalarımız
|
|
|
|
|
« Yanıtla #2 : 25 Mart 2008, 15:49:23 » |
fred
|
yorumlarınız için tşkr...öncelikle omega kardes çeşme akıyo.çeşmenin önü çayırlık baska çeşmelerde burda var ama onlar yakın tarihte yapılmış diğer söylediğim işretlerin hepsi çayırlığın etrafında çesmenin arkasında tarla var ama burdaki kayaların hepsi sökülmüş. çeşmenin cok eski oldugu söyleniyor..üç ok işaretinde kollardan biri çeşmeyi diğeri çayırlığı diğeri üzüm işaretini gösteriyor. oklarla çesme arasında da nal işareti bulunuyo...
|
|
|
|
|
« Yanıtla #3 : 25 Mart 2008, 15:53:05 » |
fred
|
çeşmenin sol tarafında 200 mt osmanlı döneminden kalma mezarlık bulunuyo. sağ tarafta birsey yok sadece eski yolların birlestiği bir yer....
|
|
|
|
|
« Yanıtla #4 : 25 Mart 2008, 21:33:49 » |
fred
|
çeşmenin kurnası mermer su bu mermerdeki yarıktan akmakta .. çeşme cayıların içinde değil baslangıcında yer alıyo.. çesmenin bulunduğu yer dere yatağının baslangıcıda sayılabilr ama düz bir alan yakınlarda dere de yok....okların boyları esit birinci ok çesmeyi ikinci çesmenin önündeki çayırı üçüncü ok ise üzüm işaretini gösteriyor. yalnız üzüm işreti cok büyük bir kayada değil ufak bir kayada toprakla aynı seviyede bulunuyo... omega usta yorumlarınıza teskr..
|
|
|
|
|
« Yanıtla #5 : 25 Mart 2008, 23:23:34 » |
|
|
|
« Yanıtla #6 : 26 Mart 2008, 16:26:41 » |
fred
|
omega usta okun ters istikametinde gidilebilir .. cesmenin önünde eskiden büyük söğüt ağacları varmış.. yerleri tam olarak bilinmiyo. ceviz ağacıda yok..omega usta ben sana şunu da söyleyim, cesmenin kurnasının baktığı 200 mt ileride bir koru var üzüm işretide orda bulunuyo işret rastlantı eseri bulundu ama normalde arayıp da bulmak imkamsız. gercek su ki ben orada süpeleniyorum
|
|
|
|
|
« Yanıtla #7 : 26 Mart 2008, 21:58:31 » |
fred
|
bu konuda baska yorum yapmak isteyen yok mu
|
|
|
|
|
« Yanıtla #8 : 27 Mart 2008, 21:42:32 » |
fred
|
omega usta mezarlıkta duvar varmiş ve ya duvardan yada mezarlığın içinden bir şeyler aldıklarını duymuştum... çeşme batıya bakıyor. mezarlık çşmnin güneyinde, ok işrt kuzey batı, üzüm ise tam batıda bulunuyo. usta bura boş değil büyük bir şeyler var..
|
|
|
|
|
« Yanıtla #9 : 28 Mart 2008, 16:16:48 » |
kocareis
Tecrübe Puanı: 18
|
arkadasim resimleri yenile genislet acilari orada senin yogunlasip calisacagin yani arastiracagin anahtar dedigin isaret yanilmiyor sam ikinci resimdeki isaret sakin cesmelere dokunmayin cesmede bisey olmaz sadece cesmeler nisan olarak kullanilir sansin acik olsun
|
|
|
|
|
« Yanıtla #10 : 28 Mart 2008, 21:09:07 » |
fred
|
yorumlarınız için tşklr. en kısa zamanda daha güzel fotolar göndericem.. bir konu daha sormak istiyorum anahtara benzeyen işaret acaba başka bir şey olabilir mi? diğeri bariz gemi çapası da diğerinden şüpeleniyorum....ayrıca bir noktayada dikkat çekmek istiyorum gemi çapasının ok ları ters galiba................
|
|
|
|
|
« Yanıtla #11 : 29 Mart 2008, 15:56:56 » |
fred
|
arkadaslar yorumlarınızı bekliyom
|
|