+  Define - Definecilik - Ana Sayfa
|-+  DEFİNECİNİN BİLMESİ GEREKEN KONULAR
| |-+  Eşkiya Belgeleri
| | |-+ 
 Eşkiya Voyvoda Volçan

Üye Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Konu: Eşkiya Voyvoda Volçan  (Okunma Sayısı 9918 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« Yanıtla #15 : 29 Kasım 2007, 15:38:50 »
pomak045
*
Tecrübe Puanı: 22

Eşkiya Voyvoda Volçan

Selamun Aleyküm

eşkiya volçan bildiğim kadarıyla tek değil bununla beraber papaz martin ve başkalarıda var. yani eşkiya olayı ve eşkıya çok.. zaten eşkiyanın müslümanı olmaz.. uzun zaman önce bendede buna benzer belgeler vardı.. her definecinin az çok ilgilendiği belgeler.. şimdi heryerde var. bu konuyla ilgili tespit yapmak güç tabii ki.. verilen bilgiler mahaller genelde değişik bölgelerimizde mevcut..  hani defineyle ilgilenenler arasında bir laf vardır ‘yedi bölgede 77 işaret vardır ama bunların aslını bulmak gerekir’ diye.. ben kendime göre şöyle bi kanıya vardım tabii tahminim bunlar;

1- bu belgelerde geçenler diyelim ki doğru ama orda belirtilen resimler ve işaretler açıkta değil hemen hemen hepsi kapalı yerdeler o yüzden bulmak çok zor.. sadece bazıları görünecek yerde ve onlarda diğerlerinin ana işareti.. kendisinde bi şey yok..

2- belgede adı geçen mahaller doğru ama işaretlerin çoğu uydurma.. işaretleri bulsanız bile defineyi bulamazsınız.. burada amaç, aranılan yeri bi şekilde insanlar görecek ve bu olay yayılacak, işaretleri gören sadece araç olacak, yeri gerçekten bilen gidip defineyi alacak..

3- böyle bir şey yok sadece yakıştırma ve benzeştirme var.. zaten çok azı istisna hemen hemen her resim ve işaret mezarı simgelediğine göre insanları define bulurum arayışına yönlendirip tarihi mezarları soymak..

Bu tahminler belki çoğaltılabilir .. burada amaç ülkemizin tarihi zenginliklerini talan etmek için oynanan bir oyun olabilir diye düşünüyorum.. yanılıyor olabilirim de..

Saygı ve sevgiler..

KUSUR ARAYAN...
                  KENDİNDE ARASIN.
« Yanıtla #16 : 30 Kasım 2007, 17:37:33 »
cedrix
*
Tecrübe Puanı: 1

Eşkiya Voyvoda Volçan

voyvoda volçan veya vilamidir vasilis
once onun heykelini gormeniz gerekir
karadeniz de          son kelimeni düzelttim birazdaha düzgün  kelimeler bi zamet
« Yanıtla #17 : 05 Aralık 2007, 20:44:15 »
battal
battal gazinin oğlu
*
Tecrübe Puanı: 5

Eşkiya Voyvoda Volçan

arkadaşlar   orda  adı   geçen   yerler  düzcede  var  ben  çok  araştırdım   bulamadım  aksu  ve ceneviz  diye  yer  yığılca  bölgesinde  amabu  demekdeğil   düzcede  bilemezsin yığılca  eskilerin   yaşamiş  olduğu  biyer  türkiyede  bilmiyen  defineci  yok   gelelim  konuya  otobannerden  geliyo  nereye    gidiyo  gittiği   istikamet  eski   ipek  yolu  demiyorum    ama  kesin  olarak  eski  patika  istikamet  öyle   ipek  yoluda   olabilir   burda  idda   etmiyorum   genel  teori  sunuyomama  mantıklı  otaban  bizim   köyün   yanından   geçiyo   geçtiği   yer   eski   romalıların    zamanından   patıka  daha  iyi  yerler  varken  yol dolanıyo  yani  düz  gitmesi  gerekirken     yapanlar    belli  italyanlar  onlar  da  eski  yol  haritaları var  mesela   papa  onlarda herşey  kayıtlıdır dağın  kenerından  geçebilirdi  otaban  ama  düzcenin  tam   ortasından   geçti  ve  dolandı bu  da  eski  patikayı  takıp  demektır   

bilenler  bilmiyenlere     yardımcı      olsun   ve   hayırlı  olsun  05363760008
« Yanıtla #18 : 16 Mart 2008, 02:38:56 »
defınecı gurcü
*
Tecrübe Puanı: 0

Eşkiya Voyvoda Volçan

arkadaslar ben ınegolden bu erıklı yaylalarının karsınındakı koydenın okuduklarından yarı yerlerı bılıyorum sızın yazdıgının seylerden yola cıkarak ıns buluca neyse herkeze ras gele
« Yanıtla #19 : 16 Mart 2008, 13:28:58 »
danzel_01
*
Tecrübe Puanı: 8

Eşkiya Voyvoda Volçan

bu erikli yayala ve kirazlı yayla aynı yerde deilmi bursada bunlar uludağ alaçam mevkininde burası benim bildiğim hatta bir eyer taşı birde aslanlı çeşmeden bahsettirlir ama üzerlerine baraj yapışmış ne hikmetse baraj su tutmuyo

SAYGI KÜÇÜKDEN SEVGİ BÜYÜKDEN DER ATALARIMIZ
« Yanıtla #20 : 20 Mart 2008, 02:01:20 »
King
*
Tecrübe Puanı: 38

Eşkiya Voyvoda Volçan

yerleri bilenler en azından foto çekip paylaşsın çokmu zor yani?
kanıt yollamayan herkes biliyor
kanıt yolla dediğimizde herkes susuyor Kahkaha
elinde binlerce belge olan bir arkadaş vardı ali cilvez di sanırım
bana özelden yada çekinmiyorsa bu konu altında bir sayfasını yollayabilirmi acaba?
internette bulduğu bir kaç sayfa belgeyi kendince biraz hayalleyip ekleyip süsleyip 1000 lerce sayfa yapan bir çok kişi gördüğüm için artık kanıt istiyorum
birde o el yazmasını fotoğraflayıp bizler ile paylaşabilirsen çok seviniriz arkadaşım.
ayrıca binlerce sayfa belgen olsa yerleri bulmuştun arkadaşım ve doğru olduklarını bilmen gerek ne palavrası! saygılar..
« Yanıtla #21 : 22 Mart 2008, 18:37:02 »
huseyin26e
Ziyaretçi
Eşkiya Voyvoda Volçan

cansadak arkadaş kırka ve sivrihisar demiş doğru ama bir yeri unutmuş oda bilecik inhisar ilçesi . 15 km re güneyde çalkara köyü . artı çalkaranın 5 km re güneyinde behçetiye köyü .  birde cansadak arkadaş adapazarından tutunda taa afyona kadar . saygılarımla
« Yanıtla #22 : 25 Mart 2008, 23:11:43 »
gladio
*
ALLAHın verdikleri kadar,vermediklerinede ŞÜKRET

Eşkiya Voyvoda Volçan

volçanın hazinesi bulundu yanlış hatırlamıyorsam
mengen taraflarında bir ermeni tarafından
« Yanıtla #23 : 12 Nisan 2008, 22:39:30 »
corozone
*

Eşkiya Voyvoda Volçan

kıardes bunlar dogru ama ayak altında kaldı alınacak gıbı deyıl kayıtta eksıkler var kopruden sonrası var gerısı varsa yaz bunkadar deyıl
yerını net soylerım
« Yanıtla #24 : 17 Nisan 2008, 08:06:54 »
huseyin26e
Ziyaretçi
Eşkiya Voyvoda Volçan

anlattıklarına göre demiryolu geçiyormuş yanından . istanbul edirne arası bir yer olması lazım . banada bulgaristandaki bir macur arkadaşım söyledi
« Yanıtla #25 : 10 Mayıs 2008, 23:29:30 »
kurnaz
*

Eşkiya Voyvoda Volçan

defineci dediğin uyanık olur wolçan efsanesi doğrudur fakat iyi hesap yapmanız lazım  bu paralara ulaşmak istiyorsanız ibrahim beyin haricinde türkiyede pilan sahipleri var bu pilanları bileştirirseniz bulursunuz arayan arkadaşlara başarılar
« Yanıtla #26 : 16 Mayıs 2008, 23:25:06 »
kırallık
uğur
*

Eşkiya Voyvoda Volçan

çok önemli bilgiler ama bulmak zor eski isimler bilinmek
zorunda benzer yer çok

_gönülyorgunu_
« Yanıtla #27 : 17 Mayıs 2008, 10:29:31 »
cakal31
*

Eşkiya Voyvoda Volçan

Selam, ben yeniyim burda va Almanyada kaliyorum. Türkce Gramatikde cok hata yapabilirim. Kusura bakmayin.

Volcan Eskiyasinlan ilgilenen arkadaslar mutlaka Ibrahim Kilinc `in kitabini okumasi gerekir. Ibrahim ve Babasi bu Volcanin definesini toplam 50 sene aramislar.

Ibrahim Kilinc baya yaklasmis defineyi bulmaya. Kitabda herseyi yazmis. Malesev kitabi ben kayib etim, herseyde aklimda kalmadi. Am baya ilginc. Define islerinden ve Volcandan ugrasanlar bu kitabi okumasi gerekir.

Burda Ibrahim Kilincla bir Interview var.

Forumda Resimlerin  Görülmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin  [  Buraya Tıklayarak Üye Olunuz  ]  veya  [  Giriş Yapınız  ]

Forumda Resimlerin  Görülmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin  [  Buraya Tıklayarak Üye Olunuz  ]  veya  [  Giriş Yapınız  ]
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer: