+  Define - Definecilik - Ana Sayfa
|-+  ÇÖZÜMÜNÜ ÖĞRENMEK İSTEDİĞİNİZ İŞARETLER
| |-+  Tarihe Yansımış Efsaneler
| | |-+ 
 iskenderin mezarı ve hazinesi

Üye Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Konu: iskenderin mezarı ve hazinesi  (Okunma Sayısı 3621 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« Yanıtla #15 : 02 Aralık 2007, 15:54:48 »
eternityblack
eternityblack
*
Tecrübe Puanı: 25
insanliği yok etmeye başlıyan herşeye aşık olduk..

ARKADAŞALR DİKKATİMİ CEKEN BİR ŞEYİ SOYLEMEK İSTİYORUM  NİHAT USTANIN ACMİŞ OLDUĞU ALTIN ARABA BÖLÜMÜNDE REDES USTANIN YAPMIŞ OLDUĞU BİR YORUM VAR ONU KOYMAK İSTİYORUM BURSADAKİ NİLİFER CAYINIDAKİ TAŞLIK YER  NEDERSİNİZ TAŞLIK YER ORASI OLABİLİRMİ BAHSEDİLEN

..........................REDES USTANIN YAZMIŞ OLDUĞU HİKAYEE VE BENZERLİK.......................

Bende bi altın araba hikayesi anlatayım yer bizim bölgemizde bursada nilüfer deresi kenarında bölge kayalık olmamasına ragmen  orası bi höyük şeklinde kayalıktır ve oraya taşlık derler oraya yakın bi köy vardır yaşlı bir adamın anlatmasıyla bu tepeye bir giriş vardır ve içeride altın bir at arabası koşumları araba ve araba içinde sandıklar herşey altındır ama burda yine onun anlatımınla burayı bekleyen çok büyük bir yılan vardır fakat bahsettigi giriş malesef açık degildir (gerçi ben gitsem bulurumda:D) burda askeriye çok önceler bi kazı çalışması yapmıştır askeriyenin kazı yaptıgı dönemde böyle gelişmiş makınalar yoktu sadece giriş arandı ve bulunamadı ilgisi olanlara yer gösterilir  saygılar

XXXXXX MUAMMANIN PEŞİMDE MUALLAKTAYIZ XXXXXX
                             MERHABA
« Yanıtla #16 : 02 Aralık 2007, 23:26:00 »
REDES
*
Tecrübe Puanı: 249

eternityblack bu hikaye her zaman o civardaki insanlar tarafından anlatılır bende çok duydum benim orda tespitimde oldu o tepenin altında gerçekten boşluk var ama işi çok büyük iş yani boyumuzu aşar o yüzden fazla ilgilenmedik ama ilgilenen arkadaş olursa ben yere götürürüm.orda birde şu işaret var paintte çizdim fotosu yok ana kaya üzerinde üstü düz masa gibi onun üzerinde
Forumda Resimlerin  Görülmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin  [  Buraya Tıklayarak Üye Olunuz  ]  veya  [  Giriş Yapınız  ]
Resimleri Görebilmek İçin  [  Buraya Tıklayarak Üye Olunuz  ]  veya  [  Giriş Yapınız  ]

« Yanıtla #17 : 03 Aralık 2007, 00:25:05 »
karpit
*
Tecrübe Puanı: 13

İSKENDER BENİM ANLADIĞIM KADARIYLA BAZI İSLAM ALİMLERİNİN GÖRÜŞÜNE GÖRE ZÜLKARNEYN (A.S.)OLABİLİR .AYNI ZAMANDA DÜNYA  HAKİMİYETİ OLAN 5 İNSANDAN SÖZ EDER
HADİS ŞERİF TE ZİLKARNEYN A.S ,SÜLEYMAN A.S.,MEHDİ A.S....NEMRUT ALEYHİLLAĞNE VE Bİ TANE DAHA VARDI .BAZI KAYNAKLARDA İSKENDER-İ ZÜLKARNEYN DİYE GEÇER.ARİSTO ,KONFİÇYÜS VE BUDA ,EFLATUN GİBİ İSİMLERDEDE OLABİLİR PEYGAMBER. ÇÜNKÜ NEBİLER MEDENİYET ÖNDERİDİR AYNI ZAMANDA .İCATLAR VE İHTİYAÇLAR KONUSUNDA
İNSANLARA YOL GÖSTERİCİ OLMUŞLARDIR.MESELA ENDÜLÜS ALİMLERİNİN FİKİRLERİ VE BİRİKİMLERİ AVRUPAYA KEŞİF VE İCATLARDA ÖNCÜİÜL ETMİŞTİR BU GERÇEĞİ ONLARDA
BİLİYO.VE O BARBARLAR BİLİYOKİ KENDİLERİ GIRNATA DÜŞTÜĞÜNDE 100 BİN CİVARI KİTABI YAKTILAR MEYDANDA KALAN ARTIKLARLA BUGÜN ADAM OLDULAR.KİTAP YAKAN BARBAR AVRUPALILAR.ŞİMDİDE İSKENDERİ SAHİPLENDİLER.MÜSLÜMANLARDA TIK YOK
« Yanıtla #18 : 03 Aralık 2007, 02:36:39 »
Husem
HÜSEM
*
Tecrübe Puanı: 8
Bulamadim

eternityblack bu hikaye her zaman o civardaki insanlar tarafından anlatılır bende çok duydum benim orda tespitimde oldu o tepenin altında gerçekten boşluk var ama işi çok büyük iş yani boyumuzu aşar o yüzden fazla ilgilenmedik ama ilgilenen arkadaş olursa ben yere götürürüm.orda birde şu işaret var paintte çizdim fotosu yok ana kaya üzerinde üstü düz masa gibi onun üzerinde

Abi resim cek koy böyle olmuyo, incelemek lazim Kahkaha Gülümseme Saka dedim kizma  Sırıtan

Gercekten güzel hikaye, dogrulugunu Allah bilir, bi arastirmak lazim.

İSKENDER BENİM ANLADIĞIM KADARIYLA BAZI İSLAM ALİMLERİNİN GÖRÜŞÜNE GÖRE ZÜLKARNEYN (A.S.)OLABİLİR .AYNI ZAMANDA DÜNYA  HAKİMİYETİ OLAN 5 İNSANDAN SÖZ EDER
HADİS ŞERİF TE ZİLKARNEYN A.S ,SÜLEYMAN A.S.,MEHDİ A.S....NEMRUT ALEYHİLLAĞNE VE Bİ TANE DAHA VARDI .BAZI KAYNAKLARDA İSKENDER-İ ZÜLKARNEYN DİYE GEÇER.ARİSTO ,KONFİÇYÜS VE BUDA ,EFLATUN GİBİ İSİMLERDEDE OLABİLİR PEYGAMBER. ÇÜNKÜ NEBİLER MEDENİYET ÖNDERİDİR AYNI ZAMANDA .İCATLAR VE İHTİYAÇLAR KONUSUNDA
İNSANLARA YOL GÖSTERİCİ OLMUŞLARDIR.MESELA ENDÜLÜS ALİMLERİNİN FİKİRLERİ VE BİRİKİMLERİ AVRUPAYA KEŞİF VE İCATLARDA ÖNCÜİÜL ETMİŞTİR BU GERÇEĞİ ONLARDA
BİLİYO.VE O BARBARLAR BİLİYOKİ KENDİLERİ GIRNATA DÜŞTÜĞÜNDE 100 BİN CİVARI KİTABI YAKTILAR MEYDANDA KALAN ARTIKLARLA BUGÜN ADAM OLDULAR.KİTAP YAKAN BARBAR AVRUPALILAR.ŞİMDİDE İSKENDERİ SAHİPLENDİLER.MÜSLÜMANLARDA TIK YOK

Valla bu da cok enterasan, 125bin peygamber varmis, olabilirmi olabilir ama Kuran da gecmedigi icin inanamayiz. Ama peygamberlere inaniriz. Buda yi birisi daha peygamberdir belki diye demisti bana. Dogrusunu Allah bilir.

Zülarneyn AS yecüc mecüc kavmini iki dagin arasina hapsetmis, onlarda dogudaymis, iskenderde gitmis oralara kadar, ama zülkarneyn AS savascimiydi bilmiyorum.

Yaw ustalar, o kadar seyi buluyorsunuz tahminler ediyorsunuz, bu yecüc mecüc nerede?Ney Cinlilermi bunlar? Eger onlarsa, heryerde var zaten onlardan, hic Kuran daki gibi degil, onlar hergün kaziyorlarmis ama aksam olunca birakiyorlarmis. Kafam karisti. Neyse

Bilgiler icin tesekkürler ellerinize emeklerinize saglik.

Dogrusunu Allah bilir, Allah yar ve yardimciniz olsun, kimseyi mala bogup sasirtmasin.

Saygilar

k
« Yanıtla #19 : 03 Aralık 2007, 02:56:39 »
sebfontaine
ilkim111
*
Tecrübe Puanı: 13

İstanbul Arkeoloji müzesinde bulunup sergilenen lahit iskendere aittir. Bu lahit üzerindeki figürlerden iskenderin yaşamı ve tarihi anlatılmıştır. Bizzat gidip gördüm ve müze müdürü ile görüştüm. Bunu diğer yabancı kaynaklı sitelerdende görebilirsiniz. Yabancı kaynaklı sitelerde büyük bir kralın lahitinin istanbulda müzede sergilendiğini belirtmektedirler. Aşağıdaki resimlerdeki lahit istanbul arkeoloji müzesinde bulunan Büyük İskenderin lahitinin resimleridir.

AYRICA YİNE AŞAIDA VERMİŞ OLDUĞUM LİNK ÜZERİNDEN YABANCI KAYNAKLI BİR SİTEDE GERÇEK LAHİTİN İSTANBUL ARKEOLOJİ MÜZESİNDE SERGİLENMEKTE OLDUĞUNU AÇIKÇA YAZMAKTADIR. TARİHE BÜYÜK BİR DAMGA VURAN BİR KRALIN MEZARININ ÜLKEMİZDE OLMASI ÇOK GÜZEL. ÜLKEMİZE BU LAHİT NEDENİ İLE BİRÇOK TURİST GİRİŞİ OLMAKTADIR. KEŞKE TÜM TARİHİ DEĞERLER ÜLKEMİZDE KALSA VE KAÇIRILMASA.

GEÇMİŞ TARİHİNİ BİLMEYEN KİŞİ, BOŞ YERE YAŞIYOR DEMEKTİR.<br />İŞARETLERİ LÜTFEN KIRMAYALIM, MUTLAKA RESİM ÇEKELİM.<br /><br />( ilkim111 )
« Yanıtla #20 : 03 Aralık 2007, 03:53:09 »
Husem
HÜSEM
*
Bulamadim

Vay be, acayip iscilik var bu lahitte! Kac para degerindedirki bu?  Şaşırmış Gülümseme

Arastirdim biraz google de nerde bulundu filan diye karsima bunlar cikti.

Lübnanda cikmis bu lahit

Alıntı
Büyük İskender Lahti Renklendirme Çalışması
İstanbul Arkeoloji Müzesi

Osman  Hamdi Bey'in Sayda (Sidon) nekropolünde 1887 yılında yaptığı kazıda ele geçen İskender Lahti, işçiliği ve yüksek kabartma sahnelerinde anlatılan tarihi olayları ile arkeoloji dünyasının baş yapıtlarındandır. Bu salonda sergilenen, tekne kısmı bezemesiz üç lahitle birlikte III numaralı mezar odasında bulunmuş ve sahile kadar döşenen raylar üzerinde kaydırılarak deniz yoluyla İstanbul'a getirilmiştir. Uzun yüzündeki kabartmalarda Makedonya İmparatoru Büyük İskender betimlemesinin tanımlanmış olmasından dolayı literatüre "İskender Lahti" olarak geçmiş olan bu lahit aslında Sayda krallarından Abdalonymos'a aittir. Kabartmaların ortak özelliği, kralın yaşamındaki önemli olayları (İssos ve Gaza savaşları gibi) ve günlük yaşamından kesitleri (av sahneleri gibi) belirtmesidir. Bütün bezemelerde görülen çok renklilik (sarı, mavi, kırmızı, mor, kızıl-kahve, fildişi, aşı boyası, toprak rengi, kahve rengi, siyah, beyaz) aradan geçen yüzyılara rağmen canlılığını korumaktadır. Lahtin diğer bir özelliği de kullanılan silahların ve atların koşumlarının gümüşten yapılmış olmasıdır. Bunlardan sadece bir gümüş balta arkeologların eline geçmiş, geri kalanları mezar talancıları tarafından sökülmüştür. 

İssos Savaşı M.Ö 333

Renklendirilme yapilmis, renkliymis yani  Şaşırmış

Bunlarda cikarilma ani resimleri

k
« Yanıtla #21 : 03 Aralık 2007, 04:24:54 »
Husem
HÜSEM
*
Bulamadim

Meczup usta bilgiler icin tesekkürler, tarih bölümünü kisa gectim  Şaşırmış Kuran dan aldigin bölümler cok güzel olmus ellerine saglik. Gözlerim kaydi  Kahkaha

Allah razi olsun, gercekten cok ilginc, ilk defa duydum ilk defa okudum, Zülkarneyn = iskender olabilecegini

Dogrusunu Allah bilir.

Saygilar

k
« Yanıtla #22 : 03 Aralık 2007, 05:29:56 »
kursat1
*
Tecrübe Puanı: 164

Merhaba,

İskenderin İslam da bu kadar yer etmesine hiç şaşırmayın.

İslamın dinamiğinde, dini yaymakta var. Eski zamAnları düşünün fetihten başka yol var mı ?

En bilinen , en baba fatihte ,Fatih Sultan Mehmet Han ı denk tutarım (o İstanbul u fethetti , tüm dünyanın inancını , mantığını , kurulu düzenini ,işleyişini alt üst etti. ) ,belki daha da  fazla görürüm- o zamanların bilineni İSKENDER.

Daha iyibir örnek olabilir mi ?

Fatih Sultan Mehmet  dosyası istiyorum arkadaşlar.

« Yanıtla #23 : 03 Aralık 2007, 22:55:18 »
eternityblack
eternityblack
*

iskeder konusu gec kalmış bir konu sanırım ustaalrım hepimiz baya susamışız bu konuyaa ilginizden dolayı teşekkürler. herkes yeni bişler öğrenmiştir sanırım ben cok şey öğrendim bu konudan cunkii.
 GELELİM FARKLILIKLARA

GÖSTERİLEN  İSKENDER LAHTİ DENEN LAHİTİN İSKENDER AYİT OLDUĞUDA  Sayda krallarından Abdalonymos'a aiT OLDUĞUDA YER ALMAKTATIR.. HÜSEM ARKADAŞİMİZ BİR BİLİGİ İŞİNDA BU İSMİ VERMİŞ OLUP YAYINLAMIŞTIR  SEBBOTAİNE ARKADŞİMİZ İSE MÜZE MÜDÜRÜYLE GÖRÜŞMÜŞ İSKENDERİN LAHTİ OLDUĞUNU SOYLEMİŞ   BİR DİĞER BİLGİ İSE İSKENDERİN MEZARINI İSKENDERİYEDE ALTIN TABUT İÇİNDE OLDUĞUDUR..
HANGİSİNE İNANALIM NeyNey  BUYUK İSİMLARİN MEZARLARI VARLILLARI YAPTIKLARI SONZUZA KADAR TARTIŞILICAKTIR BENCE  AMA HÜSEM ARKADAŞİMİZ VERDİĞİ BİLGİNİN DOĞRULUĞUNA İNANMAKTAYIM. BENDE BUYUK BİR KIRALOLSAYDIM GECMİŞTE COK BUYUK KRALLIK YAŞAMIŞ OLAN BİRİNİ KENDİME ORNEK ALIR VEDE LAHTİMİ ONUN İŞLEMELERİYLE SÜSÜLETE BİLİRDİM. SAYGIDAN DOLAYII.. AMA ŞÜPELİİ HERŞEYY TABİKİİ

BENDERİMKİ TOPLANIP BAKALIM ŞU NİLÜFER DERESİNDEKİ YERE BİRLİKTEN KUVEVT DOĞAR Gülümseme Gülümseme

MERHABA
« Yanıtla #24 : 03 Aralık 2007, 23:03:40 »
eternityblack
eternityblack
*

YAPTIĞIM ARAŞTIMA SONUCUNDA  YAYINLANAN BU LAHİTİN İSKENDERE AYİT OLMADIĞI ANLAŞİLMAKTADIR ARKADAŞLAR  VERMİŞ OLDUĞUM LİKTE ŞÖYLE GECİYOR HÜSEM KARDEŞE AYRICA TEŞEKKÜR..

Bir başyapıt...
Türk arkeolojisinin kurucusu Osman Hamdi 'nin, Lübnan'da Sidon Kral Mezarlığı'nda 1887'de bulduğu Büyük İskender Lahdi bir baş yapıttır. Mermerden tek parça üzerine yontulan lahdin bir yüzünde Makedonya Kralı Büyük İskender'in Perslere karşı savaşı; öteki yüzünde İskender'in dostları ile av sahnesi yer alır. Başlangıçta İskender'in bu lahitte gömüldüğü sanılmışsa da sonraları dostu Kral Abdalonymos için İÖ 320'de yapıldığı anlaşıldı. Lahit, bulunduğunda bazı renklerini koruyordu. Bu buluş, antik heykellerin yapıldığı yıllarda renkli olduğunun önemli bir kanıtını da oluşturdu.

LİNKE LÜTFEN BAKİN 

MERHABA
« Yanıtla #25 : 26 Şubat 2008, 07:35:06 »
abjure
*
Tecrübe Puanı: 32

cook kral paylaşım ya helal olsun
« Yanıtla #26 : 08 Mart 2008, 08:10:49 »
yasinoviç
*
Tecrübe Puanı: 1

slm arkadaşlar
2008 ilk günlerinde de muglada büyük iskenderin komutanlarından birisinin mezarı bulundu başlıgı-kılıç ı  ve ganimeti
« Yanıtla #27 : 11 Mart 2008, 17:03:09 »
newyears
*
Tecrübe Puanı: 9
İNCİNSENDE İNCİTME

YA LAHİT MUHTEŞEM BİR İŞÇİLİK DEHASI .İÇİNDE KİMİN YATTIĞI ÖNEMLİ DEĞİL BENİM İÇİN ,ONU YAPAN USTA HARBİ USTAYMIŞ.HERKESİN ELİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL BİLGİLENDİM. ALLAH RAZI OLSUN

İNCİNSENDE İNCİTME
« Yanıtla #28 : 08 Mayıs 2008, 12:39:50 »
zümrütavcısı
zümrütavcısı
*
Tecrübe Puanı: 2

öncelikle merhabalar. tabiki her fikre saygımız var. ama bana göre iskenderin mezarı olimposun başında tabiki gerçek olimposun. 1800 lü yııarda ingiliz basın kıralının oğlu bu mezarı ararken  kayboldu uzun seneler boyuncada bulunamadı.
« Yanıtla #29 : 20 Haziran 2008, 22:43:47 »
genceli36
*
Tecrübe Puanı: 4
dostumun düşmanı benimde düşmanımdır

valla arkadaşlar benim bildiğim büyük iskenderin mezarı kars kağızmanda bulundu oradan irana irandan da tekrar türkiyeye geldi araştırırsanız karsta bulunduğunu göreceksiniz

YA NASİP.......
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Harita Definecilik Define İletişim