+  Define - Definecilik - Ana Sayfa
|-+  DEFİNECİNİN BİLMESİ GEREKEN KONULAR
| |-+  Mezar, Steller ve Kiliseler
| | |-+ 
 KİLİSE GÖMÜLER

Üye Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Konu: KİLİSE GÖMÜLER  (Okunma Sayısı 9563 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 13 Temmuz 2007, 22:00:41 »
Nihat Usta
*
Tecrübe Puanı: 2229

KİLİSE GÖMÜLER

Eski uygarlıkların kilise veya benzeri tapınak yöneticilerinin zenginlikleri bilinir. Kiliseler belli dönemlerde Osmanlı topraklarındaki her tür bilgiyi kayıt altına almakta idiler. Halkın zenginliği-fakirliği, toprak sahipleri, ekilen-biçilen mahsul ve miktarları onlar için önemli idi. Osmanlı merkezi idareleriyle metropoliten ve bağlı birimleri arasındaki bütün bölgelerin irtibat ve münasebetleri gibi daha pek çok durum kilise kayıtları altında bulunmaktaydı. Kiliselerin içinde çoğunlukla var olan gizli bölmeler, papazların hem giriş çıkış noktaları ve hem de bu yerler saklama mekânı olarak kullanılmakta idi. Dolayısıyla ani saldırı ve işgaller esnasında bu tür belge ve paralar kaçırmaya fırsat bulunamadan çoğu zaman bulundukları yerlerde bırakılmışlardır. Kilise gömüleri içinde çoğu zaman ele geçen İncil ve haçlar, kilise cemaatinin bağışları olan paralar, papazların şahsi birikimleri, kiliseye yapılan devlet ve vakıf yardımları vb. gibi saklantılar olabilmektedir. Özellikle yukarıda bahsettiğimiz doküman vb. Kayılı bilgiler daha ziyade papazların evlerinde ve gizli tünellerinde olabilmektedir.

Gök batmadıkça yer yarılmadıkça Türklük ölmez!!!
"Ey Türk titre ve kendine dön"
« Yanıtla #1 : 17 Ağustos 2007, 17:03:01 »
fe_arz
*
Tecrübe Puanı: 0

KİLİSE GÖMÜLER

selam ben fuat.benim bildiğim yaklaşık 250 yıllık bilinen bir eski kilise var.ama kilise yıkılmış.kiliseye gitli bir tünel var ama kilisenin olduğu yerin yanında tepe var.orda 1,50 metre uzunluğunda haç işareti var. T uçları denize bakıyor.on ve arka yüzleri doğu ve batıya bakıyor.arazi çok engebeli ve ağaçlık bana nasil bir anlam çıktığını söyleyebilirmisiniz
« Yanıtla #2 : 20 Ağustos 2007, 14:19:21 »
Nihat Usta
*
Tecrübe Puanı: 2229

KİLİSE GÖMÜLER

bulundugun yerin 100 metre cevresinde 3 veya 4 tane yıgma varsa agacların arasındada olabilir.varsa tekrar dön bize.saygılar

Gök batmadıkça yer yarılmadıkça Türklük ölmez!!!
"Ey Türk titre ve kendine dön"
« Yanıtla #3 : 23 Ağustos 2007, 02:07:58 »
asakir
Ziyaretçi
KİLİSE GÖMÜLER

slm. ustam kiliselerin projeleri meseplere göre değişirmiydi ve etrafına yapılan mezar ve gömüler mesepler veya tarihler bakımından değişkenlik gösterirmiydi yani bunlarda takip edilen bir gelenekleri varmiydı size zahmet yorumlayabilirmisiniz ve ayrıca diyelim kilisenin yakınındaki bişekilde defnedilmiş papaz mezarının derinliği ve fiziksel yapılarıda araştırdığım konulardandır yardımcı olmanız mümkünmü değerli vakitlerinizi alıyorum teşekkürler ederim.   slm.
« Yanıtla #4 : 18 Eylül 2007, 17:05:58 »
arasbey
*
Tecrübe Puanı: 1

KİLİSE GÖMÜLER

slm hocam öncelikle güzel bir site olması için çaba sarfedildiğini görüyorum
sitede daha yeniyim ama araştırmalarım uzun zamandır devam ediyo benimde kiliseler hakkında aşırı merakım var çünkü evimizin bahçesinde toprak altında kalmış bir kilise olduğunu biliyorum
ve araştırıyorum benim size sormak istediğim yunanistandan gelen adamlar bu kilisedeki parayı arıyorlar ellerinde harita var ama haritaya göre şimdiki halinin üzerinde köy kurulmuş yani yerini tam tespit edemiyorlar resmi kazı yaptırdılar ama kilisenin yerini benden başka kimse bilmediği için bizim bahçe yerine komşunun bahçesine kazı yapıldı10metre aşağıya doğru neyse benim istediğim para kilisenin neresinde saklıdır.para derken onlar kazanla altından bahsediyor derinlik ne olabilir kazıyorum bahçeyi ama henüz birşey bulamadım sadece çocuk mezarlarından camdan yapılmış mavi bilezikler buldum ayrıca mezarın birtanesindede üstüne kapak olarak konan taşın alt tarafında haç resmi buldum resmini çektim gönderebilirim yardımcı olursanız sevinirim 
« Yanıtla #5 : 18 Eylül 2007, 18:55:45 »
asakir
Ziyaretçi
KİLİSE GÖMÜLER

s.a sizin bahçenizde olması güzel eski su kuyusu varmı acaba aslında kiliseler hakında nihat ustamdan bende bi açıklama bekliyorum benimde kafamda soru işaretleri var ...s.a
« Yanıtla #6 : 19 Eylül 2007, 09:01:26 »
arasbey
*

KİLİSE GÖMÜLER

slm su kuyusu var ama bağlantısı ne olabilir bilgilendirirseniz sevinirim

« Yanıtla #7 : 19 Eylül 2007, 12:07:47 »
asakir
Ziyaretçi
KİLİSE GÖMÜLER

s.a su kuyusu sormamdan sebep şudur,yukarıda dediğim gibi kiliseleri araştırıyorum gittiğim yerlerden bazılarında yöre halkının bilgilerine göre kiliseden kuyuya bir tünel bağlantısı inşa edilmiş olduğunu ve yukarıda nihat beyinde temas ettiği gibi buraları yeri gelince kullanmak amacıyla yapmışlar ve bu kuyularda duvarlar araştırıldığında taşlardan birinin veya birkaçının arkasına değerli malzemeler koyularak kapatıldığını öğrendim şimdi bu durumu göz önünde bulundurarak bir araştırma yap bakalım bende merak adiyorum,kuyuyla kilisenin bağlantısı nasıl olabilir iyi araştırmak lazım...
« Yanıtla #8 : 19 Eylül 2007, 13:20:07 »
arasbey
*

KİLİSE GÖMÜLER

hocam kuyuunun derinliği 5 metre falan ama duvarları araştırmak lazım fakat suyu boşaltmak gerek kuyuda 2 metre falan su var
kuyu kilisenin güney batısında kalıyo
ayrıca bizim bahçenin güneyine yapılan ev 1950 li yıllarda yapılırken temellerinde bir tünel gibi bi şey çıkmış fakat hiç bir bilgileri olmadığı için evi yaparken içine toprak la doldurmuşlar çünkü çıkan tünel artık komşunun evin temelinde kaldı mahsene girmek için gizli bir tüneldi herhalde
« Yanıtla #9 : 19 Eylül 2007, 13:38:00 »
asakir
Ziyaretçi
KİLİSE GÖMÜLER

s.a şimdi iş daha aydınlandı  Göz kırpan benim araştırdığım eskiden 700 haneymiş büyük bir yerleşim yerinin kilisesininde kuyusu kilisenin güney batısında kalıyor belkide bunları genelde aynı istikamete koyuyordular çalişmalarını devam ettir bir yandanda cihaz yardımı almaya bak derim.kolay gelsin kardeşim.s.a
« Yanıtla #10 : 19 Eylül 2007, 15:36:14 »
arasbey
*

KİLİSE GÖMÜLER

Forumda Resimlerin  Görülmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin  [  Buraya Tıklayarak Üye Olunuz  ]  veya  [  Giriş Yapınız  ]
Forumda Resimlerin  Görülmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin  [  Buraya Tıklayarak Üye Olunuz  ]  veya  [  Giriş Yapınız  ]

bu taş mezar kapağıdır haç mezarın iç tarafında kalacak şekildeydi her bir kolu 35 cm dir
dikkatimi çeken sol taraftaki c şeklindeki işaret yada ay şeklinde bu mezarın yönüde kuzey güneydoğu batı değil içinde insan kemikleri vardı
« Yanıtla #11 : 20 Eylül 2007, 17:48:12 »
simkoaga
*
Tecrübe Puanı: 38
EN GÜZEL ŞARKIYI BİR KURŞUN SÖYLER

KİLİSE GÖMÜLER

Kiliseler hizmetlilerin bulunduğu orta büyüklükte olan yerlerdir içlerinde mezarlar bulundurdukları gibi hizmetlilerin vcede o yörenin zangin ve dinine bağlı kesimlerinin mezarlarının kendi alanında bulunduğu mekanlardır.! Kiliselerde sadece baş papazın mezarı vede özel eşşaalarının bulunduğu maabedin işaretleri yoktur İÇERİSİNDEKİ SU KUYULARININ DERSLİKLERİN ERZAK DEPOLARININ VE BUNLARIN BULUNDUĞU ODALARIN BÜYÜKLÜKLERİ VE ULAŞIM YOLLARIDA YER ALIR İŞARETLERE RASTLANILDIĞI ZAMAN HEYECANLA HEDEFE YÜRÜMEK HAYAL KIRIKLIKLARINA SEBEBİYET VERİR BU YÜZDEN BU BİLGİLERİN BİLİNMESİ ANALİZ YAPARKEN DAHA ETKİN BİR ROL ÜSTLENMENİZİ SAĞLAR.

EY İMAN EDENLER, İMAN EDİN.
« Yanıtla #12 : 20 Eylül 2007, 17:57:44 »
sakaleyn
Ziyaretçi
KİLİSE GÖMÜLER

anlatığına ilave olarak bunları diyebiliriz simkoaga  güzel anlatmıssın

.küçük ve içerisinde 1 kitaplığı vede adak taşı bulunan içinde en fazla 2 mezar bulunan yerler , ev yada özel mülkiyet içinde bulununan yerlere shapel .... Belli bir yerleşim yerine hizmet verebilecek büyüklükte olan orta dereceli büyüklüğe sahip yerlere kilise ....Kasabalar ve köylerin ulaşımına yakın olan ve içinde ayrıntılar verilmiş olarak tasfir lerin yapıldığı büyük ibaadet hanelere de katetral diye biliriz..

Katetrallerde iç içegeçmiş bazan 3 bazan 10 kilise birden bulunmaktadır ve bunların ayrıntılı olarak incelenmesi gerektiğinden fazla detaya gerek yok! Zaten katetral diyebileceğimiz büyüklükte ülkemizde çok fazla ibaadet hane bulunmamaktadır..
« Yanıtla #13 : 21 Eylül 2007, 09:41:09 »
arasbey
*

KİLİSE GÖMÜLER

sakaleyn hocam benim dediğim kilise şu an köyün altında kalmış artık üzerinde köy evleri var 100 metre kuzeyindede yakın bizanslılardan kalma hana benzer bişey var türk köyü kurulmadan önce yani türkler burasını almadan önce bu handa bizans askeri yaşıyomuş
1354 tetürkler trakyaya geçtiklerinde tam bizim köyde türk askerini daha fazla ileri gitmesin diye bir dayatma olmuş savaş yapılmış ve bizans  askerinin parası kiliseye gömülmüş ve orada türk askerinin önüne geçemeyeceklerini anlayınca ölen ölmüş kaçan kaçmış ama dediğim gibi parea kiliseye gömülmüş ama neresinde belli değil bu ne parası diyecek olanada şöyle söyliyeyim buranın çok kritik bir bölge olmasından dolayı asker bu han gibi yerde yaşarmış ve bölgedeki bizans köylerinin vergisini bu askerler toplarmış arkadaşlar bu bir hikaye değil yorumu olan varsa paylaşabilir teşk.
« Yanıtla #14 : 24 Ekim 2007, 01:24:26 »
zamanezamane
ZAMANE
*
Tecrübe Puanı: 208
EN BÜYÜK ZAFER, KENDİ NEFSİNİ TANIMAKTIR.

KİLİSE GÖMÜLER

kiliselerde bir çok işaret oluyor.geneli dini maksatla yapılmış işaretler.ama giriş kapısı merdivenlerinin altında yada çan bulunan kısımların duvarlarında da hediyesi olabiliyor.

VAKTİNDEN
                ÖNCE
                        ÇİÇEK
                                 AÇMAZ.

************************************************************************************************************
Sayfa: [1] 2   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Harita Definecilik Define İletişim