« : 18 Ekim 2007, 22:27:48 » |
gentli67
Tecrübe Puanı: 71
|
s.a arkadaşlarım. gerçek topal ayı 40cm çerçeve içinde 35cm kabartma ayı resmi olup ön sol ayağı dizden aşağısı yoktur. şimdi bunun malını almaya gelince. topal ayının malını bulmak için önce topal ayağını bulmak gerekir. o da topal ayının bulunduğu taşın karşısında çerçeve içinde kesik ayağı bul. ayağın altını bir metre kazdığında 350kilo kadar parayı alırsınız. parayı aldığın yerden aşağıya girerseniz ki girmek hem çok zor hemde tuzaklıdır. işte topal ayının gizlideki mağrasına girersiniz. tonlarca altını ve gümüşü orada bulursunuz.
|
Ömür Umuttan Önce Bitmeli.!
|
|
|
« Yanıtla #1 : 22 Ekim 2007, 09:21:53 » |
cansadak
AHISKALI CAN SADAK
Tecrübe Puanı: 19
|
topal ayı kudretkayasından ayranpınarına giden yol güzergahında derenin açığında mantar şeklinde bir taşın aşt bölümünde dere içidn egiderken zaten o taş hemen dikkat çeker taşın yanına gelip diz çöküp altına doğru baktığında boyu yaklaşık 40-50 cm kadar yukarı bakar resim sağ tarafıdnan akbartma olarak yapılmış sol ayağı ileri uzanmış ayağının dizden aşağısı yok yüzü kesik ayağına acılı bri ifade ile bakar halde karşısında veya etrafındna kesik ayağını göremedik aşınmış deil ise çok sote bir yerde olma ihtimali var yağmurlu ve akşam üzeri bir zamanda gittik geniş bir zamanda gidebilrisem bahsettğin noktaya bakar gereken şeyleri söylerim bilgi için teşk.
|
Kör cehalet çirkefleştirir insanları.. Suskunluğum ASALETİMDENDİR. Her lafa verilecek bir cevabım var.Lakin, bir laf 'a bakarım ''LAF'' mı diye,bir de söyleyene bakarım ''ADAM'' mı diye...
|
|
|
« Yanıtla #2 : 24 Ekim 2007, 15:05:22 » |
|
|
topal ayı hangi ilde bilen varmı?
|
|
|
|
|
« Yanıtla #3 : 29 Ekim 2007, 02:20:04 » |
uzunali
Tecrübe Puanı: 2
|
karadeniz bölgesinde olduğu kesin
|
|
|
|
|
« Yanıtla #4 : 03 Kasım 2007, 01:57:46 » |
gentli67
Tecrübe Puanı: 71
|
evet tastamam karadeizde
|
Ömür Umuttan Önce Bitmeli.!
|
|
|
« Yanıtla #5 : 03 Kasım 2007, 17:43:01 » |
cansadak
AHISKALI CAN SADAK
|
topal ayı gören biri olarak şöle diyim benim gördüğüm topal ayı karadenizde ama batı karadenizde denizden oldukça içeride bağdat yolunun 15 km sapasında ama belgelere bakılacak olursa bir sürü topal ayı olması gerekir artık ne için yapıldıkları ve neden topal aslan diilde topal ayı yapıldığı ise ayrı bir tartışma konusu arıyan herkese bol şans ancak arayıcılar yönlerini bilecik adapzarı bursa balıkesir yönlerine kaydırırlarsa şansları artar tabi bu benim şahsi fikrim
|
Kör cehalet çirkefleştirir insanları.. Suskunluğum ASALETİMDENDİR. Her lafa verilecek bir cevabım var.Lakin, bir laf 'a bakarım ''LAF'' mı diye,bir de söyleyene bakarım ''ADAM'' mı diye...
|
|
|
« Yanıtla #6 : 03 Kasım 2007, 20:18:10 » |
|
|
TOPAL AYI HAKKINDA BİR BİLGİDE BEN VEREYİM TABİ BUNLAR VARSAYIMLAR  TOPAL AYININ TOPAL OLAN TARAFI AYNI İSTİKAMETTE BİR TAS ÖBEGİNDE SAKLI DERLER BU KADAR....
|
Gök batmadıkça yer yarılmadıkça Türklük ölmez!!! "Ey Türk titre ve kendine dön"
|
|
|
« Yanıtla #7 : 05 Kasım 2007, 16:43:23 » |
çoban...
Tecrübe Puanı: 0
|
topal ayının hakikisi uşak ilinde
|
|
|
|
|
« Yanıtla #8 : 05 Kasım 2007, 21:37:02 » |
Lefter
Tecrübe Puanı: 15
|
s.a. topal ayı volçanın notlarında ilk geçiyor ve buradan yayıldı herkese buda malum karadeniz bölgesinde. He başka bir yerde olmayacak diye bişey yok olabilir ama bilgisi sabit ve ne olduğu belli olan aranan topal ayı karadeniz bölgesindedir.
|
|
|
|
|
« Yanıtla #9 : 05 Kasım 2007, 23:13:22 » |
cansadak
AHISKALI CAN SADAK
|
ne güzel  kaç tane topal ayı var acaba toplam  bu olabilirmi mesela bunun üzerinde dikkat ederseniz tersine giden birde yılan var ama biraz tahribata uğramış doğalk sebeplerden herkese bol şans bir sürü topal ayı olduğunu düşünenlerdenim Forumda Resimlerin Görülmesine İzin VerilmiyorResimleri Görebilmek İçin [ Buraya Tıklayarak Üye Olunuz ] veya [ Giriş Yapınız ]
|
|
|
|
« Yanıtla #10 : 06 Kasım 2007, 13:17:20 » |
longos07
Tecrübe Puanı: 11
İKİ KİŞİ ARASINDAKİ SIR SIR DEĞİLDİR
|
ne topal ayı bir topal ayı bulgusu da benden siz ağrıda,vanda, sivasta da var hadi bakalım bir trakyada mı yok? Bursada bilearanıyor ayıp etmiş volçan iti  ( biri benim bu konudacahilliğimi alsın ya
|
|
|
|
|
« Yanıtla #11 : 06 Kasım 2007, 14:41:52 » |
cansadak
AHISKALI CAN SADAK
|
hasa bu bilecik bolu arasıdna dağlık bir arazide ben bunu yağmurlu bir günde gördüm anca bu kadar çekebildim birde akşam akranlığı yani etrafını çeksemde bişi çıkmazdı kendim zaten bulamam birisi bana gösterdi bu kudret kayasından ayran pınarı muhitine giderken dere içinde derenin akağıdnan 50 metre kadar açıkta bir resim biraz tahrip olmuş ancak ayı olduğu ve elle yapıldığı belli buraya gitmen için kudret kayanın batısındaki dereyi bir kere geçiyon kuzeye yöneliyorsun aynı dereyi bir kere daha geçip bu derey akan susuz bir dere ile yayla istikametinde gidiyorsun zor bir yer bir kere bulsan bile bir daha bulman baya zor şahsen ben bulamam efsaneye göre karşısında topal ayağı olmalı amam ben böle bişi görmedim şahsi tahminim topla ayak kapalı bir mağara içidne olabilir
|
|
|
|
« Yanıtla #12 : 06 Kasım 2007, 15:07:30 » |
|
|
sakat bu ayı sakata gelmeyelim ustalar hehehe
|
|
|
|
|
« Yanıtla #13 : 06 Kasım 2007, 18:48:04 » |
cansadak
AHISKALI CAN SADAK
|
hasan bu işler o kadarr basit diil 300 - 500 kişilik eşkiyanın aylarca uğraşıp gömdüğünü 3-5 kişi bir iki günde alacak hali yok yani iş elgelerdeki gibi git orda kaldır al diye bişi yok bana göre buraalrdan kimsecikler bişi alamaz ha alır bazı yerlere tep para konmuş sıva ile onu alır ama aonalrda bitti artık 3-5 saatlik iş yok herkese bol şans
|
|
|
|
« Yanıtla #14 : 06 Kasım 2007, 21:24:13 » |
recep_
Tecrübe Puanı: 1
|
topal ayı bencede batı karadenızde benım şahsen araştırmamda ereylı bartın bolu kastamonu bolge ıcerısınde oyma resmıne ulaştık ama salımı bılemem cunku beya tahrıp olmuşaraştırmalarım hala devam edıyor
|
|
|
|
|
|