« Yanıtla #15 : 06 Kasım 2007, 22:26:28 » |
cartel38
Tecrübe Puanı: 24
|
selam arkadaşlar benim fikrim de şu bu eşkıya belgeleri varya çok ocağa incir agacı dikti kimler neler cekti kimi işini bırakıp voycanın peşinden gitti kimleri ekmeğini kaybetti bir müdde3t bende dağda bayırda voycan arıyordum ama baktımki heryerde aynı şey var sarıgöl her ilde var kudret kalesi heryerde ceneviz kalesi benim şehrimde 4 tane buyur burdan yak isli mağara 2 yerde bu ne ve tek soracağım soru şu hangi defineci eşkıya malı aldı alanda varsa elinden öperim o adamın bana göre doğru bu adamın kişiliği doğru ama belgeleri yanlış olmuş kardeşim her defineci kahvesinde artık hani kupon bayileri olurya kuponlar masaüstünde bu herifinde belgesi masaya düşmüş yani boşa caba sarfederiz eşkıya belgelerinde ama yinede allahtan ümit kesilmez herkese bol şans kolay gelsin allaha emanet olun
|
|
|
|
|
« Yanıtla #16 : 06 Kasım 2007, 22:54:41 » |
mmurat006
Tecrübe Puanı: 142
|
ARKADAŞLAR TOPAL AYININ MALI 35 OKKADIR VE HANGİ AYAĞI TOPALSA O YÖNDE CAKIL YIĞMANIN İÇİNDEDİR SAYGILAR
|
|
|
|
|
« Yanıtla #17 : 07 Kasım 2007, 00:18:33 » |
altar
Tecrübe Puanı: 2
|
arkadaşlar topal ayı hakkında bende duyduğumu söylüyorum İç anadolu bölgesinde bizzat gördüğünü söyleyen bir arkadaşım var. ayrıca, kastamomunun bir ilçesindede gördüğünü söyleyen biri vardı ama kendisi rahmetli oldu yani ondan haber almak şimdi imkansız. bence bu ayının namı da malıda heryerde mevcut görünüyor..bende birden çok topal ayı olduğunu düşünenlerdenim. saygılar s.a.
|
|
|
|
|
« Yanıtla #18 : 07 Kasım 2007, 01:09:13 » |
|
|
kardes topal ayı ankara var bır derenın kenarında defınecıler gelmesın dıye dedem kırdı.hemen karsısında at nalı resmı olan bır kaya var yerle sevıye kayanın yan yuzunde yonu yere dogru bır kam ısaretı var.ayrıca burası ufak bır kayalık bu kaylıkta 3 tane kup basına benze ıcı delık kup varmıs bırı buyuk ama kırmıslar
|
|
|
|
|
« Yanıtla #19 : 07 Kasım 2007, 02:11:34 » |
zamanezamane
ZAMANE
Tecrübe Puanı: 208
EN BÜYÜK ZAFER, KENDİ NEFSİNİ TANIMAKTIR.
|
Cansadak arkadaş, topal ayı resmini tam olarak nerde çektiğini bilmiyorum.(şimdiki adıyla yani ) ama bu resme benzer bir resimde bilecikte vardı.bilecik sakarya arasında bir yerde.eğerki buralarda bir yerde çekim yaptıysan ve merak ettiğin yerler varsa yardımcı olabilirim.
|
VAKTİNDEN ÖNCE ÇİÇEK AÇMAZ.
************************************************************************************************************
|
|
|
« Yanıtla #20 : 07 Kasım 2007, 10:57:32 » |
cansadak
AHISKALI CAN SADAK
Tecrübe Puanı: 20
|
ZAMANE TAM ÜZERİNE BASTIN
|
Kör cehalet çirkefleştirir insanları.. Suskunluğum ASALETİMDENDİR. Her lafa verilecek bir cevabım var.Lakin, bir laf 'a bakarım ''LAF'' mı diye,bir de söyleyene bakarım ''ADAM'' mı diye...
|
|
|
« Yanıtla #21 : 07 Kasım 2007, 12:04:34 » |
longos07
Tecrübe Puanı: 11
İKİ KİŞİ ARASINDAKİ SIR SIR DEĞİLDİR
|
BU YER ULUDAĞ BÖLGESİ SARIALAN CİVARINDA OLMASI GEREKİYOR. ULUDAĞ BÖLGESİ DİYORUM CAHİLLİĞİMDEN DEĞİL KAYAK YAPILAN YER ANLAŞILMSIN  ) TABİİ O YERLERİ BAHARDA GÖRSENİZ DEFİNEYİ BIRAKIR ALLAH CC NE SAKLI CENNETLER SUNMUŞ ÜLKEMİZE BİZ CAHİLLER-AÇ GÖZLÜLER NASIL TAHRİP ETMİŞİZ O GÜZELİM YERLERİ GERÇEK DEFİNE BUNLAR DERSİNİZ... NEYSE KONUMUZA DÖNELİM BU YERDE BİR KİLİSEDEN BAHSEDİLİYOR. BU CİVARDA KURU BİR DERE YATAĞI OLMASI LAZIM BU YERİN DOĞRU OLDUĞUNU ANLAMANIZ İÇİN TOPAL MANOLUN MÜHÜRÜ OLAN (SK) İŞARETİNİ BULMANIZ LAZIM NASIL VOLÇAN VV VEYA W VEYA WV VEYA WW KULLANDIYSA (DEMEKKİ ÇOK EŞKİYA BU İTİ TAKLİT ETMİŞ) TOPAL MANOL'DA SK İŞARETRİ KULLANMIŞ BU KURU DERE YATAĞINDA TOPAL AYI VE KARŞISINDA BİR KIZ OTURMUŞ VAZİYETTE YALVARIR VAZİYETTTE AYIDAN GİRİŞ VAR VAR AMA MALUM GİRİŞ TUZAKLI BURADAN MAĞARAYA ULAŞILIYOR AMA BU O KADAR KOLAY DEĞİL YOL 3'E AYRILIYOR BU GRİŞ İÇİ NDE ÇEŞİTLİ İŞARETLER KAYAYA GÖMÜLÜ MALLAR GİZLİ DEHLİZLER VE BÖLMELER VAR MAĞARYA ULAŞIRSANIZ DEMİR KAPIYA ULAŞIYORSUNUZ DEMİR ZEHİRLİ BU ZEHİR VOLÇANI OKUYANLAR BİLİR YILAN ZEHİRİ 1000 YIL GEÇMEZ BİLİMSEL OLARAKTA GERÇEK BU YER ZATEN HAZIR YERDİ ŞU MEŞHUR BİTHİNYA KRALLIĞININ GİZLİ YERLERİNDEN BİRİ.. BU BİTHİNYA KRALLIĞI ÇOK İLGİMİ ÇEKİYOR İNTERNETTEN BİRŞEYLER ÖĞRENDİM YER KUZEY ANADOLU (İZNİK-SAKARYA-SİNOPA KADAR OLAN BÖLGE) AMA BU KRALLLIKLA İLGİLİ HİÇBİR ESER YOK GEÇENLERDE NATİONA GEOGRAFİ KANALINDA HANNİBALI İZLERKEN SON YILLARINI BU KRALLIKTA GEÇİRDİĞİNİ DUYUNCA İLGİM ARTTI BU KONU İLE BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLARIN SİTEYE AYRI BİR KATEGORİDE YAZI YAZMASINI ÇOK İSTERİM EN AZINDAN O BÖLGEDEKİ İNSANLAR BİLGİLENDİRİLMİŞ OLUR. MALUM TOPAL MANOLUN EN ÖNEMLİ YERİDE HALKALI KAYA AMA ONU ÖYLE ELİNİZLE KOYMUŞ GİBİ BULAMAZSINIZ SABAH ERKEN KALKIP SAAT 8.5-9 GÜNEŞ IŞIĞINI YAKALAMANIZ LAZIMKİ GÜNEŞ IŞIĞININ DÜŞTÜĞÜ YERDEKİ MAĞARA KENARINDA HALKA İŞARETİNİ GÖRESİNİZ BU YERDE NİKOMEDYAYA AİT YER.... TOPAL MANOL NEREDEN Mİ BULDU ŞU MEŞHUR BALIKLI RUM KİLİSESİ PAPAZI NİKODAN TABİİ... PAPAZDA BURADA GÖMÜLÜ ŞU MEŞHUR ARNAVUT RECEPTE EŞKİYA BELGELERİNDE EMİN AĞA DEĞİRMENİNDE ASILI DURAN ARNAVUT RECEP ESASI BURADA... BU BİLGİLERİ BENİMLE PAYLAŞAN BURSALI KARDEŞİME TEŞEKKÜRLER EDERİM. SON SÖZÜM ŞU TOPAL AYI RESMİ KOYAN ARKADAŞA NE GÜZEL ETTİNDE BU SİTEYE RESMİ KOYDUN AMA RESİM SENİN DEĞİL BAŞKA SİTEDEN ALDIĞIN RESİM NİYE ALINTI DEMİYORSUNDA KENDİ EMEĞİNMİŞ GİBİ NEŞREDİYORSUN BENDE DE BİR KİTAPTA ORJİNAL TOPAL AYI RESMİ ÜZERİNDE OK MU BALIK KILÇIĞIMI VAR BELLİ DEĞİL BENDE ONU BURA SCAN ETSEM BENİM İŞARETİM DESEM AYIP OLMAZMI?  ?
|
|
|
|
|
« Yanıtla #22 : 07 Kasım 2007, 14:05:09 » |
cansadak
AHISKALI CAN SADAK
|
LOGNOS07 BU İŞARETİ BEN ŞAHSEN BİZZAT KENDİM ÇEKTİM 2 AY ÖNCE AKŞAM 7:30 DA AYRANPINARINA GİDEN YOL ÜZERİNDE BEN ASLA KENDİ ÇEKMEDİĞİM BİR RESMİ BAŞKA YERE KOYMAM HATTA BAŞKA YERDEKİ PEK ÇOK RESİMDE BENİM ÇEKTİĞİM RESİMDİR HATTA BU SİTEDEKİ Forumda Resimlerin Görülmesine İzin VerilmiyorResimleri Görebilmek İçin [ Buraya Tıklayarak Üye Olunuz ] veya [ Giriş Yapınız ] BU HARİTA BİLE BENİM EVİMİN SALONUNDA KENDİ ÇEKTİĞİM RESİMDİR BAŞKALRI ALIP BAŞKA BAŞKA SİTELERE KOYMUŞLAR LÜTFEN BU TÜR İFTİRALAR ATMADAN ÖNCE BANA SOR BU RESMİN BAŞKA BİR VERSİYONU SAĞINDAN SOLUNDAN ÇEKİLENİ VARSA BUYURSUN ÇEKEN GÖREN GETİRSİN AMA BEN GETİRİRİRİM BEN HEP BURDAYIM BİR KİŞİ BU RESMİN BİR METRE SOLUNU SAĞINI ÇEKSİN BEN BU İŞİ BIRAKIRIM BİR DAHADA HİÇ BİR DEFİNECİ SİTESİNE GİRMEM LÜTFEN SÖZLERİMİZE DİKKAT EDELİM BU ZAMAN KADAR BAŞKA SİTELERDE ŞAHSIMA AİT RESİMLERE BİR YANIT YAZMADI İSEM İMZAMA İNANDIĞIM İÇİNDİR LÜTFEN AŞAĞIDAKİ İMZAMI OKU
|
Kör cehalet çirkefleştirir insanları.. Suskunluğum ASALETİMDENDİR. Her lafa verilecek bir cevabım var.Lakin, bir laf 'a bakarım ''LAF'' mı diye,bir de söyleyene bakarım ''ADAM'' mı diye...
|
|
|
« Yanıtla #23 : 07 Kasım 2007, 16:26:15 » |
uzunali
Tecrübe Puanı: 2
|
cansadak bey o resimdeki asla aranan topal ayı değil
|
|
|
|
|
« Yanıtla #24 : 07 Kasım 2007, 17:40:55 » |
cansadak
AHISKALI CAN SADAK
|
UZUNALİ ben aranan olduğunu idda etmedim bu benim gçrdüğüm 3. topal ayı 3 üde aranan diildi hatta 4 at tarafından çekilen üzerinde kamçılı bir adamın atlara kamçı salladığı atların yandan bir köpeğin olduğu faytonuda gördüm o bile gerçek fayton diildi yani olaylar defter kağıdına yazılan belgeden bişiler okumakla bunlara değişik yorumlar getirip atıp tutmakla olmuyor ben bunu örnek olsun diye koydum lakin malesef görüyoırum ki arkadaşlarımızı çoğu takıntılı illa burda illa benim gördüğüm yer diye iddalaşıyorlar ben ayısından kılıcına faytonuna kadar görmüşken yanlış yerde olduğumu düşünüyorken nasıl oluyorda hiç bir işaret yokken sadece bir kaç isim benzerliğinden dolayı kesin emin ve net olarak yerin kendi yerleri olduğunu idda eden arkadaşlar var ona anlam veremiyorum bu yetmiyormuş gibi başkalarını aslı astarı olmayan şeylerle suçluyorlar
|
|
|
|
« Yanıtla #25 : 09 Kasım 2007, 12:07:26 » |
longos07
Tecrübe Puanı: 11
İKİ KİŞİ ARASINDAKİ SIR SIR DEĞİLDİR
|
NE TOPAL AYIYMIŞ ARKADAŞLAR YA... BURAYI OKUYAN BİR TÜRK KARDEŞİM ÜZERİNE BASA BASA TÜRKOĞLU TÜRK KENDİNİ-MÜSLÜMANLIĞINI-TÜRKLÜĞÜNÜ-TARİHİNİ ÜÇ KURUŞA ERMENİ-RUM KÖPEKLERİNE SATMAMIŞ KARDEŞLERİMDEN BAHSEDİYORUM BU SİTEDEKİ TOPAL AYI İLE BİLGİLERİN NE OLDUĞUNU İÇİN OKUMAYA KALKSA NE ÖĞRENİR ACABA?? ARKADAŞLAR BENDE DAHİL NE ÖĞRENDİNİZ... BURADA O YER DEĞİL BU YER İDDİASINI KİMSE KİMSEYE SÖYLEYEMEZKİ BUNU HİÇBİRİMİZİN DEDESİ-BABASI GÖMMEDİ. NEYİ TARTIŞIYORUZ?? KİMİ TOPAL AYININ YANINDA GÖRDÜĞÜ İŞARETİ ANLATMAMIŞ AMA HANGİ BÖLGEDE GÖRDÜYSE GÖRDÜM DEMİŞ DÜRÜSTÇE... KİMİ KARDEŞLERDE BİLDİĞİNİ SÖYLEMİŞ BURAYA KADAR TAMAM.. CANSADAK KARDEŞİM NE SENİ NE BAŞKA TÜRK KARDEŞİMİ İNCİTMEYİ ASLA DÜŞÜNMEDİM. HAKLISIN SANA BİRAZ KABACA YAZMIŞIM O YAZIYI YAZARKEN BAŞKA RUH HALİ VARDI. İNSAN SEVDİĞİ BİRİNİ KAYBEDİNCE... DEMEKKİ İKİ KERE DÜŞÜNÜP YAZMAK GEREKİYORMUŞ SAYENDE HATIRLADIM SAĞOL BU DA BİR DERS... SEVGİLİ KARDEŞİM BİRÇOK ARKADAŞ GİBİ DİĞER SİTELERİ BENDE DOLAŞIRIM BANA MANTIKLI GELEN 2-3 SİTE VAR BİRİDE BURASI... O RESİMLERİ 6-8 AY ÖNCE GÖRMÜŞTÜM, SENİN İSMİN VE İMZANDA YOKTU BURADADA ÖNCEDEN BÖYLE BİR KONU AÇILMAMIŞTI. BENİM GİBİ ÜNİVERSİTELERDE DERS-SEMİNER HAZIRLARSAN SUNDUĞUN POWERPOİNT SUNULARINDA ALDIĞIN RESMİ VE SUNDUĞUN BULGUNUN KAYNAĞINI ALTA YAZARSIN TAKDİR EDERSİNKİ ONU HAZIRLAYANIN EMEĞİNE SAYGIDIR BEN O AÇIDAN UYARMIŞTIM AMA HAKLISIN SORU USLUBUM YALNIŞ OLMUŞ ÖZÜR... BU KONUDA TEK BİLDİĞİM ADAMIN BİRİNİN MADUR MEZRASINDA BÖYLE BİR TOPAL AYININ KARŞISINDAKİ MAĞARADA 15-20 KİŞİ ÇALIŞTIRARAK ODAYA GİRDİĞİNİ BİLİYORUM. BENİM GÖRDÜĞÜM TOPAL AYI DERE KENARINDA BAYAĞI GÜRÜL GÜRÜL AKIYOR 50 ADIM İLERİDE TOPAL AYAĞIDA VAR .. MAĞARA YOK AMA ÇAKIL YIĞINI VAR AMA TESPİT YAPMADIK DAHA AMA YER TESPİTİ POZİTİF VERİRSE GALİBA GENTİLE ARKADAŞIN ANLATTIĞI OLACAK EN AZINDAN AYAKTA BİR KAZAN ALTIN YETER HAZIR LOKMA....TUZAK %100 ... GENELDE BU AYI İŞARETLERİ BİR MEDENİYET SEMBOLÜ BAZEN EŞKİYALARDA TAKLİT ETMİŞ... HEPSİ GERÇEK OLABİLİR AMA ÇÖZÜM ŞEKLİ FARKLI OLABİİR TUZAĞI ÇÖZEMEZSENİZ MALUM ÖLÜ İNSANA DEFİNE GEREKMEZ ALLAH CC HEPİNİZE YARDIM ETSİN
|
|
|
|
|
« Yanıtla #26 : 09 Kasım 2007, 14:12:53 » |
cansadak
AHISKALI CAN SADAK
|
lognos bu ayı nın yolu bilecik gölpazarı üzümlü köyünden koyunlu köyüne geçersin ordan dereden hiç ayrılmadan harman kaya köyüne oranın yukarısında karahasan köyüne sudan hiç ayrılmadan devam edersin ayı bu dere içinde yaylaya varmadan ancak bilen biri götürmesi lazım bana başkası gösterdi bir daha gitsem belki bulamam ancak benden başka birisininde buraya gittiğini sanmıyorum öle bişiolsa internette boy boy resimleri olur yada ayıyı hemen kırarlardı akşam karanlığı idi başka bişi görmedim ama karşısında ayının keisk ayağı yoktu varsada kapalı bir yerd eolabilir etrafa baktım bu işaret burada tek buranın baya bir ilerisidne kılıç el falan var ama bu işaretle araları bir kaç kmden fazla o işaretleride resimledim yatay bir kılıç 90 cm boyunda kabartma arka çaprazından tam bri sağ el neyse olay bu herkese bol şans bu işi kovalayanlar bu bölgeye yakın olanlar araştırsın ama bu bölgenden birisi gföstermeden bu işin olacağı yok ben onu anladım bir başka konu ise hiç birimizi 300-500 eşkiyanın bri iki ayda gömdüğü parayı 3-5 kişi bir iki günde alamayız bizimkisi umut fakirin ekmeği olayı
|
|
|
|
« Yanıtla #27 : 11 Kasım 2007, 19:55:48 » |
zamanezamane
ZAMANE
|
Cansadak arkadaşım bu gidişle birileri sana epey teşekkür edecek.Öyle ya, Gölpazarı adını duyan tüm defineci arkadaşlar oraya akın edecek ve bu sayede Gölpazarı esnafıda sana minnettar olacaktır eminim.
|
************************************************************************************************************
|
|
|
« Yanıtla #28 : 11 Kasım 2007, 19:57:38 » |
zamanezamane
ZAMANE
|
Cansadak sakın ha konunu dağıttığımı düşünme.Şaka mahiyetinde yazdım. Umarım tez zamanda aradığını bulursun.
|
|
|
|
« Yanıtla #29 : 11 Kasım 2007, 21:13:51 » |
cansadak
AHISKALI CAN SADAK
|
zamane benim duyurmama gerek yok bu işi gereçk anlamı ile bilen kişiler çok zamandır buralrı mesken tuttular ama ben kayda değer bir sonuca ulaşana raslamadım özellikle her gördüğü işaretin içinde para olduğunu düşünüp kıran bir kısım defienciler çok şeyin izini sildiler ama yinede herkes nasibini yer herkese bol şasn
|
|
|
|
|