« Yanıtla #105 : 21 Nisan 2008, 02:59:59 » |
|
|
ayran pınarını yani isimleri değişiklik yapılarak biliyorum ayran pınarı ayı pınarı aile pınarı yada ağa pınarıda deniyor çok kesin bilgilere sahibim elimden tutan yok iki mahsenide buldum fakat hazinelerin yerinede yaklaştım ama fazla bilgim olmadığından burasını elleyemi yorum bana destek polacak ustalarla görüşmek istiyorum vede burada pınarın yakınında üç adet mezar var mezarlarada fazla ellemek istemiyorum vre siz ustalar yardımcı oluyn da buluşalım.
|
|
|
|
|
« Yanıtla #106 : 21 Nisan 2008, 13:22:42 » |
|
|
|
« Yanıtla #107 : 01 Mayıs 2008, 11:26:40 » |
dewrım
Tecrübe Puanı: 0
|
uzun ali deyil ali bey deyirmeni olacak deyirmen uç duvarı ana kaydan yanlız ön duvarı taştan örme diğer üç duvar ana kaya değirmenin önünde üçgen bir bahce var ayrıca değirmenin ününde bir taşın üstünde bir tas çukuru kadar oyuk olacak bulunca haber ver gereğini paylaşırım saygılar
|
|
|
|
|
« Yanıtla #108 : 01 Mayıs 2008, 11:43:22 » |
|
|
hocam kaya kartala benziyo
|
|
|
|
|
« Yanıtla #109 : 01 Mayıs 2008, 11:49:38 » |
|
|
habibicel e katılıyorum yenipazar ve söğüt bölgeleri bakir duruyor yalnız buranın insanı iş yapamıyor sonrası dağlar sırayla in kaya cin kaya harman kaya diye gidersofra taşı harman kayanın üstündedir şimdi oradabaca aranıyor saygılarımla
|
|
|
|
|
« Yanıtla #110 : 03 Mayıs 2008, 21:30:47 » |
habib_icel
habibicel@hotmail.com
Arkeoloji alanında bilimsel yaklasım
|
arkadaslar uzun zamandır yazmıyorum.bu süre içerisinde sıcak temas saglayıp mutlulugu yakalayanlarınız olmasını ümid ediyorum.... herkese saygılarımla......
|
ne insanlar gördüm üstünde elbise yok ne elbiseler gördüm içinde insan yok ______(yunus emre)____ OKUMAK İNSANDA CAHİLLİGİ ALIR ....LİGİ İSE BAKİ KALIR ______(ATASÖZÜ)_________ dünya milletlerini yakinen tanırım ama masa basında degil ates alanı harp sahasında tanırım ______(ATATÜRK)______ vicdanlar kör olmussa gözler görürmü _____(habib)_________ BİR İŞE BAŞLAMADAN ETME İTİBAR EVVELİNDEN AHİRİDİR MUTEBER _____(habib)__________
|
|
|
« Yanıtla #111 : 03 Mayıs 2008, 21:35:29 » |
habib_icel
habibicel@hotmail.com
Arkeoloji alanında bilimsel yaklasım
|
bir önceki nickim bloke olmus kullanamıyorum.şuan bu nickim aktiftir.özelden yazmak arkadasların dikkatine.....
|
ne insanlar gördüm üstünde elbise yok ne elbiseler gördüm içinde insan yok ______(yunus emre)____ OKUMAK İNSANDA CAHİLLİGİ ALIR ....LİGİ İSE BAKİ KALIR ______(ATASÖZÜ)_________ dünya milletlerini yakinen tanırım ama masa basında degil ates alanı harp sahasında tanırım ______(ATATÜRK)______ vicdanlar kör olmussa gözler görürmü _____(habib)_________ BİR İŞE BAŞLAMADAN ETME İTİBAR EVVELİNDEN AHİRİDİR MUTEBER _____(habib)__________
|
|
|
« Yanıtla #112 : 03 Mayıs 2008, 22:23:10 » |
Malabadi
Tecrübe Puanı: 25
Kültüre ve tarihe saygı duyalım...
|
Habib öncelikle hoş geldin kardeşim..king kardeş arkacık degirmeni ve emanetleri bulmuş diye duydum...ne diyosun bu duruma..
|
Ne kadar söylersen söyle söylediklerin karşındakinin anlayabilecegi kadardır..Mevlana..
|
|
|
« Yanıtla #113 : 06 Mayıs 2008, 12:53:31 » |
turaturk
Tecrübe Puanı: 9
|
herkese selamlar arkadaşlar sizleri anlamıyorum bir dünya resim yolladım yukarda hiç cevap yok ?
bazı işaretlerle ilgili yorum dedim yok.
yoksa buresimler manasız vede boşmu
insan kafasına benzeyen resmin sağ alttarafında at üzerindeki insanı görmüyorsunuz hala
yine ayrı bir kayada sağ üstdeki kocaman kamayıda diğerlerini saymıyorum
anlaşılan busitede bilgi yoklaması yada atıyorum alibey şöye böyledir demek harici gerçeğe yakın hiç bişey yok
yollanan resimlerede çevrede iyi araşdırma yap cihaz yardımı al nedir bu şakamı
içinizde gerçek kayıt bende diyenler var kimse kimseye yardımcı olmuyor
buyrun gerçekden yardım etmeyi isdeyen doğru yönlendire bilecek biri artık insanlara yardım etsin yada birilerinin ekmeğine yağ sürmekden vazgeçin artık yüzlerce harika resimvar ama elle tutulan cevap yok niye ?
|
|
|
|
|
« Yanıtla #114 : 06 Mayıs 2008, 14:15:07 » |
NAPOLYON49
NAPOLYON49
Tecrübe Puanı: 37
|
turaturk arkadaşım resimlerden fazla bir şey çıkarmak biraz zor lakin nacizane fikrim gördüyüm kadarıyla karşı yamaca yogunlaşman gerekiyor kanısındayım ne varsa karşı yamaçta... yeri geniş açıdan gören sizsiniz ; burdan fotoları birleştimek araziye uydurmak imkansız ama bölgenin yerin kaba taslak krokisi diye niteleyebiliriz sanırım
|
nasipse birgün kükreriz
|
|
|
« Yanıtla #115 : 06 Mayıs 2008, 16:05:52 » |
turaturk
Tecrübe Puanı: 9
|
NAPOLYON YORUMUN İÇİN SAĞOL ARKADAŞLAR NİYETİM KİMSENİN KALBİNİ KIRMAK DEĞİL İSDİYORUMKİ GERÇEK ADIMLAR ATALIM
BURESİMLER BİRİLERİNİN BELKİ KAYITLARINDA VARDIR DİYE DÜŞÜNÜYORUM
ÖNEMLİ OLAN İŞARETLERE ÇÖZÜMSEL SONUÇLARLA YAKLAŞMAK
ÖRNEĞİN KIRK AYAK İŞARETİNİN MANASI ? NEGİBİ YOL İZLENMELİ
ATNALI ÇİVLİ NEYE DİKKAT EDİLMELİ NE ARAŞDIRILMALI ?
OYMALAR NE ANLAM İFADE EDİYOR KASE OYMALAR YADA MURÇ OYMALARI
HACLAR ÖZELLİKLERİNE GÖRE NELERE DİKKAT EDİLMELİ VS.......
GERÇEK KAYITLARI OLDUĞUNU SÖYLAYEN ARKADAŞLAR YADA BİLGİLİ OLDUĞUNU SÖYLEYENLER ÖRNEĞİN BU İŞARETLER KAYITLARDA NASIL KULLANILMIŞ YAZMIYORMU
HANGİ İŞARETLERİ KULLANMIŞLAR BİZİ HANGİ İŞARETLER YÖNLENDİRMELİ
ÖRNEĞİN HAMİLE KADIN BUNU KIRDILAR VE TABİKİ BOŞUNA BU BİR RESİM DEĞİL HEYKEL OLARAKDI KAYADAN
BİR MAĞRA İÇİNDE FAYTON RESMİ BUNUDA KIRDILAR AMA BOŞUNA YANİ ARADIĞIMIZ ÇOĞU ŞEY YANLIŞ BİLGİDEN TEKER TEKER GİDİYOR NE OLACAK SİZ SONRA BUNLARI NASIL BULACAKSINIZ SAKLADIĞINIZ BİLGİLER NEYE YARAYACAK
BİRİLERİ BUNLARI GÜN YÜZÜNE ÇIKARSA İŞ YERLERİ AÇSA İNSANLAR ÇALIŞSA EVİNE COCUĞUNA İLAÇ ALAS FENAMI OLUR ?
BİRİLERİ YOK EDİYOR ARKAADAŞLAR BİRİLERİDE SIRTIMIZDAN EKMEK YİYOR BİZDE ÇENEMİZİ PARAMIZI ÜSDÜNEDE SUYUMUZU İÇİYORUZ
OYMA İÇERİSİNDE 3 DOMUZ KAFASI DİYORUM YOKMU ELİNİZDEKİ KAYITDA ŞUNUN ŞURASINDA ŞU OLACAK ŞURAYABAK DEMEK ZORMU
ŞİMDİ BANA BİRİ NASİP OLURSA BEN ONUN HAKKINI YEMELİMİYİM BİR ŞEKİLDE ULAŞIR ALLAH RAZI OLSUN DER ONUN HAKKINIDA VERMEZMİYİM OLMASI GERKEN BU DEĞİLMİ BİZ BURADA NE ARIYORUZ
KANDIRMAK KANDIRILMANIN HANGİMİZE FAYDASI VAR
PEKİ BANA BİR KADIN ELİNDE BİR ÇOCUK KAÇIYOR DESEM NE DİYECEKSİNİZ RESİMLERİDE ULAŞDIRACAM SİZE AMA BEN BURAYA GİDİNCE NE ARIYACAMI NEREYE BAKCAMI BİLSEM DAHA İYİ DEĞİLMİ YADA ORAYA GİTMEDEN ŞUNLAR VARMI DİYE SORMSM FAYDALI DEĞİLMİ
1 EŞEK 3 DEVE YİNE AYNI BÖLGEDE DERE KENARINDA BİRİ AYAKDA DİĞERİ YATMIŞ
BUNLARI GİDİP BOŞ BOŞ BAKMANIN NE ANLAMI VAR
YDA BU SÖZDE KAYITLAR GÖRE KIRALIM YA ÇIKARSAMI DİYEYİM
BİLMİYORUM ANLATA BİLMİŞİMDİR UMARIM KENDİMİ KUSURA BAKMAYIN YORDUM SİZİ HAYIRLISI ARKADAŞLAR
İŞDE BAZI NOKDALAR SİZ ELİNİZDEKİ KAYITLARA NEKADAR GÜVENE BİLECEĞİNİZİ ÖĞRENİN HEMDE NASİP OLURSA EMEĞİMİZİN KARŞILIĞINI PAYLAŞALIM .
|
|
|
|
|
« Yanıtla #116 : 23 Mayıs 2008, 22:59:30 » |
romeo294
Tecrübe Puanı: 1
|
arkadaşlar volcanın belgelerinde kudret kalenin doğusundaki cıkıntılı tabi kayada birbirine bağlı kuşlar olduğunu söylüyor söylüyor ben burayı gördüm bunun yanında putlar var yanında yuvarlak daire var icinde ince cizimler belli olmuyor yakınında yığma tepe var yarım saat mesafede kaynak suyun cıktığı mağaranın dışında kolsuz papaz altında nazilerin işareti kayanın bitiminde yılan kafası kafasında şahin kuşu papaza bakıyor hemen yanında bir kuş daha var ortalarında kücük kuşyılanın üzerinde yılan aşağıya bakıyor iki yılanın birleştiği yer < bu şekili alıyor papazın arkasında kız başının üzerinde küpe benzer bir şey icinde erkek yüzü bu kayada erkek yüzü öfkeyle bakıyor erkeğin ağzı caprazında kadın gözü oluyor kadının gözüne güzellik vermiş kadının dudakları genc bir erkeğin gözüne ğüzellik vermiş
|
|
|
|
|
« Yanıtla #117 : 27 Mayıs 2008, 15:33:52 » |
birikim
Tecrübe Puanı: 62
|
adam bir yazı yazmış arkasından 8 sayfa döktümüşüz kek isteyen varmı?
|
Sevgiye dair...
|
|
|
« Yanıtla #118 : 08 Haziran 2008, 21:41:18 » |
habibicel
habibicel@hotmail.com
Tecrübe Puanı: 16
Arkeoloji alanında bilimsel yaklaşım
|
cümleten selamın aleyküm.arkadaslar nasılsınız.uzun zamandır yazmadım.bazı arkadaslar bazı çok önemli bilgiler yazmıslar egerki yazdıkları dogu ise.bu bilgileri yazan arkadaslarımız yazdıklarının resimlerini de gönderebilirler ise üzerinde ben veya baska arkadaslarımız çalışma/ve degerlendirme imkanı buluruz ve buda herkes için en hayırlısı olur.
|
|
|
|
|
« Yanıtla #119 : 10 Haziran 2008, 07:40:58 » |
|
|
S.A ARKADAŞLAR BENDE YENİYİM ARANIZDA YORUMLARI DİKKATLE OKUYORUM VE ARAMIZDA GERÇEKTEN BÜYÜK USTALAR OLDUGUNU HİSSEDİYORUM.
VOLÇAN KONUSUNA GELİNCE BU ADAMI BİRAZ FAZLA ABARTIYORUZ SANKİ İSTANBUL BEYKOZ ALİBAHADIR KÖYÜNDE İLK YARASINI ALMIŞ AYAGINI İYİLEŞTİREN ( Balla ayagını iyileştirmişler ) Köyün yaşlısına 32 adet yunus para vermiş adam parayı almamış parayı mezarlıga bırakmış bi taşın içine horosanla kapamış.
Şimdi bu söyledigim yerin 5 km kuzeyi meşhur polonez köyü istanbulda oturanlar bilir yine kuzey tarafında eski rumların oturdugu MAHMUT ŞEVKET PAŞA Köyü Atamız tarafından bizzat selanik macırlarına seçme hakkı tanılan yerdir.
Bu köyde eski rumlara ait 9 meyhane 2 klise
toparlıyorum söylemek istedigim bu Volçan bence sahşi görüşüm marmarada daha çok kalmış gibi
Herkese saygılarımı sunuyorum kimsenin kafasını karıştırmak istemem emege saygı duyuyorum
A.E.O
|
|
|
|
|
|