+  Define - Definecilik - Ana Sayfa
|-+  DEFİNECİNİN BİLMESİ GEREKEN KONULAR
| |-+  Eşkiya Belgeleri
| | |-+ 
 volçan voyvoda

Üye Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: 1 ... 6 7 [8] 9   Yukarı git
Konu: volçan voyvoda  (Okunma Sayısı 5212 defa) Seçenekler Arama
omarkarachay, gazimavi ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« Yanıtla #105 : 21 Nisan 2008, 02:59:59 »
okan yıldız
*
Tecrübe Puanı: 0

volçan voyvoda

ayran pınarını yani isimleri değişiklik yapılarak biliyorum ayran pınarı ayı pınarı aile pınarı yada ağa pınarıda deniyor çok kesin bilgilere sahibim elimden tutan yok iki mahsenide buldum fakat hazinelerin yerinede yaklaştım ama fazla bilgim olmadığından burasını elleyemi
yorum bana destek polacak ustalarla görüşmek istiyorum vede burada pınarın yakınında üç adet mezar var mezarlarada fazla ellemek istemiyorum vre siz ustalar yardımcı oluyn da buluşalım.
« Yanıtla #106 : 21 Nisan 2008, 13:22:42 »
turaturk
*
Tecrübe Puanı: 9

volçan voyvoda

ALLAH HAKKIMIZDA HAYIRLISI NEYSE ONU VERSİN DİLEĞİYLE HERKESE SELAMUN ALEYKÜM ARKADAŞLAR HABİBİCEL ARKADAŞADA KATKILARINDAN DOLAYI BENDE ÖNCELİKLE TEŞEKKÜR ETMEK İSDİYORUM VEŞUNUDA EKLEMEK İSDİYORUM AYNI KULVARDA KOŞUYORUZ GİBİ GELDİ BANA SONUÇDA KISACA FAYDALI OLABİLMEK KENDİSİNE BİR İKİ SORUM OLACAK CEVAPLARSA HEM BENİM HEMDE BİRÇOK İNSANIN AYDINLANACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM ŞİMDİDENDE TEŞEKKÜR EDERİM
  BU EŞKİYANIN YAPDIĞI İŞARETLER NELERDİR AÇIKDA OLAN KAPALI OLMAYAN BİRAZ ÖRNEK VERİRMİSİN NASIL ANLAYABİLRİZ BÖLGEDE OLDUĞUMUZU

MESELA KYADAKİ MURÇ İZLERİ 3-4SANTİM GENİŞLİĞİNDE 10-20 SANTİM DERİNLİĞİNDE
 KASE TABİR ETDİĞİMİZ 10-20CM ARASI VE DERİNLİĞİ10 20 CM GİBİ OLAN OYMALAR
 ÜÇGEN OYMALAR  BUNLARLA SIKCA KARŞILAŞIYORUZ AYDINLATABİLİRMİSİN
BURESİMLER HAKKINDA BİR YORUMU VARMI
Forumda Resimlerin  Görülmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin  [  Buraya Tıklayarak Üye Olunuz  ]  veya  [  Giriş Yapınız  ] Forumda Resimlerin  Görülmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin  [  Buraya Tıklayarak Üye Olunuz  ]  veya  [  Giriş Yapınız  ]

Resimleri Görebilmek İçin  [  Buraya Tıklayarak Üye Olunuz  ]  veya  [  Giriş Yapınız  ] Forumda Resimlerin  Görülmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin  [  Buraya Tıklayarak Üye Olunuz  ]  veya  [  Giriş Yapınız  ]

« Yanıtla #107 : 01 Mayıs 2008, 11:26:40 »
dewrım
*

volçan voyvoda

uzun ali deyil ali bey deyirmeni olacak deyirmen uç duvarı ana kaydan yanlız ön duvarı taştan örme diğer  üç duvar ana kaya değirmenin önünde üçgen bir bahce var ayrıca değirmenin ününde bir taşın üstünde bir tas çukuru kadar oyuk olacak bulunca haber ver gereğini paylaşırım saygılar
« Yanıtla #108 : 01 Mayıs 2008, 11:43:22 »
barbaros11
*

volçan voyvoda

hocam kaya kartala benziyo
« Yanıtla #109 : 01 Mayıs 2008, 11:49:38 »
barbaros11
*

volçan voyvoda

habibicel e katılıyorum yenipazar ve söğüt bölgeleri bakir duruyor yalnız buranın insanı iş yapamıyor sonrası dağlar sırayla in kaya cin kaya harman kaya diye gidersofra taşı harman kayanın üstündedir şimdi oradabaca aranıyor saygılarımla
« Yanıtla #110 : 03 Mayıs 2008, 21:30:47 »
habib_icel
habibicel@hotmail.com
*
Arkeoloji alanında bilimsel yaklasım

volçan voyvoda

arkadaslar uzun zamandır yazmıyorum.bu süre içerisinde sıcak temas saglayıp mutlulugu yakalayanlarınız olmasını ümid ediyorum....
herkese saygılarımla......

ne insanlar gördüm üstünde elbise yok
ne elbiseler gördüm içinde insan yok
______(yunus emre)____
OKUMAK İNSANDA CAHİLLİGİ ALIR
....LİGİ İSE BAKİ KALIR
______(ATASÖZÜ)_________
dünya milletlerini yakinen tanırım
ama masa basında degil
ates alanı harp sahasında tanırım
______(ATATÜRK)______
vicdanlar kör olmussa
gözler görürmü
_____(habib)_________
BİR İŞE BAŞLAMADAN ETME İTİBAR
EVVELİNDEN AHİRİDİR MUTEBER
_____(habib)__________
« Yanıtla #111 : 03 Mayıs 2008, 21:35:29 »
habib_icel
habibicel@hotmail.com
*
Arkeoloji alanında bilimsel yaklasım

volçan voyvoda

bir önceki nickim bloke olmus kullanamıyorum.şuan bu nickim aktiftir.özelden yazmak arkadasların dikkatine.....

ne insanlar gördüm üstünde elbise yok
ne elbiseler gördüm içinde insan yok
______(yunus emre)____
OKUMAK İNSANDA CAHİLLİGİ ALIR
....LİGİ İSE BAKİ KALIR
______(ATASÖZÜ)_________
dünya milletlerini yakinen tanırım
ama masa basında degil
ates alanı harp sahasında tanırım
______(ATATÜRK)______
vicdanlar kör olmussa
gözler görürmü
_____(habib)_________
BİR İŞE BAŞLAMADAN ETME İTİBAR
EVVELİNDEN AHİRİDİR MUTEBER
_____(habib)__________
« Yanıtla #112 : 03 Mayıs 2008, 22:23:10 »
Malabadi
*
Tecrübe Puanı: 22
Kültüre ve tarihe saygı duyalım...

volçan voyvoda

Habib öncelikle hoş geldin kardeşim..king kardeş arkacık degirmeni ve emanetleri bulmuş diye duydum...ne diyosun bu duruma..

Ne kadar söylersen söyle söylediklerin karşındakinin anlayabilecegi kadardır..Mevlana..
« Yanıtla #113 : 06 Mayıs 2008, 12:53:31 »
turaturk
*

selam

herkese selamlar arkadaşlar sizleri anlamıyorum bir dünya resim yolladım yukarda hiç cevap yok ?

bazı işaretlerle ilgili yorum dedim yok.

yoksa buresimler manasız vede boşmu

insan kafasına benzeyen resmin sağ alttarafında at üzerindeki insanı görmüyorsunuz hala

yine ayrı bir kayada sağ üstdeki kocaman kamayıda diğerlerini saymıyorum

anlaşılan busitede bilgi yoklaması yada atıyorum alibey şöye böyledir demek harici gerçeğe yakın hiç bişey yok

yollanan resimlerede çevrede iyi araşdırma yap cihaz yardımı al nedir bu şakamı

içinizde gerçek kayıt bende diyenler var kimse kimseye yardımcı olmuyor

buyrun gerçekden yardım etmeyi isdeyen doğru yönlendire bilecek biri artık insanlara yardım etsin yada birilerinin ekmeğine yağ sürmekden vazgeçin artık

yüzlerce harika resimvar ama elle tutulan cevap yok niye ?

« Yanıtla #114 : 06 Mayıs 2008, 14:15:07 »
NAPOLYON49
NAPOLYON49
*
Tecrübe Puanı: 26

volçan voyvoda

turaturk   arkadaşım  resimlerden  fazla   bir   şey   çıkarmak   biraz   zor
lakin   nacizane  fikrim  gördüyüm  kadarıyla   karşı  yamaca  yogunlaşman   gerekiyor
kanısındayım  ne  varsa  karşı  yamaçta... yeri  geniş  açıdan  gören  sizsiniz  ; burdan  fotoları
 birleştimek  araziye  uydurmak  imkansız  ama  bölgenin   yerin  kaba  taslak    krokisi  diye 
niteleyebiliriz   sanırım
« Yanıtla #115 : 06 Mayıs 2008, 16:05:52 »
turaturk
*

volçan voyvoda

NAPOLYON YORUMUN İÇİN SAĞOL

ARKADAŞLAR NİYETİM KİMSENİN KALBİNİ KIRMAK DEĞİL İSDİYORUMKİ GERÇEK ADIMLAR ATALIM

BURESİMLER BİRİLERİNİN BELKİ KAYITLARINDA VARDIR DİYE DÜŞÜNÜYORUM

ÖNEMLİ OLAN İŞARETLERE ÇÖZÜMSEL SONUÇLARLA YAKLAŞMAK

ÖRNEĞİN KIRK AYAK İŞARETİNİN MANASI ? NEGİBİ YOL İZLENMELİ

ATNALI ÇİVLİ NEYE DİKKAT EDİLMELİ NE ARAŞDIRILMALI ?

OYMALAR NE ANLAM İFADE EDİYOR KASE OYMALAR YADA MURÇ OYMALARI

HACLAR ÖZELLİKLERİNE GÖRE NELERE DİKKAT EDİLMELİ VS.......

GERÇEK KAYITLARI OLDUĞUNU SÖYLAYEN ARKADAŞLAR YADA BİLGİLİ OLDUĞUNU SÖYLEYENLER ÖRNEĞİN BU İŞARETLER
KAYITLARDA NASIL KULLANILMIŞ YAZMIYORMU

HANGİ İŞARETLERİ KULLANMIŞLAR BİZİ HANGİ İŞARETLER YÖNLENDİRMELİ

ÖRNEĞİN HAMİLE KADIN BUNU KIRDILAR VE TABİKİ BOŞUNA BU BİR RESİM DEĞİL HEYKEL OLARAKDI KAYADAN

BİR MAĞRA İÇİNDE FAYTON RESMİ BUNUDA KIRDILAR AMA BOŞUNA  YANİ ARADIĞIMIZ ÇOĞU ŞEY YANLIŞ BİLGİDEN TEKER TEKER
GİDİYOR NE OLACAK SİZ SONRA BUNLARI NASIL BULACAKSINIZ SAKLADIĞINIZ BİLGİLER NEYE YARAYACAK

BİRİLERİ BUNLARI GÜN YÜZÜNE ÇIKARSA İŞ YERLERİ AÇSA İNSANLAR ÇALIŞSA EVİNE COCUĞUNA İLAÇ ALAS FENAMI OLUR ?

BİRİLERİ YOK EDİYOR ARKAADAŞLAR BİRİLERİDE SIRTIMIZDAN EKMEK YİYOR BİZDE ÇENEMİZİ PARAMIZI ÜSDÜNEDE SUYUMUZU İÇİYORUZ

OYMA İÇERİSİNDE 3 DOMUZ KAFASI DİYORUM YOKMU ELİNİZDEKİ KAYITDA ŞUNUN ŞURASINDA ŞU OLACAK ŞURAYABAK DEMEK ZORMU

ŞİMDİ BANA BİRİ NASİP OLURSA BEN ONUN HAKKINI YEMELİMİYİM BİR ŞEKİLDE ULAŞIR ALLAH RAZI OLSUN DER ONUN HAKKINIDA VERMEZMİYİM OLMASI GERKEN BU DEĞİLMİ BİZ BURADA NE ARIYORUZ

KANDIRMAK KANDIRILMANIN HANGİMİZE FAYDASI VAR

PEKİ BANA BİR KADIN ELİNDE BİR ÇOCUK KAÇIYOR DESEM NE DİYECEKSİNİZ RESİMLERİDE ULAŞDIRACAM SİZE AMA BEN BURAYA GİDİNCE
NE ARIYACAMI NEREYE BAKCAMI BİLSEM DAHA İYİ DEĞİLMİ YADA
 ORAYA GİTMEDEN ŞUNLAR VARMI DİYE SORMSM FAYDALI DEĞİLMİ

1 EŞEK 3 DEVE  YİNE AYNI BÖLGEDE DERE KENARINDA BİRİ AYAKDA DİĞERİ YATMIŞ

BUNLARI GİDİP BOŞ BOŞ BAKMANIN NE ANLAMI VAR

YDA BU SÖZDE KAYITLAR GÖRE KIRALIM YA ÇIKARSAMI DİYEYİM

BİLMİYORUM ANLATA BİLMİŞİMDİR UMARIM KENDİMİ KUSURA BAKMAYIN YORDUM SİZİ HAYIRLISI ARKADAŞLAR

İŞDE  BAZI NOKDALAR SİZ ELİNİZDEKİ KAYITLARA NEKADAR GÜVENE BİLECEĞİNİZİ ÖĞRENİN HEMDE NASİP OLURSA EMEĞİMİZİN KARŞILIĞINI PAYLAŞALIM .
« Yanıtla #116 : 23 Mayıs 2008, 22:59:30 »
romeo294
*
Tecrübe Puanı: 1

volçan voyvoda

arkadaşlar volcanın belgelerinde kudret kalenin doğusundaki cıkıntılı tabi kayada birbirine bağlı kuşlar olduğunu söylüyor söylüyor ben burayı gördüm bunun yanında putlar var yanında yuvarlak daire var icinde ince cizimler belli olmuyor yakınında yığma tepe var yarım saat mesafede kaynak suyun cıktığı mağaranın dışında kolsuz papaz altında nazilerin işareti kayanın bitiminde yılan kafası kafasında şahin kuşu papaza bakıyor hemen yanında bir kuş daha var ortalarında kücük kuşyılanın üzerinde yılan aşağıya bakıyor iki yılanın birleştiği yer < bu şekili alıyor papazın arkasında kız başının üzerinde küpe benzer bir şey icinde erkek yüzü  bu kayada erkek yüzü öfkeyle bakıyor erkeğin ağzı caprazında kadın gözü oluyor kadının gözüne güzellik vermiş kadının dudakları genc bir erkeğin gözüne ğüzellik vermiş
« Yanıtla #117 : 27 Mayıs 2008, 15:33:52 »
birikim
*
Tecrübe Puanı: 42

volçan voyvoda

adam bir yazı yazmış arkasından 8 sayfa döktümüşüz
kek isteyen varmı? Gülümseme
« Yanıtla #118 : 08 Haziran 2008, 21:41:18 »
habibicel
habibicel@hotmail.com
*
Tecrübe Puanı: 14
Arkeoloji alanında bilimsel yaklaşım

volçan voyvoda

cümleten selamın aleyküm.arkadaslar nasılsınız.uzun zamandır yazmadım.bazı arkadaslar bazı çok önemli bilgiler yazmıslar egerki yazdıkları dogu ise.bu bilgileri yazan arkadaslarımız yazdıklarının resimlerini de gönderebilirler ise üzerinde ben  veya baska arkadaslarımız çalışma/ve degerlendirme imkanı buluruz ve buda herkes için en hayırlısı olur.
« Yanıtla #119 : 10 Haziran 2008, 07:40:58 »
KARAAMURAT
*

volçan voyvoda

S.A   ARKADAŞLAR   BENDE  YENİYİM  ARANIZDA     YORUMLARI  DİKKATLE  OKUYORUM  VE  ARAMIZDA   GERÇEKTEN  BÜYÜK  USTALAR   OLDUGUNU  HİSSEDİYORUM.

VOLÇAN  KONUSUNA  GELİNCE  BU  ADAMI  BİRAZ  FAZLA  ABARTIYORUZ  SANKİ  İSTANBUL  BEYKOZ   ALİBAHADIR  KÖYÜNDE  İLK  YARASINI  ALMIŞ  AYAGINI  İYİLEŞTİREN  ( Balla  ayagını  iyileştirmişler  )  Köyün  yaşlısına  32  adet  yunus  para  vermiş  adam  parayı  almamış  parayı  mezarlıga  bırakmış  bi  taşın  içine  horosanla  kapamış.

Şimdi  bu  söyledigim  yerin  5 km  kuzeyi  meşhur polonez köyü  istanbulda  oturanlar  bilir  yine  kuzey  tarafında  eski  rumların oturdugu  MAHMUT  ŞEVKET  PAŞA  Köyü  Atamız  tarafından  bizzat   selanik  macırlarına  seçme  hakkı  tanılan  yerdir.

Bu  köyde   eski  rumlara  ait  9  meyhane   2  klise 

toparlıyorum  söylemek  istedigim  bu  Volçan  bence  sahşi  görüşüm  marmarada  daha  çok  kalmış  gibi

Herkese  saygılarımı  sunuyorum  kimsenin  kafasını  karıştırmak  istemem  emege  saygı  duyuyorum

A.E.O
Sayfa: 1 ... 6 7 [8] 9   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer: